Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Čeští fanoušci slavili vítězství nad USA

OBRAZEM: Úspěšné čtvrtfinále. Slavící Češi i historický rekord na internetu

Čtvrteční hokejové utkání mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou přineslo nový rekord v přenosu dat na internetu.

Přečíst článek
Majoritní akcionář DRFG Investment David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček

DRFG založila investiční společnost Efekta, už má licenci od centrální banky

Nová investiční společnost je už třetím subjektem s licencí v portfoliu skupiny DRFG. Doplnila tak obchodníka s cennými papíry Efekta OCP a investičního zprostředkovatele Chytrý Honza. 

Přečíst článek
Zetor Tractors propustí na konci července víc než polovinu zaměstnanců

Zetor Tractors propustí na konci července víc než polovinu zaměstnanců

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července 160 lidí, tedy víc než polovinu ze současných 300 zaměstnanců. Jako důvod hromadného propouštění firma uvedla změny ve výrobě. Zetor loni na podzim oznámil, že v Brně ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek, zůstane vývoj, marketing, obchod a sestavování traktorů pro Evropu a USA. Změna výroby je naplánovaná od roku 2025.

Přečíst článek

Employee Stock Ownership Plan. Jak funguje? Vysvětlují právníci

Přestože jsou Employee Stock Ownership Plan (ESOP) programy účinným motivačním prvkem, jenž může být výhodným jak pro zaměstnavatele, tak zaměstnance, jejich implementace je v evropském právním prostředí, včetně toho českého, značně komplikovaná. Specializovaný právní podcast Právo k Ranní Kávě se tak zaměří na problematiku ESOP programů v ČR a představí nejen problematiku zaměstnaneckých akcií, opcí, a jejich daňových aspektů, ale také příkladem to, jaké výhody takové programy mohou přinést startupům.  

Přečíst článek
Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

Čipy jako zlatý důl. Tržby Nvidie vzrostly o fantastických 262 procent

Akcie amerického výrobce čipů Nvidia jsou za aktuálních tisíc dolarů příliš drahé, firma je rozdělí na desetiny. Výsledky firmy táhne obří rozvoj umělé inteligence.

Přečíst článek
Chemický areál u Litvínova na Mostecku společnosti Orlen Unipetrol

Čtvrtletní zisk majitele Unipetrolu se propadl. Může za to i daň z mimořádných zisků

Čistý zisk polské petrochemické skupiny Orlen se v prvním čtvrtletí meziročně propadl o 70 procent na 2,77 miliardy zlotých (zhruba 16 miliard korun). Firma v Česku vlastní rafinerskou skupinu Orlen Unipetrol zahrnující síť čerpacích stanic. Výsledky podniku negativně ovlivnila daň z mimořádných zisků a slabší výkony v oblasti rafinace. 

Přečíst článek
Zbrojovka Colt CZ v prvním čtvrtletí zvýšila výnosy, zisk jí ale klesl

Zbrojovka Colt CZ v prvním čtvrtletí zvýšila výnosy, zisk ale klesl. Prodala méně zbraní

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první čtvrtletí výnosy 3,667 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 21,7 procenta. Upravený čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za tři měsíce 359,9 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 47,8 procenta. Příčinou zmenšení zisku bylo snížení provozních marží a rovněž pokles finančního výsledku skupiny na základě vývoje měnových kurzů. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu.

Přečíst článek
Předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš

Představenstvo ČEZ mělo příjem 135 milionů, šéf si loni přišel na 35 milionů

Sedm členů představenstva energetické společnosti ČEZ mělo v loňském roce celkový příjem stejný jako v roce 2022. Celkem si přišli na téměř 135 milionů korun. Nejvíc dostal šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš, který měl nárok na skoro 35 milionů korun. Vyplývá to z pozvánky na červnovou valnou hromadu společnosti.

Přečíst článek
Polská armáda kupuje americké balony za skoro miliardu dolarů

Poláci investují do obrany. Jejich hranice budou hlídat americké balony TARS

Polsko koupí čtyři americké balony včasné výstrahy s podvěšenými radary. Příslušnou dohodu v hodnotě 960 milionů dolarů (asi 21,9 miliardy korun) ve Varšavě podepsal polský vicepremiér a ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Dříve byla hodnota kontraktu odhadována na 1,2 miliardy dolarů, připomněla televize TVN 24. Polsko bude po USA teprve druhou zemí na světě využívající tento systém včasné výstrahy.

Přečíst článek
Na jednotce intenzivní péče v Bangkoku je stále 20 pasažérů letu do Singapuru

Let hrůzy. Dvacet pasažérů z letadla, které zasáhly silné turbulence, zůstává na jednotce intenzivní péče

Dvacet pasažérů letu společnosti Singapore Airlines, který v úterý na cestě z Londýna do Singapuru zastihly silné turbulence, zůstává na jednotce intenzivní péče. Uvedla to nemocnice v Bangkoku, kde stroj Boeing 777-300ER musel po incidentu nouzově přistát. Do thajské metropole podle agentury AP přicestovali letečtí vyšetřovatelé, aby prověřili okolnosti neštěstí. To si vyžádalo jednoho mrtvého a desítky zraněných.

Přečíst článek
Šéf Renaultu Luca de Meo

A Čína se směje. Evropa levný elektromobil nyní nevytvoří. Ztracená příležitost, zní z Renaultu

Levný elektromobil značky Twingo ve spolupráci automobilek Volkswagen a Renault nevznikne, spekulace zdrojů potvrdil šéf Renaultu Luca de Meo. Uvedla to agentura Reuters, podle níž konec rozhovorů znamená komplikaci ve snaze těchto automobilek čelit konkurenci ze strany čínských výrobců elektromobilů.

Přečíst článek

News box

Vzácný rukopis Malého prince 🤴 je na prodej za 1,25 milionu dolarů 💲(29 milionů korun). Knihkupectví v Londýně dílo plánuje prodat na každoročním listopadovém veletrhu umění Abu Dhabi Art v SAE. Kniha od francouzského spisovatele Antoina Saint-Exupéryho obsahuje jeho kresby a ručně psané opravy. Knihkupci ji označují za "literární poklad", i proto, že na světě existují jenom dvě další podobná vydání slavného příběhu, píše Reuters.
Kandidátka demokratů na prezidentku USA Kamala Harrisová se na čtvrtečním předvolebním mítinku v Georgii, který přilákal na 20 tisíc lidí, těšila podpoře rockové legendy Bruce Springsteena, baviče Tylera Perryho i exprezidenta Baracka Obamy. Celebrity se snaží mobilizovat Američany necelé dva týdny volbami 🗳, v nichž se očekává mimořádně těsný souboj současné viceprezidentky s bývalým prezidentem.
Posílit 💪 konkurenceschopnost Evropské unie, dělat vše pro to, aby unijní lídři neztratili podporu obyvatel EU a zároveň více komunikovat se zbytkem světa. Takové výzvy do budoucna vidí končící předseda Evropské rady Charles Michel. V rozhovoru s novináři také zdůraznil, že EU musí také urychlit vojenskou i finanční pomoc Ukrajině.
Generální tajemník OSN António Guterres včera na závěř summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v ruské Kazani vyzval šéfa Kremlu Vladimira Putina k míru na Ukrajině. Následně se s Putinem sešel na bilaterální schůzce, na jejímž závěru si s Putinem potřásl rukou 🤝. Za účast na vrcholném jednání s Putinem kritizovala Guterrese nejen Ukrajina, ale také například vdova po předákovi ruské opozice Alexeji Navalném Julija Navalná.
Reklama
Reklama
Doporučujeme