Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Ubývá lidí, kteří si platí Tinder. Provozovatel seznamky bude propouštět

Mateřská firma seznamovacího webu Tinder, společnost Match Group, zruší po celém světě šest procent pracovních míst. Ubývá totiž uživatelů ochotných platit za její nejpopulárnější aplikaci, informuje BBC.

Přečíst článek

Lázně pro tělo i duši. Falkensteiner v Mariánských lázních vytvořil místo pro absolutní relax

Přečíst článek

Korespondenční volba. Když odjedu na služebku, budu moci volit dopisem? Odpovídají právníci

Češi žijící v zahraničí patrně budou moci už v příštích řádných sněmovních volbách využít hlasování poštou. Návrh zákona vyvolal u veřejnosti vlnu otázek, některé z nich zodpoví právníci advokátní kanceláře PRK Partners, kteří tématu, které rozdělilo poslance i českou společnost, věnují již druhý díl podcastu Právo k Ranní Kávě.

Přečíst článek

Křetínského mise dostat Casino z dluhů už má první výsledky

Tvrdě po podstatě byznysu. Nadbytečného se zbavit, fungující zachovat. Francouzský maloobchodní řetězec, nad nímž v březnu převzal kontrolu český miliardář Daniel Křetínský, prochází restrukturalizací. A mise za jeho záchranu už nese první výsledky.

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Tržby i zisk Microsoftu rostou, přesto jeho akcie ztrácí

Americká softwarová společnost Microsoft ve čtvrtém finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o deset procent na 22 miliard dolarů (zhruba 560 miliard korun). Oznámila to dnes firma. Tržby cloudových služeb Microsoftu však zaostaly za očekáváním. Akcie podniku tak po zveřejnění výsledků oslabily a ztrácely více než šest procent.

Přečíst článek
Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta

Státní EGAP u soudu navrhla omezit majetková práva hutí Liberty

Státní Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) u soudu navrhla omezit majetková práva hutní společnosti Liberty Ostrava a převést je na insolvenčního správce, informovaly Seznam Zprávy (SZ). EGAP je věřitelem zkrachovalých hutí a stojí také v čele prozatímního věřitelského výboru.

Přečíst článek
Booking.com

Booking.com vyfasoval ve Španělsku rekordní pokutu. Zneužíval své dominance na trhu

Španělský antimonopolní úřad (CNMC) vyměřil nizozemské ubytovací platformě Booking.com za zneužití dominantního postavení na trhu dvě pokuty v celkovém objemu 413,2 milionu eur, tedy 10,5 miliardy korun. Úřad pokutoval platformu například za pravidla pro stanovování cen inzerovaných pokojů v hotelech a za další smluvní podmínky. Booking.com s rozhodnutím úřadu nesouhlasí a uvedl, že se proti němu odvolá.

Přečíst článek
BYD Seagull

Soumrak evropských automobilek. Čínské elektrovozy vyráběné v Evropě jsou velkou hrozbou

Čínské automobilky jsou připraveny vyrábět elektromobily v řadě evropských zemí, od Španělska až po Turecko, aby se vyhnuly vysokým dovozním clům. Ta zavedla Evropská unie, aby oslabila jejich cenovou výhodu a pomohla zavedeným automobilkám v regionu. Elektromobily vyrobené v Evropě by se však mohly stát novou hrozbou pro evropské automobilky, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Premiéra filmu Deadpool a Wolwerin

Studio Marvel z gigantu Disney našlo směr pro superhrdiny. Vracejí se osvědčení tvůrci

Film z produkce studia Marvel Deadpool & Wolverine už vydělal 211 milionů dolarů a je návštěvnicky nejúspěšnějším snímkem letošního roku. 

Přečíst článek
Sazka, ilustrační foto

Sazce loni klesl čistý zisk, tržby ale rostly. Sázkařům vyplatila 4,6 miliardy

Čistý zisk loterijní společnosti Sazka loni meziročně klesl téměř o šest procent na 1,67 miliardy korun. Tržby společnosti naopak vzrostly téměř o osm procent na 12,5 miliardy korun. Milionovými výherci se loni stalo 382 lidí. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti ve Sbírce listin. Sazka, která je nejstarší loterijní společností v Česku, patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka.

Přečíst článek
Jaderná elektrárna Temelín

Temelín v noci neplánovaně odpojil svůj druhý blok kvůli chvění turbíny

 Jaderná elektrárna Temelín v noci na několik hodin odpojila neplánovaně svůj druhý blok. Příčinou bylo chvění turbíny. Nyní je reaktor přibližně na 55 procentech výkonu. Na plný výkon by se měl dostat ještě během dneška, řekl mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Přečíst článek
Tuzemské Raiffeisenbank v pololetí stoupl zisk o 28 procent

Zisky bank v Česku rostou. Raiffeisenbank v pololetí stoupl o 28 procent

Raiffeisenbank v Česku v letošním prvním pololetí meziročně stoupl čistý zisk o 28,1 procenta na 3,04 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla v tomto období o 14,6 procenta na 762 miliard korun. Ostatním velkým bankám letos zisky také rostou.

Přečíst článek

News box

Švédský výrobce osobních automobilů 🚗 Volvo Cars ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk i tržby, snížil však odhad celoročního prodeje. Automobilka uvedla, že čelí zhoršujícím se podmínkám na trhu a hodlá se soustředit spíše na udržování ziskovosti než na růst prodeje.
ČEZ v úterý 29. října v Kramářově vile podepíše s firmou Rolls-Royce SMR strategickou spolupráci při vývoji malých modulárních reaktorů ☢. Uvedl to Úřad vlády ČR. Firma ČEZ už v září oznámila, že partnerství s Rolls-Royce SMR naváže. Server Novinky.cz v úterý uvedl, že ČEZ v britské společnosti koupí podíl v hodnotě několika miliard korun.

Ceny ropy 🛢 dnes po dvoudenním růstu klesají 📉 zhruba o procento. Reagují na zprávu o stavu zásob suroviny v USA, které se zvýšily více, než se čekalo. Investoři dál pozorně sledují vývoj konfliktu na Blízkém východě. Severomořská ropa Brent i americká lehká ropa WTI shodně ztrácejí 1,2 procenta, obchodují se za 75,1 resp. 70,85 dolaru za barel. 

Koruna oslabila k oběma hlavním světovým měnám. V porovnání s úterním podvečerem ztratila k euru tři haléře a k americkému dolaru deset haléřů. Obchoduje se za 25,26 koruny za euro a za 23,44 koruny za dolar.

Pražská burza dnes desátý den po sobě posílila. Index PX si polepšil o 0,52👆 procenta na 1639,81 bodu, čímž dále vylepšil své více než 16leté maximum. K růstu mu pomohly zejména akcie skupiny ČEZ, které byly s více než 70procentním podílem nejvíce obchodovaným titulem a polepšily si o 2,73 procenta na 902 korun👍. Se ziskem zakončilo dnešní obchodování šest z 11 emisí, které ovlivňují hodnotu indexu PX.

Číst více
Ředitel Cermatu Miroslav Krejčí podle Deníku N končí ve funkci. Server to uvedl s odvoláním na dva zdroje, rezignaci by měl podle něj Krejčí oznámit ve čtvrtek na tiskové konferenci. 
Evropská komise (EK) vyměřila pokutu 48,7 milionu eur (1,2 miliardy korun) Českým dráhám (ČD) a rakouské železniční společnosti ÖBB za to, že uzavřely tajnou dohodu 😶 🤝o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého dopravce RegioJet 🚉. Obě společnosti porušily antimonopolní pravidla EU, uvedla EK. Číst více
Výrobní hala Škody Auto 🚗 ve Vietnamu je před dokončením. Začínají v ní vznikat první modely pro vietnamský trh. Dostavbu zpomalil na začátku září tajfun. Na konferenci v Brně to řekl Petr Niebroj ze závodu Škoda Auto v Kvasinách. Do Vietnamu Škoda posílá lodní dopravou součástky z Mladé Boleslavi i z indické Púny, dodávky z Púny tvoří asi dvě třetiny dodávek.
Soudní jednání s firmou FAU obviněnou ze čtvrtmiliardového podvodu s daní z přidané hodnoty se bude opakovat od začátku. Soudce Eduard Ondrášek začátkem října obžalovaným napsal, že věc se vrátí do přípravného řízení, napsal server Seznam Zprávy. Podle webu vše nasvědčuje tomu, že to způsobila chyba státního zástupce. Společnost FAU se před olomouckým soudem spolu s dalšími 17 obžalovanými zodpovídá v kauze možného krácení daní při obchodech s palivy. Její jednatel Vojtěch Csabi dříve uvedl, že v případu jde o cílenou likvidaci jeho firmy kvůli obchodním zájmům společností předsedy ANO Andreje Babiše. Číst více
Za prezidentskou kandidátku amerických demokratů Kamalu Harrisovou se v posledních týdnech postavila řada vlivných postav hudební či filmové scény. Počínaje zřejmě nejsledovanější současnou popovou zpěvačkou Taylor Swiftovou po množství hollywoodských hvězd má mezi svými stoupenci výrazně větší počet kulturních celebrit, než její republikánský sok Donald Trump. Odborníci soudí, že vliv těchto osobností na rozhodování voličů 🗳 není nijak zásadní, podle některých jej však nelze zcela pominout.
Reklama
Reklama
Doporučujeme