Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Podvodů označovaných deepfakes přibývá, firmy už přišly o miliony dolarů

Nastává doba deepfakes. Lidé i firmy nevědomky posílají podvodníkům miliony dolarů. A bude hůř

Firmy po celém světě už přišly o miliony dolarů kvůli podvodům označovaným jako deepfakes a odborníci na bezpečnost v kybernetickém prostoru upozorňují, že situace se bude dál zhoršovat. Zločinci totiž čím dál více zneužívají generativní umělou inteligenci (AI), informuje server televize CNBC. Jako deepfake se označuje technologie, která v digitálním prostředí umožňuje podvodníkům vytvářet falešný obsah, například i pozměněním obličeje jiných lidí.

Přečíst článek
Tameh vznesl u soudu námitku k restrukturalizačnímu plánu Liberty Ostrava

Tameh napadl u soudu restrukturalizační plán Liberty Ostrava

Společnost Tameh Czech, která dodávala energie huti Liberty Ostrava, vznesla u soudu námitku proti jejímu restrukturalizačnímu plánu. Plán je podle ní nereálný, řekl mluvčí Tamehu Patrik Schober. Ivo Štěrba za Liberty uvedl, že lhůta pro vznášení námitek věřitelů k restrukturalizačnímu už uplynula a firma konečné rozhodnutí soudu očekává v nejbližších dnech.

Přečíst článek
Moderátor slovenské televize Markíza Michal Kovačič

„Orbánizace slovenských televizí“. Moderátor zkritizoval vedení Markízy v přímém přenosu

Moderátor slovenské televize Markíza Michal Kovačič, který tento týden získal už podruhé novinářskou cenu za diskusní pořad Na telo, v neděli v živém vysílání zkritizoval vedení stanice a varoval před takzvanou orbánizací médií na Slovensku.

Přečíst článek
Zraněný ukrajinský voják, Bachmut

Ruská střela trefila v Charkově hypermarket. Zemřelo 14 osob

Bilance sobotního ruského vzdušného útoku naváděnými střelami na hypermarket na okraji Charkova vzrostla na 14 mrtvých a 43 raněných. Jiný sobotní útok na obytnou budovu v centru druhého největšího ukrajinského města si vyžádal 25 raněných.

Přečíst článek
Prodavačka, Penny

Penny pošle pokladní dívat se domů na hokej

Obchodní řetězec Penny výjimečně uzavře zítra své prodejny již v 19 hodin. Uvedl, že chce umožnit svým zaměstnancům, aby spolu s miliony dalších českých fanoušků mohli sledovat finále hokejového mistrovství světa, do kterého se proti Švédsku probojovali čeští hokejisté.

Přečíst článek
Britští poslanci chtějí, aby vláda zvážila zákaz chytrých telefonů pro děti

Radikální krok. Britové zvažují, že dětem zakážou používání chytrých telefonů

Školský výbor britské Dolní sněmovny vyzval vládu, aby zvážila zavedení zákazu používání chytrých mobilů pro děti do 16 let, píše britský tisk. Výbor ve své zprávě poukazuje na možné škodlivé vlivy, kterým jsou děti skrze telefony s připojením k internetu vystaveny. Záležitostí se však vzhledem k blížícím se parlamentním volbám současná konzervativní vláda už nestihne zabývat.

Přečíst článek
Zakázat nebezpečné zbraně? Ne, zdanit je, říkají Kaliforňané

Zakázat nebezpečné zbraně? Ne, zdanit je, říkají Kaliforňané

Od července bude americký stát Kalifornie vybírat vlastní spotřební daň z prodeje střelných zbraní a munice. Má se tím prý snížit jejich dostupnost. Proč zavádět novou daň místo jednoduchého zákazu zbraní? Odpověď nehledejme ani tak v ekonomii, jako spíše v historii.

