Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Botas připomíná legendy českého sportu. Zákazníci to ocenili

Obuvnická značka Botas letos plánuje tržby 70 milionů korun, zatím je zhruba na polovině, od posledního letošního kvartálu si ale ředitel značky Botas Vít Staněk slibuje hodně. Cílem pro letošní rok bylo prodat přes 35 tisíc párů bot. Vypadá to, že se nám cíl podaří dokonce překonat, uvedl. Botas slaví 75 let od založení, značka připravila limitovanou kolekci, která připomíná úspěchy českých a československých sportovců.

Přečíst článek

Hlavní ceny za marketing a PR Zlatý středník vyhráli Vítek, agentura Svengali Marka Pražáka a Česká televize

Ceny Zlatého středníku si odnáší Česká televize či L'Oréal, agenturou roku je opět Svengali. PR Klub, organizátor ocenění, u příležitosti vyhlášení vítězů oznámil přejmenování na Asociaci strategické komunikace a vztahů s veřejností.

Přečíst článek

Výrobce léků na hubnutí investuje v Irsku dvě miliardy dolarů

Americký farmaceutický gigant Eli Lilly za 1,8 miliardy dolarů rozšíří výrobu léků na hubnutí, cukrovku a Alzheimerovu chorobu v Irsku, píše CNBC.

Přečíst článek
Chris Voss

Chris Voss v Praze: Špičkoví vyjednavači a lídři otevřou cestu k leadershipu budoucnosti

Světový leadership prochází krizovým obdobím. Vůdčí osobnosti upřednostňují vlastní výhody před prospěchem společnosti, ta ale není schopná na jejich mocenské a ekonomické zájmy reagovat.

Přečíst článek
Do volného kosmu při misi Polaris Dawn vystoupil první neprofesionální astronaut

Do vesmíru vystoupil první neprofesionální astronaut

Americký miliardář Jared Isaacman dnes jako první neprofesionální astronaut v historii vystoupil do volného vesmíru. Kosmická loď Crew Dragon od společnosti SpaceX v tu chvíli letěla rychlostí přes 25 tisíc kilometrů za hodinu ve výšce asi 730 kilometrů nad Zemí.

Přečíst článek
Ondřej David, Vladimíra Knoblochová a Petr Burzanovský

Vedení advokátní kanceláře DBK Partners přebírá Vladimíra Knoblochová

DBK Partners má od 1. září 2024 novou vedoucí partnerku. Stává se jí spolumajitelka kanceláře Vladimíra Knoblochová. Ve funkci nahrazuje Ondřeje Davida, který si v gesci ponechá řízení strategických zakázek a business development.

Přečíst článek
Šéf OpenAI Sam Altman

Balík pro OpenAI. Peníze od investorů mohou firmu ocenit na 150 miliard dolarů

Americká společnost OpenAI, která stojí za oblíbeným jazykovým modelem ChatGPT, chce od velkých investorů vybrat minimálně pět miliard dolarů (114 miliard korun).

Přečíst článek
Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první pololetí výnosy 9,69 miliardy korun

Zbraně táhnou. Skupině Colt CZ meziročně vzrostly výnosy na 9,69 miliardy

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první pololetí výnosy 9,69 miliardy korun. Meziročně byly o 41,2 procenta vyšší. Důvodem byl nárůst prodejů ve druhém čtvrtletí letošního roku a také konsolidace nové akvizice, společnosti Sellier & Bellot. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl od ledna do června 609,6 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 41,7 procenta.

Přečíst článek
Jaderná elektrárna Dukovany

ČEZ plánuje v následujících letech najmout tisíce odborníků

Energetická společnost ČEZ plánuje během deseti let nabrat 4000 odborníků nejen s technickým vzděláním, hlavně kvůli investicím do jaderné energetiky.

Přečíst článek

Šéf Energo-Pro: S vodními elektrárnami různě po světě jsme odolní vůči krizím

Skupina Energo-Pro podnikatele Jaromíra Tesaře poslední energetickou krizi zvládla dobře, udělala si z ní ale jasný závěr. „Svět se mění a stává se více volatilním, nestabilním,“ řekl v rozhovoru pro Export.cz Petr Milev, výkonný šéf této mezinárodní skupiny se sídlem v Praze. „Musíme být připraveni na to, že krize budou přicházet, umět s nimi žít, počítat s vyšší nestabilitou a výkyvy cen energií.“

Přečíst článek
Reklamní poutače Rolex by od příští sezóny nahradit loga módních značek skupiny LVMH

Rolex bojuje s LVMH o sponzorství Formule 1. Ročně jde o 150 milionů dolarů

Skupina luxusních značek LVMH je ve finální fázi jednání o hlavním sponzorství Formule 1. Dohoda by francouzskému módnímu konglomerátu umožnila propagovat své hlavní značky přímo u závodní dráhy. 

Přečíst článek

News box

Evropská komise (EK) vyměřila pokutu 48,7 milionu eur (1,2 miliardy korun) Českým dráhám (ČD) a rakouské železniční společnosti ÖBB za to, že uzavřely tajnou dohodu 😶 🤝o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého dopravce RegioJet 🚉. Obě společnosti porušily antimonopolní pravidla EU, uvedla EK.
Výrobní hala Škody Auto 🚗 ve Vietnamu je před dokončením. Začínají v ní vznikat první modely pro vietnamský trh. Dostavbu zpomalil na začátku září tajfun. Na konferenci v Brně to řekl Petr Niebroj ze závodu Škoda Auto v Kvasinách. Do Vietnamu Škoda posílá lodní dopravou součástky z Mladé Boleslavi i z indické Púny, dodávky z Púny tvoří asi dvě třetiny dodávek.
Soudní jednání s firmou FAU obviněnou ze čtvrtmiliardového podvodu s daní z přidané hodnoty se bude opakovat od začátku. Soudce Eduard Ondrášek začátkem října obžalovaným napsal, že věc se vrátí do přípravného řízení, napsal server Seznam Zprávy. Podle webu vše nasvědčuje tomu, že to způsobila chyba státního zástupce. Společnost FAU se před olomouckým soudem spolu s dalšími 17 obžalovanými zodpovídá v kauze možného krácení daní při obchodech s palivy. Její jednatel Vojtěch Csabi dříve uvedl, že v případu jde o cílenou likvidaci jeho firmy kvůli obchodním zájmům společností předsedy ANO Andreje Babiše.
Za prezidentskou kandidátku amerických demokratů Kamalu Harrisovou se v posledních týdnech postavila řada vlivných postav hudební či filmové scény. Počínaje zřejmě nejsledovanější současnou popovou zpěvačkou Taylor Swiftovou po množství hollywoodských hvězd má mezi svými stoupenci výrazně větší počet kulturních celebrit, než její republikánský sok Donald Trump. Odborníci soudí, že vliv těchto osobností na rozhodování voličů 🗳 není nijak zásadní, podle některých jej však nelze zcela pominout.
Deutsche Bank hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 1,46 miliardy eur 💶 (36,8 miliardy korun) po ztrátě 143 milionů eur ve druhém čtvrtletí. Firma, která je největší německou bankou, snížila rezervy na žaloby investorů v souvislosti s divizí Postbank. Hospodaření ale podpořila také divize globálního investičního bankovnictví. 

Česko podle Fialy splní cíl muniční iniciativy, do konce roku dodá Ukrajině 500 tisíc kusů velkorážové munice. Dodávky by pak měly pokračovat kontinuálně, řekl Fiala. Vyslovil se pro další vojenskou podporu Ruskem napadené země, která musí zahrnovat i pomoc s energiemi přes letošní zimu, protože Rusko útočí zcela záměrně na energetickou infrastrukturu.

Číst více

Světoví lídři jsou vyděšení z možného návratu Donalda Trumpa do Bílého domu. V úterý, přesně dva týdny před prezidentskými volbami v USA, to podle agentury AP řekl současný prezident Joe Biden. "Na každé mezinárodní schůzce, které se účastním, si mě berou stranou - jeden lídr po druhém, a říkají ´Joe, on nesmí vyhrát´," uvedl Biden.

Číst více
Počet obyvatel Ukrajiny se od začátku rozsáhlé ruské invaze v roce 2022 snížil o deset milionů, tedy asi o čtvrtinu. Podle agentury Reuters to uvedla představitelka OSN Florence Bauerová, podle níž stojí za úbytkem populace útěk uprchlíků z vlasti před boji, prudce klesající porodnost a válečná úmrtí.
Část policistů 👮👮‍♀️ chce na začátku listopadu protestovat proti nedostatku členů policejního sboru. Protest bude vypadat tak, že hlídky v terénu nebudou ukládat pokuty. Policejní prezidium reagovalo, že tomu bránit nebude. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Kolik policistů se akce zúčastní, zatím není jasné.
Zákon zřejmě prodlouží možnost snížit daňový základ u daně z příjmů u jednotlivců i firem až o 30 procent o poskytnuté dary na zákonem stanovené účely. Počítá s tím pozměňovací návrh k takzvanému Lex Ukrajina, který především upravuje prodlužování dočasné ochrany uprchlíků z Ukrajiny. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme