Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Brašnářství Tlustý bojuje o záchranu. Vyzývá klienty k nákupům

Brašnářství Tlustý bojuje o záchranu. Vyzývá klienty k nákupům

Ivan Petrův, zakladatel Brašnářství Tlustý z pražských Vršovic, na facebokové stránce podniku zveřejnil, že jeho firma čelí velkým problémům, které mohou vyústit v krach.

Přečíst článek

Musk přestěhuje pobočku sociální sítě X. I kvůli novému genderovému zákonu v Kalifornii

Přečíst článek
Zastavená výroba v Liberty Ostrava

Naděje pro Liberty Ostrava? Noví zájemci by mohli rozjet část provozu a udržet zaměstnance

Insolvenční správce zadlužené huti Liberty Ostrava jedná se dvěma zájemci o provoz rourovny a válcovny plochých výrobků, tedy závodů 15 a 16. Zajištění tollingového a úvěrového financování pro provoz těchto závodů by mohlo znamenat udržení přibližně 1500 až 1700 pracovních míst a dalších pozic v obslužných závodech, uvedl insolvenční správce Šimon Peták.

Přečíst článek
Policie kvůli možné manipulaci s tendry zadržela asi i chomutovského primátora

Korupce i ovlivňování zakázek. Policie zadržela více než deset osob, zřejmě i Babišova muže

Policie při zásahu kvůli podezření na manipulaci v zadávání veřejných zakázek zadržela přes deset lidí, mezi nimi také chomutovského primátora Marka Hrabáče (ANO). ČTK to řekla náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová. Policisté zasahují nejen v Ústeckém, ale také Moravskoslezském, Středočeském kraji a Karlovarském kraji. Jsou mimo jiné na karlovarském magistrátu, uvedl jeho mluvčí Jan Kopál.

Přečíst článek
Tajemník ruské bezpečnostní rady a exministr obrany Sergej Šojgu a íránský prezident Masúd Pezeškján

Rusové se zapojili do konfliktu na Blízkém východě. Začali vyzbrojovat Írán

Rusko už začalo Íránu dodávat moderní radarové systémy a zařízení na obranu vzdušného prostoru, informoval deník The New York Times (NYT) s odvoláním na dva nejmenované íránské činitele. Podle nich o to požádal Teherán v souvislosti s vyhroceným napětím na Blízkém východě, kde minulý týden zesílily obavy z otevřené konfrontace Íránu a Izraele.

Přečíst článek

Český průmysl se propadá stále hlouběji. Nedaří se ani stavební výrobě

Průmyslová produkce v Česku v červnu zrychlila meziroční pokles na 3,4 procenta, v květnu se snížila o 3,2 procenta. V meziměsíčním srovnání byl výkon českého průmyslu o 0,7 procenta vyšší. Hodnota nových zakázek oproti loňskému červnu vzrostla o 4,1 procenta, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Ten představil i výsledky českého stavebnictví a zahraničního obchodu.

Přečíst článek
Google si nezákonně udržuje monopol na poli vyhledávání

Zásadní neúspěch pro Google. Nezákonně udržuje monopol na poli vyhledávání, uvedl soud

Společnost Google si v rozporu se zákonem udržuje monopol na poli internetového vyhledávání, čímž potlačuje konkurenci a brání inovacím, uvedl soud v americkém Washingtonu. Podle agentury AP jde o přelomové rozhodnutí, které může změnit podobu internetu. Google se proti verdiktu odvolá.

Přečíst článek
Rozvoz jídla, ilustrační foto

Obyčejná práce: Na kole je to o život, ale už jsem se poučil, říká rozvozce pizzy

Jakub Vávra jezdí závodně na horském kole, a tak o brigádě při studiu vysoké školy příliš nemusel přemýšlet a dal se na rozvoz pizzy. Po každé službě má v nohou desítky našlapaných kilometrů a navíc si při trénování vydělá.

Přečíst článek
Počet firemních bankrotů začíná povážlivě stoupat. V červenci jich bylo letos nejvíc

Počet firemních bankrotů začíná povážlivě stoupat. V červenci jich bylo letos nejvíc

V červenci bylo v Česku vyhlášeno zatím nejvíce firemních bankrotů v letošním roce, rekordní byl i počet návrhů na ně. Vyhlášeno bylo 64 bankrotů společností, což je o tři více než ve červnu. Zároveň bylo podáno 111 návrhů na bankrot, meziměsíčně o 14 více. Insolvenčních návrhů bylo podáno nejvíce od března 2021. Vyplývá to z analýzy dat portálu www.informaceofirmach.cz, kterou poskytla společnost CRIF.

Přečíst článek
L'Oréal jde do byznysu s injekčními přípravky proti vráskám

L'Oréal jde do byznysu s injekčními přípravky proti vráskám

Francouzský kosmetický gigant L'Oréal koupí desetiprocentní podíl ve švýcarské kosmetické firmě Galderma, která se zaměřuje na produkty pro péči o pleť. L'Oréal se snaží získat podíl na rychle rostoucím trhu s kosmetickými produkty podávanými injekčně. Tržní hodnota podílu podle páteční závěrečné ceny akcií činí 1,6 miliardy švýcarských franků (43,4 miliardy korun).

Přečíst článek
pole, ilustrační foto

Tuzemští zemědělci stále častěji využívají půdu k alternativnímu hospodaření

Alternativně hospodaří zemědělci v Česku zhruba na 16 procentech půdy, na jednom procentu půdy zavádí farmáři nové trendy jako například regenerativní zemědělství, řekl děkan Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity Josef Soukup. Stále podle něj převažují konvenční způsoby, které používá přes 80 procent zemědělců. Odborníci ale očekávají, že počet farmářů používajících alternativní způsoby, mezi které patří například ekologické či regenerativní zemědělství, bude narůstat.

Přečíst článek
Diváky lákají i záběry historických památek města

Sledovanost prvních dní olympiády překonala v Evropě 100 milionů diváků. O třetinu více než v Tokiu

Warner Bros. Discovery uvedla, že během čtyř dnů olympijských her v Paříži připojila více zákazníků pro streamování než za celé hry v Tokiu.

Přečíst článek

News box

Švédský výrobce osobních automobilů 🚗 Volvo Cars ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk i tržby, snížil však odhad celoročního prodeje. Automobilka uvedla, že čelí zhoršujícím se podmínkám na trhu a hodlá se soustředit spíše na udržování ziskovosti než na růst prodeje.
ČEZ v úterý 29. října v Kramářově vile podepíše s firmou Rolls-Royce SMR strategickou spolupráci při vývoji malých modulárních reaktorů ☢. Uvedl to Úřad vlády ČR. Firma ČEZ už v září oznámila, že partnerství s Rolls-Royce SMR naváže. Server Novinky.cz v úterý uvedl, že ČEZ v britské společnosti koupí podíl v hodnotě několika miliard korun.

Ceny ropy 🛢 dnes po dvoudenním růstu klesají 📉 zhruba o procento. Reagují na zprávu o stavu zásob suroviny v USA, které se zvýšily více, než se čekalo. Investoři dál pozorně sledují vývoj konfliktu na Blízkém východě. Severomořská ropa Brent i americká lehká ropa WTI shodně ztrácejí 1,2 procenta, obchodují se za 75,1 resp. 70,85 dolaru za barel. 

Koruna oslabila k oběma hlavním světovým měnám. V porovnání s úterním podvečerem ztratila k euru tři haléře a k americkému dolaru deset haléřů. Obchoduje se za 25,26 koruny za euro a za 23,44 koruny za dolar.

Pražská burza dnes desátý den po sobě posílila. Index PX si polepšil o 0,52👆 procenta na 1639,81 bodu, čímž dále vylepšil své více než 16leté maximum. K růstu mu pomohly zejména akcie skupiny ČEZ, které byly s více než 70procentním podílem nejvíce obchodovaným titulem a polepšily si o 2,73 procenta na 902 korun👍. Se ziskem zakončilo dnešní obchodování šest z 11 emisí, které ovlivňují hodnotu indexu PX.

Číst více
Ředitel Cermatu Miroslav Krejčí podle Deníku N končí ve funkci. Server to uvedl s odvoláním na dva zdroje, rezignaci by měl podle něj Krejčí oznámit ve čtvrtek na tiskové konferenci. 
Evropská komise (EK) vyměřila pokutu 48,7 milionu eur (1,2 miliardy korun) Českým dráhám (ČD) a rakouské železniční společnosti ÖBB za to, že uzavřely tajnou dohodu 😶 🤝o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého dopravce RegioJet 🚉. Obě společnosti porušily antimonopolní pravidla EU, uvedla EK. Číst více
Výrobní hala Škody Auto 🚗 ve Vietnamu je před dokončením. Začínají v ní vznikat první modely pro vietnamský trh. Dostavbu zpomalil na začátku září tajfun. Na konferenci v Brně to řekl Petr Niebroj ze závodu Škoda Auto v Kvasinách. Do Vietnamu Škoda posílá lodní dopravou součástky z Mladé Boleslavi i z indické Púny, dodávky z Púny tvoří asi dvě třetiny dodávek.
Soudní jednání s firmou FAU obviněnou ze čtvrtmiliardového podvodu s daní z přidané hodnoty se bude opakovat od začátku. Soudce Eduard Ondrášek začátkem října obžalovaným napsal, že věc se vrátí do přípravného řízení, napsal server Seznam Zprávy. Podle webu vše nasvědčuje tomu, že to způsobila chyba státního zástupce. Společnost FAU se před olomouckým soudem spolu s dalšími 17 obžalovanými zodpovídá v kauze možného krácení daní při obchodech s palivy. Její jednatel Vojtěch Csabi dříve uvedl, že v případu jde o cílenou likvidaci jeho firmy kvůli obchodním zájmům společností předsedy ANO Andreje Babiše. Číst více
Za prezidentskou kandidátku amerických demokratů Kamalu Harrisovou se v posledních týdnech postavila řada vlivných postav hudební či filmové scény. Počínaje zřejmě nejsledovanější současnou popovou zpěvačkou Taylor Swiftovou po množství hollywoodských hvězd má mezi svými stoupenci výrazně větší počet kulturních celebrit, než její republikánský sok Donald Trump. Odborníci soudí, že vliv těchto osobností na rozhodování voličů 🗳 není nijak zásadní, podle některých jej však nelze zcela pominout.
Reklama
Reklama
Doporučujeme