Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Počet obětí letošní pouti do Mekky přesáhl kvůli vysokým teplotám tisícovku

OBRAZEM: Nelidská vedra. Při pouti do Mekky zemřelo již více než tisíc věřících

Přes 1000 poutníků zahynulo při letošní muslimské pouti do Mekky v Saudské Arábii, uvedla agentura AFP s odvoláním na údaje, které jí poskytly různé země.

Přečíst článek
Vítěz ceny Reborn Design - Motmal deodorační eko puky od Václava Matyáše

Difuzér, eko puky, frisbee i hodiny. Ceny eko-designérské výzvy Reborn Design 2024 vyhlášeny

Osmnáctého června byly slavnostně uděleny ceny za ekodesign v třetím ročníku výzvy Reborn Design 2024. Tento inovativní projekt je zaměřen na podporu mladých designérů, architektů a kreativců při vytváření smysluplných produktů z druhotných surovin. Díky kreativitě účastníků získávají materiály nový život. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Šéf Boeingu David Calhoun se omluvil pozůstalým po obětech pádů letadel

Pozůstalí po obětech leteckých katastrof letadel Boeing požadují rekordní odškodné

Výkonný ředitel amerického výrobce letadel Boeing David Calhoun se při slyšení v americkém Senátu omluvil pozůstalým po obětech zřícení dvou letadel 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian Airlines, uvedla agentura DPA. Právní zástupci 15 rodin ale požádali ministerstvo spravedlnosti o zahájení trestního řízení a peněžní trest ve výši 24,8 miliardy dolarů (574,8 miliardy korun).

Přečíst článek
Účinná prevence a moderní terapie zlepšují prognózu pacientů s rakovinou prostaty

Účinná prevence a moderní terapie zlepšují prognózu pacientů s rakovinou prostaty

Rakovina prostaty je nejčastějším nádorovým onemocněním českých mužů, její výskyt se za posledních dvacet let ztrojnásobil. V současné době postihuje kolem 80 tisíc pacientů, jejichž průměrný věk je 73 let. Přestože se jedná o závažnou diagnózu, účinná prevence a moderní medicína přinášejí výrazné zlepšení prognózy i kvality života pacientů.

Přečíst článek
Jakub Höll vede tým operačních rizik pro ČR v Deloitte

Malé firmy si často myslí, že pro hackery nejsou zajímavé. Útoky přitom míří i na ně, říká Jakub Höll z Deloitte

Připravovaná novela zákona o kybernetické bezpečnosti vyvolává řadu otázek a pro mnohé firmy může být velkou výzvou. Jejich připravenost totiž podle Jakuba Hölla, ředitele týmu operačních rizik v poradenské a technologické společnosti Deloitte, není zrovna nejlepší. „Implementace požadavků na kyberbezpečnost přitom opravdu neproběhne přes noc a většině firem zabere přinejmenším měsíce,“ upozorňuje Höll.

Přečíst článek
Amazon zkouší ve skladech humanoidní roboty, zaměstnanci se bojí o práci

Amazon navyšuje investice v Německu o dalšího čtvrt bilionu. A chystá masivní nábor

Amazon investuje v Německu dalších deset miliard eur. Velká část z nových investic půjde do cloudu. Mimo to chystá Amazon v Německu obří nábor, přijmout by měl až 4000 nováčků.

Přečíst článek
továrna Onsemi, čipy, laboratoř

Spása pro český autoland? Onsemi ve valašském podhůří investuje desítky miliard

Americký výrobce polovodičů onsemi rozšíří výrobu ve svém závodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Hodnota plánované investice je dvě miliardy dolarů, což je v aktuálním přepočtu 46,3 miliardy korun. Onsemi ještě bude jednat s českou vládou o balíčku investičních pobídek. Společnost původně zvažovala pro rozšíření výroby také své závody ve Spojených státech a v Koreji.

Přečíst článek
Golden Goose odložila vstup na burzu

Výrobce „obnošených“ tenisek, které obouvá i Taylor Swift, odložil vstup na burzu

Italský výrobce luxusních tenisek Golden Goose odkládá vstup na burzu. Firma v úterý uvedla, že kvůli politickým nepokojům v Evropě zatím od primární veřejné nabídky akcií (IPO) odstupuje. Právě nejistota spojená s výsledkem voleb do Evropského parlamentu (EP) a situací ve Francii značně rozkolísala evropské trhy, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Český start-up získal stovky milionů korun. Podílí se na vývoji účinnějších vakcín

Český start-up Adalid Sciences zaměřený na genovou terapii získal investici ve stovkách milionů korun od výrobce zdravotnických technologií BTL. Společnost Adalid Sciences, kterou založili vědci z Ústavu organické chemie a biochemie (ÚOCHB) Akademie věd ČR, bude pracovat na rozvoji metody bezpečné přepravy nukleových kyselin do buněk. Metoda může pomoci v léčbě dosud obtížně léčitelných nemocí a také ve vývoji očkovacích látek.

Přečíst článek
Obálka magazínu newstream CLUB 4

Letní číslo magazínu Newstream CLUB je tu. Tváří je známý Čechoslovák Karel Vágner, tématem Česko-Slovensko

Tématem nového vydání magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem dvě země, jeden trh. Hvězdami jsou lidé, co se pohybují v obou světech: marketér a podnikatel Karel Vágner, miliardář Igor Rattaj, mladý William Rudolf Lobkowicz, spisovatel Jozef Karika, šéfkuchař Ihnačák a investorka Andrea Ferancová Bartoňová.

Přečíst článek
Obálka magazínu newstream CLUB 4

Kupte si elektronickou verzi magazínu Newstream CLUB s byznysmenem Karlem Vágnerem

Tématem nového vydání magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem dvě země, jeden trh. Hvězdami jsou lidé, co se pohybují v obou světech: marketér a podnikatel Karel Vágner, miliardář Igor Rattaj, mladý William Rudolf Lobkowicz, spisovatel Jozef Karika, šéfkuchař Ihnačák a investorka Andrea Ferancová Bartoňová.

Přečíst článek

News box

Rusko jedná se státy mezivládní organizace BRICS o vytvoření mezinárodní 🏛️ burzy drahých kovů. Státy BRICS ale neplánují vytvořit samostatný platební systém. Problémy s platbami, které jsou jednou z hlavních překážek spolupráce v rámci bloku, vyřeší využíváním stávajících systémů. Na závěr třídenního summitu uskupení v Kazani to podle agentury Reuters řekl ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin dnes po summitu BRICS  obvinil Západ z nespravedlivého rozšiřování Severoatlantické aliance, píše agentura TASS. Rusko to podle něj změní.
Vladimir Putin  nepopřel tvrzení, že Severní Korea vyslala své vojáky do Ruska, napsala agentura Reuters. Šéf Kremlu na tiskové konferenci po summitu skupiny BRICS dodal, že je na Moskvě, jak naplní smlouvu o vzájemné obraně, kterou letos uzavřela s Pchjongjangem.
Francouzská ministryně kultury Rachida Datiová dnes zmínila možnost, že by se za vstup do pařížské katedrály Notre-Dame nově platilo vstupné 5️⃣ eur (126 korun). Vybrané peníze by posloužily k opravě církevních památek v celé Francii, řekla Datiová v rozhovoru pro deník Le Figaro. Diecéze se ale ohradila, že vstup do kostelů by měl být vždy zdarma, píše AFP.
Pražská burza opět posílila. Index PX si dnes především díky akciím Moneta Money Bank polepšil o 0️⃣,4️⃣8️⃣ procenta na 1647,69 bodu. Hlavní burzovní index roste nepřetržitě od předminulého čtvrtka a je na nejsilnějších hodnotách od června 2008. 
Smírné řešení sporu o evidenci předsedy ANO Andreje Babiše jako agenta komunistické tajné policie mohlo být podle premiéra 👨 Petra Fialy (ODS) slovenskou protislužbou za to, že šéf ANO otevřeně podporoval nynějšího slovenského premiéra Roberta Fica. Fiala to dnes řekl ve Sněmovně s tím, že o tom kolovaly spekulace už před rokem s odvoláním na Babišovy spolupracovníky.
Slovenský premiér 👨 Robert Fico zpochybnil význam očkování proti onemocnění covid-19 i samotné vakcíny, kterými řada zemí včetně Slovenska hlavně během silných vln koronavirové nákazy očkovala své obyvatele. Fico se rovněž vyslovil proti případnému posílení pravomocí Světové zdravotnické organizace (WHO) v souvislosti s jakoukoliv pandemií.
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB)  upozorňuje na útočníka, který se vydává za společnosti Amazon, Microsoft nebo české instituce. V Česku úřad zatím zaznamenal desítky případů, uvedl to na webu. Cílem mají být zřejmě vládní a armádní instituce, ale i soukromé společnosti v řadě sektorů. 
Ruští poslanci dnes v prvním čtení  schválili návrh státního rozpočtu na příští rok a rozpočtový výhled pro další dva roky, uvedla ruská média. Návrh počítá se zvýšením obranných výdajů v příštím roce o 30 procent, napsala agentura AFP, která připomněla, že v letošním roce výdaje Ruska na armádu vzrostly o 70 procent. 
Čistý zisk sítě drogerií Rossmann loni v Česku meziročně 📉 klesl o téměř 27 procent na 146,2 milionu korun. Naopak konkurenčnímu řetězci dm drogerie markt za účetní rok, který trval od 1. října 2022 do 30. září 2023, čistý zisk meziročně stoupl o zhruba 1,7 procenta na 482,7 milionu korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme