Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Strnadova CSG dá za divizi firmy Vista o 100 milionů dolarů víc

Cena dál stoupá. Strnadova CSG dá za divizi firmy Vista o 100 milionů dolarů víc

Společnost Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada se dohodla na dalším zvýšení částky, kterou by měla zaplatit za převzetí divize sportovního vybavení a zbraní Kinetic Group americké firmy Vista Outdoor, a to o 100 milionů dolarů, tedy zhruba 2,3 miliardy korun.

Přečíst článek
Případný jaderný útok na Ukrajinu považuje za oprávněný každý třetí Rus, ukázal průzkum

Případný jaderný útok na Ukrajinu považuje za oprávněný každý třetí Rus, ukázal průzkum

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.

Přečíst článek
Apple schválil výrobci videoher Epic evropský obchod na iPhonech a iPadech

Apple otočil. Firmě Epic Games povolil evropský obchod na iPhonech a iPadech

Americká technologická společnost Apple schválila výrobci videoher Epic Games evropský obchod s hrami na chytrých telefonech iPhone a počítačových tabletech iPad. Firma Apple to podle agentury Reuters oznámila krátce poté, co ji Epic v pátek obvinil, že mu ve spuštění obchodu dál svévolně brání.

Přečíst článek
Většina Čechů podceňuje kontroly elektrických a plynových zařízení

Lhostejní Češi. Většina z nich nedělá kontroly elektroinstalace, ukázal průzkum

Češi podceňují kontroly svých elektrických a plynových zařízení. Více než 60 procent z nich nedělá kontroly elektroinstalace. Na pravidelné revize pamatuje pouze 18 procent lidí. Se zraněním zaviněným elektřinou se přitom setkala až třetina lidí. Téměř polovina domácností neřeší také kontroly plynových zařízení. Vyplývá to z průzkumu energetické společnosti epet.

Přečíst článek
Představa budoucí podoby největšího projektu na výrobu zeleného vodíku

Čína usiluje o dominanci na světovém trhu se zeleným vodíkem, ale drží si svá tajemství

Čína už předběhla Evropu i Ameriku ve vývoji a výrobě levných elektromobilů. A teď už zřejmě směřuje k tomu, že bude dominovat také ve výrobě „zeleného“ vodíku, který by měl být významným plynem budoucnosti nejen v dopravě, ale zejména v průmyslu.

Přečíst článek
V nemocnicích se pracuje bez volných dní

Pracovat o státních svátcích? Ano, ale za příplatky či bonusy

Svátky 5. a 6. července pro většinu lidí znamenají prodloužený víkend, někteří si během něj stihnou i zaletět na krátký zahraniční pobyt. Zaměstnavatelé nicméně ve vybraných profesích svým podřízeným mohou nařídit práci i v den státního svátku. Za to jim musí poskytnout náhradní volno v jiný den, případně příplatek.

Přečíst článek
Tomáš Čupr

Stanislav Šulc: Čeští technologičtí miliardáři cílí na léky. Lékárenství čeká revoluce

Český prodej léčiv projde radikální proměnou. A v jejím centru budou tuzemští miliardáři, kteří své jmění vydělali v e-commerce. Své know-how nyní velmi pravděpodobně využijí právě v segmentu, který do velké míry stále reprezentují kamenné prodejny, poradenství a uklidňující hlas prodejců.

Přečíst článek
Tirana

Dobrodružství, nebo klid? Cesta autem do Albánie nabídne obojí

Omrzely vás hromadné dovolené v přeplněných výletních střediscích, čekání na letištích a zájezdy zprostředkované cestovními kancelářemi? Přemýšlíte o svobodné autoturistice? Pak je ideální cesta do Albánie.  

Přečíst článek
Ilustrační foto

Letiště v Praze reaguje na problém s odbavováním zavazadel. Najme krizového manažera

Na to, aby na letišti nedocházelo k excesům se zavazadly má dohlídnout nový krizový manažer. Nastoupí v srpnu, jeho jméno ale dosud letiště nezveřejnilo.

Přečíst článek
Sídlo holdingu Agrofert spojeného s expremiérem a šéfem ANO Andrejem Babišem v pražském Chodově.

Agrofertu klesl zisk o více než 80 procent

Zisk holdingu Agrofert, působícího v zemědělství, potravinářství či chemii, loni meziročně klesl o 84 procent na 2,09 miliardy korun. Tržby se snížily o 14 procent na 212 miliard, hlavně v chemii a zemědělství. Holding to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie, která sdružuje významné vinařské producenty v České republice, zveřejnila výsledky svého nejnovějšího průzkumu. Ten odhaluje, že vinaři čelí závažným problémům se získáváním sezonních pracovníků, zejména traktoristů, potřebných pro práci ve vinicích.

Přečíst článek

News box

Čistý zisk sítě drogerií Rossmann loni v Česku meziročně 📉 klesl o téměř 27 procent na 146,2 milionu korun. Naopak konkurenčnímu řetězci dm drogerie markt za účetní rok, který trval od 1. října 2022 do 30. září 2023, čistý zisk meziročně stoupl o zhruba 1,7 procenta na 482,7 milionu korun. 
Přibližně 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​0️⃣​​​​​​​ severokorejských vojáků se po výcviku přesouvá na západ Ruska k ukrajinským hranicím, řekl agentuře Kjódó ukrajinský vojenský zdroj. Informace přichází jen pár dní poté, co jihokorejská zpravodajská služba uvedla, že se v Rusku nyní nachází asi 3000 severokorejských vojáků.
Investiční skupina PPF dokončila prodej 5️⃣0️⃣ procent plus jedné akcie telekomunikační společnosti PPF Telecom Group (PPF Telecom) v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku skupině Emirates Telecommunication Group Company (e&). Finanční vypořádání transakce se skládá z platby 2,15 miliardy eur, v přepočtu přes 54 miliard korun, a bonusu až do výše 350 milionů eur. 
Německý kancléř Olaf Scholz a slovenský prezident Peter Pellgrini se dnes 🤝 shodli, že vstup Ukrajiny do NATO, jak to žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém takzvaném plánu vítězství, není nyní realistický. Podle Pellgriniho z jeho rozhovoru s kancléřem rovněž vyplynulo, že mezi světovými lídry roste přesvědčení, že by se na válku na Ukrajině a její budoucí vývoj mělo pohlížet realističtěji.
Irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC) vyměřil sociální síti LinkedIn pokutu 3️⃣1️⃣0️⃣ milionů eur (7,8 miliardy korun) kvůli jejím praktikám při využívání osobních údajů k cílené reklamě. LinkedIn je součástí americké softwarové společnosti Microsoft.
Letošními laureáty 🏅 Sacharovovy ceny za svobodu myšlení se stali vůdci venezuelské opozice María Corina Machadová a Edmundo González Urrutia. Oznámila to Roberta Metsolaová, předsedkyně Evropského parlamentu, který cenu uděluje.
Strojírenská skupina Wikov Industry podnikatele Martina Wichterleho se h🤝 dohodla na koupi předního světového výrobce turbín pro vodní elektrárny Litostroj včetně dceřiných firem v zahraničí. Hodnotu převzetí Litostroje s ročními tržbami okolo dvou miliard korun Wikov neuvedl. Vypořádání transakce je naplánované na přelom listopadu a prosince.
Ukrajinský velvyslanec na Slovensku Myroslav Kastran  vyzval Bratislavu, aby v souvislosti s ruskou agresí vůči jeho zemi zůstala na správné straně dějin. Nynější slovenská vláda dříve například zastavila vojenskou pomoc Kyjevu ze státních zásob a premiér Robert Fico opakovaně kritizoval strategii západních zemí ohledně války na Ukrajině.
Jihočeští zastupitelé  zvolili na dnešním ustavujícím zasedání hejtmanem Martina Kubu (ODS), jenž funkci zastával už v minulém volebním období. V kraji bude vládnout ODS, která v zářijových volbách získala 34 z 55 mandátů v zastupitelstvu. Pro Kubu dnes hlasovalo 32 zastupitelů, 19 se zdrželo a nikdo nebyl proti.
Německo poskytne 9️⃣6️⃣ milionů eur (2,4 miliardy korun) na humanitární a rozvojovou pomoc Libanonu. Před začátkem mezinárodní konference v Paříži to dnes řekla německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková. Politici z desítek zemí budou ve francouzské metropoli jednat o možnostech dosažení příměří mezi Izraelem a militantním hnutím Hizballáh v Libanonu a o pomoci lidem vyhnaným z domovů tímto konfliktem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme