Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Zemědělci na protestu proti vládě

Čeští zemědělci reagují na situaci kolem Fica a ruší protest, nechtějí zvyšovat napětí

Čeští zemědělci odložili protest, který se měl konat příští týden ve středu v Praze. Chtějí tak uklidnit situaci a snížit riziko, že by se při protestu mohlo něco stát, řekl prezident Agrární komory (AK ČR) Jan Doležal.

Přečíst článek

Konkurovat videohrám je těžké disciplína, ale jde to, říká šéf nejstarší továrny na dřevěné hračky v Česku

Přečíst článek
Ethereum, ilustrační foto

Dva studenti americké MIT ukradli kryptoměny za miliony dolarů. Stačilo jim 12 sekund

Ve Spojených státech byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund.

Přečíst článek

Přeskupování střeliva. Colt CZ získal výrobce munice Sellier & Bellot

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů, tedy téměř osm miliard korun, a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 16 miliard korun, po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot, sdělila Colt CZ.

Přečíst článek
Prezidentem kolínské Toyoty bude od června jako první Čech Robert Kiml

Prezidentem kolínské Toyoty bude od června jako první Čech Robert Kiml

Novým prezidentem kolínské automobilky Toyota Motor Manufacturing Czech Republic bude od června Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Stane se prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.

Přečíst článek
Šesti největším bankám v Česku letos stoupl čistý zisk o pětinu

Šesti největším bankám v Česku letos stoupl čistý zisk o pětinu

Šestice největších tuzemských bank vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy korun. O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí.

Přečíst článek
Firma Gas Storage CZ, kterou převzal stát, ztrojnásobila provozní zisk

Firma Gas Storage CZ, kterou převzal stát, ztrojnásobila provozní zisk

Provozovatel zásobníků zemního plynu Gas Storage CZ loni meziročně víc než ztrojnásobil provozní zisk na 1,397 miliardy korun. Tržby stouply téměř o polovinu na 2,473 miliardy korun. Společnost, kterou loni na podzim převzal stát, oproti předloňsku zvýšila také čistý zisk na 2,6 miliardy korun, což pozitivně ovlivnila jednorázová změna účetní hodnoty dlouhodobých aktiv.

Přečíst článek
Čínský prodejce Temu čelí v EU stížnostem kvůli nekalým praktikám

Čínský prodejce Temu čelí v EU stížnostem kvůli nekalým praktikám

Čínský internetový obchod s levnou módou Temu čelí v Evropské unii stížnosti ze strany organizací na ochranu spotřebitelů. Temu podle nich spotřebitele dostatečně nechrání a používá manipulativní praktiky. Evropská spotřebitelská organizace BEUC oznámila, že stížnost předložila Evropské komisi. Dodala, že stejnou stížnost předložilo příslušným národním úřadům 17 jejích členů, včetně českého dTestu.

Přečíst článek
Nový projekt rozprodává byty investorům i po cihlách. A kousek od Prahy

Byty investorům rozprodávají online po cihlách. Ostřílení hráči cílí na drobné podílníky

Na trh přichází nový projekt Kousek bytu. Cílí na ty, kteří chtějí vydělávat na nemovitosti, i když na její nákup sami nemají. Za projektem stojí ostřílení byznysmeni Vladimír Zuzák, bývalý manažer developera Finep a současný spolumajitel realitní kanceláře Maxima Reality, a Jiří Paták, zakladatel srovnávače hypoték a dalších finančních produktů Chytrý Honza.

Přečíst článek
Prodejce oděvů Esprit podal v Německu návrh na insolvenci

Esprit ve finančních potížích. Firma podala v Německu návrh na insolvenci

Prodejce oděvů Esprit se dostal do finančních potíží. Skupina podala u soudu v Düsseldorfu návrh na vyhlášení insolvence na mateřskou společnost Esprit Europe a na šest německých dceřiných společností. S odvoláním na sdělení skupiny Esprit Holdings Limited to uvedla agentura DPA. Firma bude v obchodní činnosti zatím pokračovat.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský zvýšil nabídku na převzetí britské firmy IDS, vlastníka Royal Mail

Investiční společnosti EP Group miliardáře Daniela Křetínského zvýšila svou předběžnou nabídku na převzetí firmy International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. Nová nabídka firmu ohodnocuje na 3,5 miliardy liber (přes 100 miliard korun), oznámila společnost ID, ve které už Křetínský vlastní podíl 27,56 procenta prostřednictvím svého podniku VESA Equity Investment.

Přečíst článek
Jaderná elektrárna Bohunice

Slováci chtějí vybudovat nový jaderný zdroj, Rusové u toho prý být nemají

Slovenská vláda schválila záměr vystavět nový jaderný zdroj s výkonem do 1200 megawattů na západě země. Kabinet premiéra Roberta Fica na svém výjezdním zasedání také uložil ministrům financí a hospodářství, aby do konce října připravili detaily k projektu. Atomové elektrárny mají na Slovensku už v současnosti hlavní podíl na výrobě elektřiny.

Přečíst článek

News box

Ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj uvedl, že podle rozvědky Rusko začne od 27. či 28. října nasazovat severokorejské vojáky na bojišti. Vyzval západní spojence bránící se země k reakci. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR dříve uvedla, že první severokorejské jednotky, které prošly výcvikem v Rusku, se dostaly do Kurské oblasti na západě země, kam na počátku srpna vpadly ukrajinské síly. 
Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném 🤝 kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. 
Bývalý americký prezident Donald Trump trpí zhoubným narcismem, uvádí otevřený dopis podepsaný zhruba 200 odborníky se zaměřením na duševní zdraví. V dokumentu, který zveřejnila politická skupina Trumpových odpůrců, experti tvrdí, že republikán je vzhledem k této "vážné a neléčitelné poruše osobnosti" zcela nevhodnou osobou pro výkon prezidentské funkce. Informoval o tom list The Guardian.
Antimonopolní úřad se zabývá změnou většinového akcionáře společnosti BigBoard Praha, která podniká na trhu venkovní reklamy. Výlučnou kontrolu nad ní má získat společnost BB Global, uvedl úřad na webu. Firma financovaná skupinou J&T má získat 60procentní podíl, který je dosud v držení společnosti Joj Media House, informoval server Mediář. Zbývajícími akcionáři BigBoardu zůstávají Richard Fuxa a společnost Touzimsky Media. Oba drží 20 procent. Číst více
Vzácný rukopis Malého prince 🤴 je na prodej za 1,25 milionu dolarů 💲(29 milionů korun). Knihkupectví v Londýně dílo plánuje prodat na každoročním listopadovém veletrhu umění Abu Dhabi Art v SAE. Kniha od francouzského spisovatele Antoina Saint-Exupéryho obsahuje jeho kresby a ručně psané opravy. Knihkupci ji označují za "literární poklad", i proto, že na světě existují jenom dvě další podobná vydání slavného příběhu, píše Reuters. Číst více
Kandidátka demokratů na prezidentku USA Kamala Harrisová se na čtvrtečním předvolebním mítinku v Georgii, který přilákal na 20 tisíc lidí, těšila podpoře rockové legendy Bruce Springsteena, baviče Tylera Perryho i exprezidenta Baracka Obamy. Celebrity se snaží mobilizovat Američany necelé dva týdny volbami 🗳, v nichž se očekává mimořádně těsný souboj současné viceprezidentky s bývalým prezidentem.
Posílit 💪 konkurenceschopnost Evropské unie, dělat vše pro to, aby unijní lídři neztratili podporu obyvatel EU a zároveň více komunikovat se zbytkem světa. Takové výzvy do budoucna vidí končící předseda Evropské rady Charles Michel. V rozhovoru s novináři také zdůraznil, že EU musí také urychlit vojenskou i finanční pomoc Ukrajině.
Generální tajemník OSN António Guterres včera na závěř summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v ruské Kazani vyzval šéfa Kremlu Vladimira Putina k míru na Ukrajině. Následně se s Putinem sešel na bilaterální schůzce, na jejímž závěru si s Putinem potřásl rukou 🤝. Za účast na vrcholném jednání s Putinem kritizovala Guterrese nejen Ukrajina, ale také například vdova po předákovi ruské opozice Alexeji Navalném Julija Navalná.
Reklama
Reklama
Doporučujeme