Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

traktor Zetor

Zetor propustí další zaměstnance. V Brně skončí výroba motorů a převodovek

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors dá na konci července výpovědi 111 lidem, v podniku tak skončí na konci září. Ze 300 zaměstnanců, které měl ještě začátkem roku, má na konci roku zbýt jen zhruba 100, řekl po jednání s vedením firmy šéf podnikových odborů Alois Kazelle. .

Přečíst článek
Bernard Arnault, majitel LVMH

Poražený roku. Bernard Arnault, zakladatel luxusního gigantu LVMH, přišel o dvacet miliard dolarů

Přečíst článek
Moneta Money Bank

Čistý zisk banky Moneta stoupl, pomohly levnější úvěry

Čistý zisk Moneta Money Bank v prvním pololetí 2024 vzrostl meziročně o 9,1 procenta na 2,7 miliardy korun. Provozní výnosy banky stouply meziročně o šest procent na 6,2 miliardy korun. Provozní náklady zůstaly stabilní na 2,8 miliardy korun, oznámila banka.

Přečíst článek
Že Češi nestaví? Výsledky výrobce cihel ukazují opak

Výstavba v útlumu. Výrobci cihel a tašek Wienerberger klesl zisk o miliardu a propouští

Firmě Wienerberger, největšímu výrobci pálených cihel a střešních tašek v Česku, loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů korun. Na výsledku se podle vedení firmy projevil útlum prací na stavebním trhu. Tržby z prodeje loni činily 2,9 miliardy korun, v roce 2022 to bylo 4,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek
Data ze stavebních řízení v ohrožení. Dodavatel systému žádá po ministerstvu 360 milionů

Data ze stavebních řízení v ohrožení. Dodavatel systému žádá po ministerstvu 360 milionů

Společnost Vita software, která dosud dodávala většině stavebních úřadů systém pro stavební řízení, žádá po ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) 360 milionů korun, píše web HN.cz. Pokud stát firmě Vita software nezaplatí, hrozí podle serveru, že mu firma neposkytne data ze starých stavebních řízení. Ministerstvo plánuje, že údaje získá bez účasti stávajících dodavatelů.

Přečíst článek

Letiště v Praze postihl další technický výpadek

nformační systémy pražského Letiště Václava Havla měly dnes odpoledne technické problémy. Nefungovaly hlavní informační tabule v terminálech a podle mluvčí letiště Kláry Divíškové výpadek systémů postihl i intranet, web a interní komunikační kanály letiště. Zhruba dvě a půl hodiny po oznámení problémů na síti X letiště uvedlo, že informační systémy opět fungují.

Přečíst článek

ČEZ už rokuje s Korejci nad Dukovany. Finální dohodu chce mít do března 2025

Polostátní energetická společnost ČEZ dnes zahájila jednání s korejskou firmou KHNP o smlouvě na stavbu dvou jaderných reaktorů v Dukovanech. Podpis dohody očekává do konce března příštího roku. ČTK to dnes řekl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Půjde o největší zakázku od vzniku České republiky.

Přečíst článek

Byznys s ocelí už Chrenkovi miliardy nenese

Zisk skupiny Moravia Steel miliardáře Tomáše Chrenka loni spadl pod 100 milionů korun z předloňských 5,6 miliardy. Firma se potýká s poklesem poptávky i vysokou inflací. Tržby klesly meziročně o necelých 12 procent na 66,6 miliardy. Vyplývá to z výroční zprávy skupiny zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek

Ministři se sejdou s Moravia Steel. Chtějí znát její plány s Liberty

Ministři financí, průmyslu a práce Zbyněk Stanjura (ODS), Jozef Síkela (STAN) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) se ve čtvrtek dopoledne v Praze sejdou se zástupci společnosti Moravia Steel, která je jedním z možných zájemců o převzetí části huti Liberty Ostrava. Budou jednat o plánech Moravia Steel ohledně možné budoucnosti Liberty a jejích zaměstnanců, uvedlo MF.

Přečíst článek
Nový iPhone 15

Skládací iPhone? Apple na něm údajně už pracuje

Americká společnosti Apple zvažuje, že v roce 2026 představí skládací iPhone. Uvedl to server The Information s odvoláním na dvě osoby obeznámené s touto záležitostí. To by mohlo představovat zásadní přepracování hardwarového designu nejoblíbenějšího produktu Applu.

Přečíst článek
Emise Googlu za posledních pět let vzrostly o polovinu, stojí za tím AI

Zisk i tržby Alphabetu překonaly očekávání. Akcie i tak oslabily

Společnost Alphabet v úterý odpoledne překonala očekávání ohledně zisku a tržeb, ale investoři přesto poslali její akcie na konci prodloužené seance dolů. Proč?

Přečíst článek
Výroba vozů Tesla v Číně

Tesle klesl zisk na polovinu. Akcie zamířily dolů

Americkému výrobci elektromobilů Tesla klesl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 45 procent na 1,48 miliardy dolarů (34,6 miliardy korun). Firma zaznamenala výrazný pokles již druhé čtvrtletí za sebou. Tržby však překvapivě vzrostly. Akcie po uzavření burzy lehce ztrácely.

Přečíst článek

News box

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele 👨 Michala Strnada koupila na severozápadě Německa průmyslový park s výrobou nitrocelulózy potřebné pro produkci trhavin a střelného prachu. Hodnota transakce se pohybuje v řádu stovek milionů eur.
Čistý zisk Monety Money Bank za první tři čtvrtletí letošního roku 📈 stoupl meziročně o 6,6 procenta na 4,2 miliardy korun. Provozní výnosy vzrostly o 4,6 procenta na 9,5 miliardy korun. Provozní náklady zůstaly stabilní a činily 4,2 miliardy korun. 
Více než tisíc let stará bronzová soška gazely s arabským nápisem byla ve středu vydražena za 4️⃣,2️⃣ milionu britských liber (přibližně 125 milionů korun) v londýnské aukční síni Sotheby's. Dokonale zachovaná soška byla v nabídce aukce islámského a indického umění, napsal server The National. Kupec je anonymní.
Sněmovna v úvodním kole  schválila příjmy, výdaje a schodek státního rozpočtu na příští rok. Schválený schodek se má proti novelizovanému rozpočtu na letošní rok snížit o 41 miliard korun na 241 miliard korun. Příjmy se proti letošnímu rozpočtu zvyšují o 146 miliard korun a výdaje se proti upravenému rozpočtu zvyšují o 105 miliard korun.
Americký výrobce čipů Wolfspeed odložil na neurčito plány na výstavbu 🏭 továrny v Německu. Informovala o tom média s odvoláním na prohlášení podniku a vyjádření premiérky německé spolkové země Sársko Anke Rehlingerové. Rozhodnutí je podle listu Financial Times další ránou pro snahu kancléře Olafa Scholze vytvořit z Německa velmoc ve výrobě čipů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme