Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Ceny energií půjdou dolů. ČEZ zlevní elektřinu a plyn

Ceny energií půjdou dolů. ČEZ zlevní elektřinu a plyn. Kterých zákazníků se to týká?

Energetická společnost ČEZ zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17 procent, následně v červenci i elektřinu o devět procent. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský připravuje nabídku na převzetí firmy Atos, píší francouzská média

Český podnikatel Daniel Křetínský připravuje nabídku na převzetí problémové francouzské technologické společnosti Atos, uvedl server BFM Business s odvoláním na nejmenované zdroje. Křetínský dříve jednal s Atosem o převzetí jeho divize Tech Foundations, která zahrnuje poradenské aktivity v oblasti informačních technologií. Jednání ale v únoru zkrachovala.

Přečíst článek
Průmyslové centrum u Chomutova

Skupina Progresus a developer Garbe plně obsadili průmyslové centrum u Chomutova

Projekt industriálního centra Garbe Progresus Park Klášterec I mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří je krátce po svém dokončení již plně obsazen.

Přečíst článek
Giorgio Armani připustil vstup na burzu

Giorgio Armani zvažuje vstup na burzu. Legendární návrhář nemá přímé dědice

V létě oslaví Giorgio Armani 90. narozeniny a jeho impérium příští rok 50 let ve světě luxusní módy. Spekulace o nástupnictví krále Giorgia, jak mu Italové přezdívají, se přiostřují. Na rozdíl od řady jiných módních domů si Armani udržel nezávislost na velkých skupinách, které spolkly klany Gucci, Fendi či Valentina i klenotníka Bulgariho. A na rozdíl od návrhářky Miuccii Prady nemá Armani přímé dědice, jimž by předal otěže.

Přečíst článek
Philip Morris ČR

Philip Morris vyplatí akcionářům méně na dividendách. Tuzemský trh je pod tlakem výrobků z Polska

Společnost Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, vyplatí za loňský rok hrubou dividendu 1220 korun na akcii. Rozhodla o tom řádná valná hromada.

Přečíst článek
Dukovany

Eurokomisaři povolili Česku veřejnou podporu pro stavbu nového reaktoru v Dukovanech

Česká republika získala od Evropské komise (EK) povolení pro veřejnou finanční podporu na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech.

Přečíst článek
Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek

Tomu se říká odměna. Šéf VZP dostane ke statisícovému platu ještě milionový bonus

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek dostane ke svému měsíčnímu platu 355 tisíc korun roční odměnu 1,81 milionu korun. Finanční bonus mu schválila správní rada největší tuzemské zdravotní pojišťovny na základě plnění stanovených kritérií. Je to vůbec nejvyšší částka, kterou Kabátek za své téměř dvanáctileté působení v čele pojišťovny dostane, uvedl server Seznam Zprávy.

Přečíst článek
Škoda Auto

Škoda Auto hlásí pokles zisku. Automobilka prodala od začátku roku i méně vozidel

Automobilce Škoda Auto v prvním čtvrtletí klesl provozní zisk ve srovnání se stejným obdobím loni přibližně o 1,3 procenta na 535 milionů eur (téměř 13,5 miliardy korun). Celkový prodej aut se pak snížil o 2,5 procenta na 268 tisíc, uvedl ve zprávě mateřský koncern Volkswagen. Tržby automobilce klesly meziročně o více než tři procenta na 6,57 miliardy eur. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia.

Přečíst článek
Česká spořitelna

Snové čtvrtletí České spořitelny. Bance stoupl čistý zisk o více než 70 procent

České spořitelně (ČS) vzrostl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 73,3 procenta na 5,7 miliardy korun. Provozní zisk byl vyšší o 33,5 procenta, dosáhl 7,5 miliardy korun. Výsledek podle banky ovlivnily vyšší provozní výnosy, které stouply zejména v důsledku vyššího čistého úrokového výnosu a čistého výnosu z poplatků a provizí.

Přečíst článek
Ministři G7 chtějí odstavit uhelné elektrárny do roku 2035

Konec uhelných elektráren. Ministři zemí G7 je chtějí vypnout do několika let

Ministři energetiky skupiny sedmi předních ekonomik světa (G7) se dohodli na odstavení uhelných elektráren v první polovině roku 2035.

Přečíst článek
K hrobníkovi neodmyslitelně patří krumpáč

Obyčejná práce: Kromě práce na hřbitovech si kopáním i přivydělám, říká hrobník

Zaměstnání hrobníka bylo v dřívějších letech synonymem pro místního stárnoucího opilce, který kope jámy na hřbitově. Tento pohled se postupně mění a ke zmíněné práci se dostávají i mladší lidé. 

Přečíst článek

News box

Pražská burza v závěru týdne stagnovala. Index PX dnes zůstal na 1647,72 bodu. Dařilo se zejména akciím energetické společnosti ČEZ, rosta i Erste Bank nebo zbrojovka Colt CZ. Ztrácely naopak Moneta Money Bank a Komerční banka. Celkem si za celý týden index PX 👍 polepšil o 1,25 procenta.
Česká měna dnes 📉 oslabila k euru o devět haléřů na 25,27 koruny za euro, vrátila se tak na úroveň pondělního závěru. Vůči dolaru koruna v dnešním obchodování ztratila haléř a týden zakončila na 23,33 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.
Nejvíce  nejlepších cenových nabídek v miliardovém lesnickém tendru 2025+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) podal Uniles z koncernu Agrofert. Z 12 soutěžených jednotek má šanci uspět na šesti jednotkách. Ze soutěžených prací v odhadované hodnotě 1,2 miliardy by Uniles mohl získat objem zhruba dvě třetiny. 
Ordinace v úterý a ve středu příští týden  nezavřou ani ambulantní specialisté, dohodli se s ministerstvem zdravotnictví (MZd) a zdravotními pojišťovnami, po celém týdnu jednání potvrdili ministr Vlastimil Válek (TOP 09) a předseda Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko. 
Zisk německého výrobce luxusních aut Mercedes-Benz před úroky a zdaněním klesl meziročně o 4️⃣8️⃣ procent na 2,52 miliardy eur (63,6 miliardy korun). Mohl za to hlavně slabý výkon na důležitém čínském trhu.  Číst více
Ruská centrální banka na dnešním zasedání k měnové politice 📈 zvýšila svoji hlavní úrokovou sazbu z 19 na 21 procent. To je nejvyšší úroveň od roku 2013, kdy byla tato sazba zavedena. Ve svém oznámení centrální banka dále uvedla, že inflace v září stoupla ze 7,5 na 9,8 procenta.
Policie obvinila jednu firmu a dva lidi za dotační podvod při žádosti o dotaci na inovační linku pro výrobu toastového chleba. Škodu vyčíslila na 1️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun, informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, jména stíhaných neuvedl. 
Ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj uvedl, že podle rozvědky Rusko začne od 27. či 28. října nasazovat severokorejské vojáky na bojišti. Vyzval západní spojence bránící se země k reakci. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR dříve uvedla, že první severokorejské jednotky, které prošly výcvikem v Rusku, se dostaly do Kurské oblasti na západě země, kam na počátku srpna vpadly ukrajinské síly. 
Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném 🤝 kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. 
Bývalý americký prezident Donald Trump trpí zhoubným narcismem, uvádí otevřený dopis podepsaný zhruba 200 odborníky se zaměřením na duševní zdraví. V dokumentu, který zveřejnila politická skupina Trumpových odpůrců, experti tvrdí, že republikán je vzhledem k této "vážné a neléčitelné poruše osobnosti" zcela nevhodnou osobou pro výkon prezidentské funkce. Informoval o tom list The Guardian.
Reklama
Reklama
Doporučujeme