Přečíst článek
Čínský prezident Si Ťin-pching

Číňané mají nového chatbota. Byl sestrojen tak, aby byl věrný doktríně prezidenta Si Ťin-pchinga

Nejnovější čínský chatbot využívající umělou inteligenci (AI) je věrný doktríně prezidenta a vůdce komunistické strany Si Ťin-pchinga. Čínský úřad pro správu kyberprostoru (CAC) chatovacího robota představil tento týden, přičemž uvedl, že byl mimo jiné vytrénován na spisu zvaném Si Ťin-pchingovy myšlenky o socialismu s čínskými rysy pro novou éru, informovala agentura AP.

Přečíst článek
Polsko zvažuje zkrácení pracovního týdne

Poláci už nechtějí být udření. Čím dál víc přemýšlejí o zkrácení pracovního týdne

Polské ministerstvo práce a sociálních věcí analyzuje dva návrhy na zkrácení pracovního týdne, oznámila ministryně Agnieszka Dziemianowiczová-Bonková podle televize TVN 24. První možností je zkrátit pracovní týden na 35 hodin, druhou zavést volné pátky.

Přečíst článek
Jak na podporu rovných příležitostí na pracovišti? Pomoci mohou WEPs

Jak na podporu rovných příležitostí na pracovišti? Pomoci mohou WEPs

Women's Empowerment Principles (WEPs) neboli Zásady posilování postavení žen jsou účinným nástrojem, který slouží podnikům k naplňování rovnosti žen a mužů a posilování postavení žen v rámci agendy Cílů udržitelného rozvoje OSN. Celosvětově se k nim svým podpisem připojilo již přes více než 8 500 firem. I v České republice se komunita postupně rozšiřuje – nového signatáře přivítá příští týden v úterý 28. 5. na třetím setkání tohoto roku s podtitulem Champions of change. Newstream.cz je mediálním partnerem projektu.

Přečíst článek
BYD Seagull

Cla Čínu nijak zvlášť netrápí. Jejich elektromobily stále ve velkém pronikají do Evropy

Čínští výrobci elektromobilů dál razantně pronikají na evropský trh, a to navzdory hrozbě vysokých cel, o kterých u dovozu těchto aut z Číny uvažuje Evropská unie. Napsal to web televize CNBC. Snahou čínských výrobců je podle něj získat na evropském trhu náskok a také zastavit nástup elektromobilů od americké společnosti Tesla.

Přečíst článek

News box

Vzácný rukopis Malého prince 🤴 je na prodej za 1,25 milionu dolarů 💲(29 milionů korun). Knihkupectví v Londýně dílo plánuje prodat na každoročním listopadovém veletrhu umění Abu Dhabi Art v SAE. Kniha od francouzského spisovatele Antoina Saint-Exupéryho obsahuje jeho kresby a ručně psané opravy. Knihkupci ji označují za "literární poklad", i proto, že na světě existují jenom dvě další podobná vydání slavného příběhu, píše Reuters.
Kandidátka demokratů na prezidentku USA Kamala Harrisová se na čtvrtečním předvolebním mítinku v Georgii, který přilákal na 20 tisíc lidí, těšila podpoře rockové legendy Bruce Springsteena, baviče Tylera Perryho i exprezidenta Baracka Obamy. Celebrity se snaží mobilizovat Američany necelé dva týdny volbami 🗳, v nichž se očekává mimořádně těsný souboj současné viceprezidentky s bývalým prezidentem.
Posílit 💪 konkurenceschopnost Evropské unie, dělat vše pro to, aby unijní lídři neztratili podporu obyvatel EU a zároveň více komunikovat se zbytkem světa. Takové výzvy do budoucna vidí končící předseda Evropské rady Charles Michel. V rozhovoru s novináři také zdůraznil, že EU musí také urychlit vojenskou i finanční pomoc Ukrajině.
Generální tajemník OSN António Guterres včera na závěř summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v ruské Kazani vyzval šéfa Kremlu Vladimira Putina k míru na Ukrajině. Následně se s Putinem sešel na bilaterální schůzce, na jejímž závěru si s Putinem potřásl rukou 🤝. Za účast na vrcholném jednání s Putinem kritizovala Guterrese nejen Ukrajina, ale také například vdova po předákovi ruské opozice Alexeji Navalném Julija Navalná.
Reklama
Reklama
Doporučujeme