Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Boeing 737 Max 8

Na Boeing se to valí. V USA hrozí firmě trestní stíhání kvůli smrtelným nehodám

Americkému výrobci letadel Boeing hrozí ve Spojených státech trestní stíhání kvůli nehodám jeho letadel 737 MAX v letech 2018 a 2019. Americké ministerstvo spravedlnosti totiž dospělo k závěru, že firma porušila podmínky dohody, která ji před trestním stíháním chránila. Informovaly o tom agentura AP a server BBC.

Přečíst článek

Obyčejný byznys: Původně se mi firma vešla do kufru, nyní jsou tržby 150 milionů, říká šéf značky Big Boy

Přečíst článek
Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Přečíst článek
Podnikatel Jan Čermák získal od Soukupa celou TV Barrandov

Hotovo. TV Barrandov má nového majitele, Soukup si ponechal podíl

Podnikatel Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. Vyplývá to z údajů Evidence skutečných majitelů. Podíl v mediální agentuře Médea si Soukup podle výpisu z evidence ponechal.

Přečíst článek

Visa pomáhá e-shopům zvyšovat tržby prostřednictvím inovací

V době online nakupování je pro prodejce důležité, aby svým zákazníkům celý nákupní proces co nejvíce zjednodušili. To platí i o platbách. Zákazníci očekávají vysoce personalizovaný, intuitivní a bezproblémový platební zážitek – takový, který jim umožní spravovat své finance způsobem, jaký nejlépe vyhovuje jejich individuálním potřebám, ať už si kupují kávu, dělají velký nákup nebo žádají o půjčku. Více než tři čtvrtiny zákazníků dnes preferují při nákupu na e-commerce stránkách platbu kartou. Visa ve spolupráci se společností Global Payments pracuje na neustálém zlepšování uživatelské zkušenosti a dodání řešení, které pomáhá dokončit nákupy a tím zvýšit konverzi. Příkladem takové inovace je nová verze platební brány.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden vyrazil do boje s elektromobily z Číny. Cla na jejich dovoz zvýšil na sto procent

Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 100 procent, oznámila administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, solárních článků, baterií, kritických minerálů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku, stavebních jeřábů a na mnoho dalších položek. Čínu rozhodnutí silně znepokojuje, proto přijme rozhodná opatření na ochranu svých práv a zájmů, reagovalo čínské ministerstvo obchodu.

Přečíst článek
De Beers, někdejší světový diamantový monopol, změní většinového majitele. Poprvé od roku 1926

De Beers, někdejší světový diamantový monopol, změní většinového majitele. Poprvé od roku 1926

Diamanty nakonec asi věčné nejsou. Společnost De Beers, svého času, ve 20. století, de facto světový diamantový monopol, je na prodej. Přitom právě ona stojí za jedním z nejúspěšnějších marketingových hesel dějin, „Diamanty jsou věčné“, s nímž přišla roku 1948, a dokonce jej propašovala do názvu bondovky. Jaký majstrštyk.

Přečíst článek
Práce zdravotní sestry je náročná

Obyčejná práce: Poplatky u lékařů měly zůstat, říká zdravotní sestra

Pracovní portály jsou stále plné nabídek pro zdravotní sestry. Jsou opravdu žádanou profesí a platové ohodnocení se proti minulosti výrazně zvýšilo. Nabídky začínají zhruba na třiceti tisících a končí až na dvojnásobku. Ani to však k obsazení volných pozic nestačí.

Přečíst článek
PPF

Skupina PPF zvýšila zisk na 36 miliard. Jde o nejlepší výsledek za posledních 16 let

Skupina PPF vykázala za rok 2023 čistý zisk téměř 1,45 miliardy eur (v přepočtu zhruba 36 miliard korun), když předloni měla zisk 164 milionů eur (v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun). Většího zisku dosáhla PPF pouze za rok 2008, kdy uskutečnila transakci s italskou pojišťovnou Generali.

Přečíst článek
Chatbot Claude

ChatGPT má novou konkurenci od Googlu a Amazonu, která jej v některých věcech překonává

Do Evropy vstupuje nový konkurent chatovacího robota ChatGPT podporovaný Googlem a Amazonem. Stojí za ním start-up Anthropic a jmenuje se Claude.

Přečíst článek

ČEZ ve čtvrtletí zvýšil zisk na 13,6 miliardy. Firmě klesly výnosy

Čistý zisk energetické firmy ČEZ letos v prvním čtvrtletí meziročně stoupl o čtvrtinu na 13,6 miliardy korun. Provozní výnosy naopak klesly o šest procent na 87,4 miliardy korun. Firma zároveň potvrdila výhled hospodaření na celý letošní rok, oproti výchozí predikci zveřejněné v březnu tak zůstal beze změny.

Přečíst článek
Gazprom

Ruský gigant krvácí. Gazprom obtížně vyplňuje ztrátu z evropského trhu dodávkami do Číny

Ruský plynárenský gigant Gazprom by se dlouho mohl potýkat se špatnými hospodářskými výsledky. Kdysi nejziskovější ruská společnost vlastněná Kremlem se potýká se ztrátou evropského trhu, kterou se snaží vykompenzovat domácím trhem a vývozem do Číny.

Přečíst článek
Michael Pupala, generální ředitel Modré pyramidy

Michael Pupala: Stavební spořitelny budou financovat úspory energií

Zájem o stavební spoření podle Michaela Pupaly, šéfa Modré pyramidy (MP), neklesá. Budoucnost celého odvětví ale vidí v financování opatření do energetické náročnosti domů a bytů. „Dá se očekávat, že to je produkt, jehož význam bude postupně narůstat,” říká Pupala.

Přečíst článek

News box

Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném 🤝 kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. 
Bývalý americký prezident Donald Trump trpí zhoubným narcismem, uvádí otevřený dopis podepsaný zhruba 200 odborníky se zaměřením na duševní zdraví. V dokumentu, který zveřejnila politická skupina Trumpových odpůrců, experti tvrdí, že republikán je vzhledem k této "vážné a neléčitelné poruše osobnosti" zcela nevhodnou osobou pro výkon prezidentské funkce. Informoval o tom list The Guardian.
Antimonopolní úřad se zabývá změnou většinového akcionáře společnosti BigBoard Praha, která podniká na trhu venkovní reklamy. Výlučnou kontrolu nad ní má získat společnost BB Global, uvedl úřad na webu. Firma financovaná skupinou J&T má získat 60procentní podíl, který je dosud v držení společnosti Joj Media House, informoval server Mediář. Zbývajícími akcionáři BigBoardu zůstávají Richard Fuxa a společnost Touzimsky Media. Oba drží 20 procent. Číst více
Vzácný rukopis Malého prince 🤴 je na prodej za 1,25 milionu dolarů 💲(29 milionů korun). Knihkupectví v Londýně dílo plánuje prodat na každoročním listopadovém veletrhu umění Abu Dhabi Art v SAE. Kniha od francouzského spisovatele Antoina Saint-Exupéryho obsahuje jeho kresby a ručně psané opravy. Knihkupci ji označují za "literární poklad", i proto, že na světě existují jenom dvě další podobná vydání slavného příběhu, píše Reuters. Číst více
Kandidátka demokratů na prezidentku USA Kamala Harrisová se na čtvrtečním předvolebním mítinku v Georgii, který přilákal na 20 tisíc lidí, těšila podpoře rockové legendy Bruce Springsteena, baviče Tylera Perryho i exprezidenta Baracka Obamy. Celebrity se snaží mobilizovat Američany necelé dva týdny volbami 🗳, v nichž se očekává mimořádně těsný souboj současné viceprezidentky s bývalým prezidentem.
Posílit 💪 konkurenceschopnost Evropské unie, dělat vše pro to, aby unijní lídři neztratili podporu obyvatel EU a zároveň více komunikovat se zbytkem světa. Takové výzvy do budoucna vidí končící předseda Evropské rady Charles Michel. V rozhovoru s novináři také zdůraznil, že EU musí také urychlit vojenskou i finanční pomoc Ukrajině.
Generální tajemník OSN António Guterres včera na závěř summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v ruské Kazani vyzval šéfa Kremlu Vladimira Putina k míru na Ukrajině. Následně se s Putinem sešel na bilaterální schůzce, na jejímž závěru si s Putinem potřásl rukou 🤝. Za účast na vrcholném jednání s Putinem kritizovala Guterrese nejen Ukrajina, ale také například vdova po předákovi ruské opozice Alexeji Navalném Julija Navalná.
Reklama
Reklama
Doporučujeme