Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Eduard Piňos

Marketing v Accolade bude nově řídit Eduard Piňos

Marketing v průmyslovém developerovi Accolade bude nově řídit zkušený stratég Eduard Piňos. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Brigádníci najdou uplatnění v gastronomii

Nejvýnosnější letní brigáda? Hlídání dětí, psů a koček či programování

Čas prázdnin a s nimi spojených letních brigád se blíží. Volná místa v nabídce internetových portálů zatím ještě jsou. Zaměstnavatelé shání na letní provoz zejména brigádníky na pozice prodavače, pokladní, číšníky, servírky, pomoc do kuchyně, dělníky i pracovníky do administrativy. Nejlépe ohodnocené jsou tradičně pozice třídění balíků, balení a doplňování zboží nebo práce pokladní.

Přečíst článek

Škoda Group loni vyměnila šéfa, získala obří zakázku pro Prahu a dodala dvakrát více vozů

Škoda Group, přední evropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zvýšila meziročně tržby o 81 procent na 1,382 miliardy eur (zhruba 34 miliard korun). Provozní zisk EBITDA (před úroky, daněmi a odpisy) ale klesl o 57 procent na loňských 21,8 milionu eur (asi 540 milionů korun). Důvodem poklesu byly pokračující dopady pandemie covidu a ruská agrese na Ukrajině, uvedla firma.

Přečíst článek
Český výrobce bezpilotních letounů Primoco dodá stroje za téměř půl miliardy

Rekordní zakázka. Český výrobce bezpilotních letounů Primoco dodá stroje za téměř půl miliardy

Výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV SE dodá evropskému zákazníkovi 24 strojů Primoco One 150 v hodnotě 18 milionů eur, tedy zhruba 450 milionů korun. Firma uvedla, že je to největší zakázka od jejího vzniku v roce 2015. Dvanáct letadel podle generálního ředitele společnosti Ladislava Semetkovského dodá během tohoto měsíce, zbylých 12 strojů dokončí a předá v druhé polovině letošního roku.

Přečíst článek
Petr Borkovec/Partners

Zemětřesení v Partners: Petr Borkovec jde řídit banku s Markem Ditzem. Do sítě přijde Petr Křen

Spoluzakladatel Partners Petr Borkovec bude řídit Partners Banku v roli co-CEO s Markem Ditzem. Jeho klientský kmen přebere Petr Křen.

Přečíst článek
Nový Rohan

J&T Real Estate startuje svůj největší projekt na Rohanském ostrově. Vyjde na 15 miliard

Na čtyřhektarovém území na Rohanském ostrově v pražském Karlíně začne developer J&T Real Estate příští rok stavět novou čtvrť za zhruba 15 miliard korun. Na Novém Rohanu vznikne přes tisíc bytů s obchody a službami a v těsném sousedství projektu také nová základní škola a velký městský park Maniny.

Přečíst článek
Digitální dvojče by mělo v medicíně pomoci při složitých operacích a dalších terapiích

Digitální dvojče by mělo v medicíně pomoci při složitých operacích a dalších terapiích

Čeká vás náročná chirurgická operace a lékař uklidňuje: všechno předem vyzkoušíme na vašem dvojčeti. To zní děsivě. Ale pokud doplní, že půjde o vaše digitální dvojče, můžete se uklidnit. Digitální dvojčata začínají – po průmyslu, stavebnictví či energetice – pozvolna pronikat také do medicíny.

Přečíst článek
Továrna čínského výrobce elektromobilů Leapmotor

Jak ochránit domácí výrobce? Turecko uvalí clo 40 procent na dovoz čínských elektromobilů

Turecko uvalí dodatečné clo 40 procent na dovoz aut z Číny. Chce tak ochránit domácí výrobce a zlepšit bilanci běžného účtu, uvedlo turecké ministerstvo obchodu. Čína ve světě čelí rostoucímu obchodnímu tlaku kvůli růstu vývozu svých elektromobilů, které podle mnoha zemí Peking značně dotuje, aby podpořil svoji skomírající ekonomiku.

Přečíst článek
Netflix čelí miliardové žalobě. Ženu údajně poškodil seriál. A není první

Netflix čelí miliardové žalobě. Ženu údajně poškodil seriál. A není první

Fiona Harvey žaluje americkou streamovací službu nejméně o 170 milionů dolarů (téměř čtyři miliardy korun) kvůli seriálu Sobík (Baby Reindeer). Poznala se v hlavní záporné postavě, která stalkuje hlavního hrdinu. Seriál sám hlásá, že vznikl „podle skutečných událostí“. Harvey poukazuje na celou řadu odchylek od skutečnosti a hlásí, že jí seriál zničil život. Pro Netflix to není první žaloba svého druhu.

Přečíst článek
Slavný šipkař Phil Taylor

Šipky: Hra o miliony, která přitahuje i velké investory

Šipky, sport, který se může zdát jednoduchý a přístupný, je ve skutečnosti obrovským odvětvím s miliony fanoušků po celém světě a s finančními toky, které mohou konkurovat tradičním sportovním gigantům. Odměny pro hráče, sponzoři a mediální práva – to vše vytváří dynamický a lukrativní svět šipek, který přitahuje jak hráče, tak investory.

Přečíst článek
Sklář Zdeněk Drobný

Skvělý úspěch pro Moser. Český sklář v důchodu se stal francouzským rytířem

Udělením prestižního francouzského řádu se sklář Moseru Zdeněk Drobný zařadil mezi osobnosti jako Václav Havel, Jiří Menzel, Bohumil Hrabal. Ze zahraničních osobností získali stejné ocenění třeba herci Sean Connery, Clint Eastwood, Bruce Willis a George Clooney, herečky Audrey Hepburn a Meryl Streep, zpěváci a hudebníci Bono, David Bowie a Bob Dylan, spisovatelé Ray Bradbury a Paulo Coelho či režisér a scenárista Tim Burton. 

Přečíst článek

News box

Rusko jedná se státy mezivládní organizace BRICS o vytvoření mezinárodní 🏛️ burzy drahých kovů. Státy BRICS ale neplánují vytvořit samostatný platební systém. Problémy s platbami, které jsou jednou z hlavních překážek spolupráce v rámci bloku, vyřeší využíváním stávajících systémů. Na závěr třídenního summitu uskupení v Kazani to podle agentury Reuters řekl ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin dnes po summitu BRICS  obvinil Západ z nespravedlivého rozšiřování Severoatlantické aliance, píše agentura TASS. Rusko to podle něj změní.
Vladimir Putin  nepopřel tvrzení, že Severní Korea vyslala své vojáky do Ruska, napsala agentura Reuters. Šéf Kremlu na tiskové konferenci po summitu skupiny BRICS dodal, že je na Moskvě, jak naplní smlouvu o vzájemné obraně, kterou letos uzavřela s Pchjongjangem.
Francouzská ministryně kultury Rachida Datiová dnes zmínila možnost, že by se za vstup do pařížské katedrály Notre-Dame nově platilo vstupné 5️⃣ eur (126 korun). Vybrané peníze by posloužily k opravě církevních památek v celé Francii, řekla Datiová v rozhovoru pro deník Le Figaro. Diecéze se ale ohradila, že vstup do kostelů by měl být vždy zdarma, píše AFP.
Pražská burza opět posílila. Index PX si dnes především díky akciím Moneta Money Bank polepšil o 0️⃣,4️⃣8️⃣ procenta na 1647,69 bodu. Hlavní burzovní index roste nepřetržitě od předminulého čtvrtka a je na nejsilnějších hodnotách od června 2008. 
Smírné řešení sporu o evidenci předsedy ANO Andreje Babiše jako agenta komunistické tajné policie mohlo být podle premiéra 👨 Petra Fialy (ODS) slovenskou protislužbou za to, že šéf ANO otevřeně podporoval nynějšího slovenského premiéra Roberta Fica. Fiala to dnes řekl ve Sněmovně s tím, že o tom kolovaly spekulace už před rokem s odvoláním na Babišovy spolupracovníky.
Slovenský premiér 👨 Robert Fico zpochybnil význam očkování proti onemocnění covid-19 i samotné vakcíny, kterými řada zemí včetně Slovenska hlavně během silných vln koronavirové nákazy očkovala své obyvatele. Fico se rovněž vyslovil proti případnému posílení pravomocí Světové zdravotnické organizace (WHO) v souvislosti s jakoukoliv pandemií.
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB)  upozorňuje na útočníka, který se vydává za společnosti Amazon, Microsoft nebo české instituce. V Česku úřad zatím zaznamenal desítky případů, uvedl to na webu. Cílem mají být zřejmě vládní a armádní instituce, ale i soukromé společnosti v řadě sektorů. 
Ruští poslanci dnes v prvním čtení  schválili návrh státního rozpočtu na příští rok a rozpočtový výhled pro další dva roky, uvedla ruská média. Návrh počítá se zvýšením obranných výdajů v příštím roce o 30 procent, napsala agentura AFP, která připomněla, že v letošním roce výdaje Ruska na armádu vzrostly o 70 procent. 
Čistý zisk sítě drogerií Rossmann loni v Česku meziročně 📉 klesl o téměř 27 procent na 146,2 milionu korun. Naopak konkurenčnímu řetězci dm drogerie markt za účetní rok, který trval od 1. října 2022 do 30. září 2023, čistý zisk meziročně stoupl o zhruba 1,7 procenta na 482,7 milionu korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme