Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Internet, ilustrační foto

Miliardy útoků na síti. Jak experti ochrání olympijský internet

 V posledních letech se napínavé olympijské souboje neodehrávají jen na hřištích, závodištích nebo arénách. Díky své atraktivitě a celosvětovému dosahu jsou olympiády také v centru zájmu kybernetických zločinců.

Přečíst článek
Instalovali jste soláry na střechu? Pozor na podpojištění

Někoho pořád odrazuje vyšší pořizovací cena, už brzy ale bude fotovoltaika povinná, říká Jan Kakos z Bidli

Přečíst článek
Tvorba mobilní aplikace

Kolik stojí tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru?

Tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru je komplexní proces, který může výrazně kolísat v ceně podle různých faktorů. Následující článek poskytne přehled klíčových aspektů, které ovlivňují náklady na vývoj takových aplikací.

Přečíst článek

Pražské letiště také postihl IT výpadek, zpožďují se odlety

Výpadek celosvětového odbavovacího systému postihl i pražské letiště. Kvůli výpadku se zpožďují letadla na odletech. Dokdy budou problémy trvat, se zatím neví, na letišti zasedá krizový štáb. Stejný problém postihl letiště po celém světě.

Přečíst článek

Svět čelí masivnímu výpadku služeb Microsoftu. Problémy mají banky, letiště i burzy i televize

Nebývale rozsáhlý výpadek online služeb Microsoftu v pátek postihl země od Spojených států, přes Británii po Japonsko či Nový Zéland.

Přečíst článek
Kampaň za záchranu loděnice Harland & Wolff probíhala už v roce 2019

Loděnice, která postavila Titanic, bojuje o přežití

Společnost Harland & Wolff, která postavila slavnou loď Titanic, bojuje o přežití. Loděnice, která sídlí v severoirském Belfastu, jedná o nouzovém úvěru s firmou Riverstone Credit Partners. Informuje o tom dnes list Financial Times (FT), který se odvolává na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek
USA podpořily možný prodej zbraní Česku za 138,26 milionu dolarů

Češi mohou dostat od Američanů zbraně za miliardy. Například rakety Hellfire

Americké ministerstvo zahraničí podpořilo možný prodej raket Hellfire a dalších zbraní v hodnotě 138,26 milionu dolarů (3,2 miliardy korun) České republice od dodavatelů Lockheed Martin a BAE Systems, uvedla v prohlášení americká Agentura pro obrannou spolupráci (DSCA).

Přečíst článek
Meta Platforms jedná o nákupu podílu ve výrobci brýlí Ray-Ban

Chytré brýle na obzoru? Meta jedná o podílu ve firmě Ray-Ban

Americká internetová společnost Meta Platforms jedná o nákupu pětiprocentního podílu ve firmě EssilorLuxottica, která je mimo jiné výrobcem brýlí značky Ray-Ban, uvedl americký deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Řecké ostrovy již přestávají zvládat invazi turistů

Řeckým ostrovům hrozí kolaps. Chybí voda a nezvládají turistickou invazi

Od pandemie v letech 2020 až 2022 se cestovní ruch v celé Evropě znovu zrychluje. V přímořských letoviscích se tak zhoršily problémy se zásobováním, ulice jsou ucpané turisty i automobily a vznikají i další problémy. Některá oblíbená turistická místa se proto pokoušejí zmírnit tlak turistů poplatky, návštěvnickými stropy a dokonce dočasnými zákazy. Známky úspěchu jsou zatím nejasné, protože rekordní léto teprve začíná.

Přečíst článek
Tabák, alkohol a fosilní paliva ročně v Evropě zabijí 2,7 milionu lidí

Piráti jdou do boje s alkoholem. Chtějí omezit reklamu i přidat varování na etikety

Vládní Piráti navrhují omezit reklamu na alkohol v televizi a rozhlase a zavést zdravotní varování na etiketách alkoholických nápojů.

Přečíst článek
BMW

Miliardová investice u Ostravy. Do průmyslové zóny v Mošnově přichází BMW

Ostravští zastupitelé schválili prodej pozemků ve strategické průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku společnosti OAMP Hall 6. Nájemcem, kterého má firma do areálu přivést, je německý výrobce automobilů BMW.

Přečíst článek
Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Křetínský plánuje ozdravení veřejné debaty. Ve Francii chce prý založit novou televizní stanici

Francouzská mediální skupina CMI France, kterou vlastní český miliardář Daniel Křetínský, chce založit novou televizní stanici a usiluje o získání frekvencí pro vysílání. Píše o tom dnes francouzský tisk a dodává, že podle Křetínského je cílem obnovit původní význam veřejné debaty ve Francii. O 15 kanálů digitálního vysílání se uchází 24 zájemců, výsledky by měly být známy tento měsíc. Mluvčí Křetínského skupiny EPH Daniel Častvaj informace francouzských médií potvrdil, podrobnosti však neuvedl.

Přečíst článek

News box

Ruští poslanci dnes schválili 🤝 dohodu o strategickém partnerství s KLDR. Informovaly o tom tiskové agentury. Děje se tak na pozadí zpráv o vyslání severokorejských vojáků do Ruska a jejich přípravě na nasazení do války proti Ukrajině.
Ředitel státní organizace Cermat Miroslav Krejčí  končí ve funkci, ministr školství Mikuláš Bek (STAN) přijal jeho rezignaci. Od 1. listopadu povede Cermat Krejčího zástupkyně Barbora Rosůlková. Důvodem odchodu jsou neshody mezi zaměstnanci a Krejčím, někteří podali výpovědi, Krejčí jako východisko navrhl rezignaci. 
Zhruba 4️⃣0️⃣ procent Američanů má podle průzkumů pochybnosti o regulérnosti nadcházejících listopadových prezidentských a kongresových voleb ve Spojených státech. Odborník na volební právo a zakladatel nezávislého Střediska pro volební inovace a výzkum (CEIR) David Becker však ujišťuje, že zajištění spravedlivého hlasování nebylo nikdy na lepší úrovni, než je tomu dnes.
Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele 👨 Michala Strnada koupila na severozápadě Německa průmyslový park s výrobou nitrocelulózy potřebné pro produkci trhavin a střelného prachu. Hodnota transakce se pohybuje v řádu stovek milionů eur.
Čistý zisk Monety Money Bank za první tři čtvrtletí letošního roku 📈 stoupl meziročně o 6,6 procenta na 4,2 miliardy korun. Provozní výnosy vzrostly o 4,6 procenta na 9,5 miliardy korun. Provozní náklady zůstaly stabilní a činily 4,2 miliardy korun. 
Více než tisíc let stará bronzová soška gazely s arabským nápisem byla ve středu vydražena za 4️⃣,2️⃣ milionu britských liber (přibližně 125 milionů korun) v londýnské aukční síni Sotheby's. Dokonale zachovaná soška byla v nabídce aukce islámského a indického umění, napsal server The National. Kupec je anonymní.
Sněmovna v úvodním kole  schválila příjmy, výdaje a schodek státního rozpočtu na příští rok. Schválený schodek se má proti novelizovanému rozpočtu na letošní rok snížit o 41 miliard korun na 241 miliard korun. Příjmy se proti letošnímu rozpočtu zvyšují o 146 miliard korun a výdaje se proti upravenému rozpočtu zvyšují o 105 miliard korun.
Americký výrobce čipů Wolfspeed odložil na neurčito plány na výstavbu 🏭 továrny v Německu. Informovala o tom média s odvoláním na prohlášení podniku a vyjádření premiérky německé spolkové země Sársko Anke Rehlingerové. Rozhodnutí je podle listu Financial Times další ránou pro snahu kancléře Olafa Scholze vytvořit z Německa velmoc ve výrobě čipů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme