Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí? To nechte na nás

Svět půjček, natož těch nebankovních, je pestrý víc než dost. Stačí si otevřít internet: spousta nabídek, výsledků vyhledávání, ale i reklam na úvěry. Jenže: ne všechny jsou bezpečné a ne všichni poskytovatelé dodržují legislativu. Jak poznat ty správné? Jak si vybrat nebankovní půjčku bez podvodu, kde vám opravdu půjčí? Tuto starost nechte tzv. půjčkovým agregátorům od prověřených a licencovaných společností.

Přečíst článek
Společnost Pilulka zvýšila tržby téměř o polovinu.

Pilulka chce být v zisku. Opustila neperspektivní trhy

Loňský rok byl pro společnost Pilulka rokem velkých změn. Firma se v jeho průběhu stáhla ze třech trhů, opustila ji asi stovka zaměstnanců a k obměně došlo i v případě managementu. Ze sekundárního úpisu akcií na pražském trhu Start od investorů získala na rozvoj další desítky milionů korun. Řečí čísel tak nešlo o vůbec špatný rok.

Přečíst článek
Hangár JAT

Letecké opravny Job Air Technic mění ředitele a chystají stavbu lakovny

Ostravská společnost Job Air Technic (JAT), která se zaměřuje na údržbu, opravy a speciální zákaznické úpravy dopravních letadel Airbus a Boeing, vstoupila do čtvrté dekády na trhu. Ročně pod rukama jejích techniků projde zhruba 100 strojů. Podnik se řadí do první desítky nejlepších leteckých opravárenských firem v Evropě.  

Přečíst článek
aMAZON

Dva pohledy na opakované nákupy. Amazon v nich viděl úsporu pro spotřebitele, úřad manipulaci

Italský antimonopolní úřad vyměřil Amazonu pokutu za nekalé obchodní praktiky. Internetový prodejce se brání. Argumentuje tím, že služba Subscribe and Save je pro spotřebitele ekonomicky výhodná.

Přečíst článek

Hugo Boss našel kupce pro své aktivity v Rusku. Prodává pod cenou

Německý módní dům Hugo Boss prodá své podnikání v Rusku velkoobchodnímu partnerovi Stockmann. Dohoda ukončí působení firmy Hugo Boss v Rusku, kde podnik před více než dvěma lety pozastavil činnost, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
E.ON

E.ON opět zlevňuje energie s fixací. Letos už potřetí

O stokoruny méně za megawatthodinu energie budou platit zákazníci energetické společnosti E.ON, kteří platí fixované ceny. Podnik letos zlevňuje energie už potřetí. A brzy se slev dočkají i klienti se smlouvami bez závazků.

Přečíst článek
Wall Street

Rubrik jde na burzu. Na miláčka ze Silicon Valley se stojí dlouhá fronta

Americká technologická společnost Rubrik podporovaná Microsoftem jde na burzu. Zájem o akcie firmy, která se specializuje na cloudové služby a zabezpečení dat, je přitom v primární veřejné nabídce (IPO) obrovský. Podle zdrojů agentury Bloomberg dvacetkrát převyšuje počet nabízených akcií.

Přečíst článek

Jaké jsou výhody hliníkových oken v rodinných domech?

Výběr správných oken je klíčovým aspektem při plánování rodinného domu. Hliníková okna, která jsou často spojována primárně s komerčními budovami, si nacházejí cestu i do sektoru rodinných domů. V tomto článku se podrobněji podíváme na výhody, které činí hliníková okna vynikající volbou pro rodinné domy.

Přečíst článek

Křetínský hasí průšvih v Casinu. Vyhazov dostane až 3300 lidí

Cesta z dluhů francouzského maloobchodního řetězce Casino vede přes masivní personální škrty. O práci přijdou tisíce lidí.

Přečíst článek

Další slavná zbrojovka bude v českých rukou, tentokrát podnikatele Schönfelda

V Česku se rodí další zbrojařský magnát, Robert Schönfeld. Jeho investiční skupina RSBC kupuje rakouského výrobce pušek Steyr Arms. Schönfeld se tak zařadí mezi zbrojařskou první ligu, které vládne miliardář Michal Strnad, majitel CSG a úspěšně mu sekunduje René Holeček, který vlastní Colt.

Přečíst článek

Musk spěchá s výrobou levné Tesly. Akcie automobilky díky tomu otočily

Invaze levných elektroaut z Číny už doléhá i na největšího výrobce aut na baterky, americkou automobilku Tesla. Ta oznámila, že urychlí výrobu cenově dostupných modelů. Akcie díky tomu mírně posílily, i když čtvrtletní výsledky automobilky byly spíše zklamáním.

Přečíst článek

News box

Ceny ropy se v závěru týdne 📈 zvyšují. Investoři sledují vývoj konfliktu na Blízkém východě a zvažují možnost obnovení rozhovorů o příměří v Pásmu Gazy v nadcházejících dnech.
Nejméně 1️⃣2️⃣ osob dnes zemřelo při útoku izraelských dronů na skupinu lidí čekajících na humanitární pomoc na severu Pásma Gazy, uvedla podle agentury AFP palestinská civilní obrana. Stalo se to v uprchlickém táboře Šatí u města Gaza. Izraelská armáda se k tomu na dotaz AFP bezprostředně nevyjádřila.
Pražská burza v závěru týdne stagnovala. Index PX dnes zůstal na 1647,72 bodu. Dařilo se zejména akciím energetické společnosti ČEZ, rosta i Erste Bank nebo zbrojovka Colt CZ. Ztrácely naopak Moneta Money Bank a Komerční banka. Celkem si za celý týden index PX 👍 polepšil o 1,25 procenta.
Česká měna dnes 📉 oslabila k euru o devět haléřů na 25,27 koruny za euro, vrátila se tak na úroveň pondělního závěru. Vůči dolaru koruna v dnešním obchodování ztratila haléř a týden zakončila na 23,33 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.
Nejvíce  nejlepších cenových nabídek v miliardovém lesnickém tendru 2025+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) podal Uniles z koncernu Agrofert. Z 12 soutěžených jednotek má šanci uspět na šesti jednotkách. Ze soutěžených prací v odhadované hodnotě 1,2 miliardy by Uniles mohl získat objem zhruba dvě třetiny. 
Ordinace v úterý a ve středu příští týden  nezavřou ani ambulantní specialisté, dohodli se s ministerstvem zdravotnictví (MZd) a zdravotními pojišťovnami, po celém týdnu jednání potvrdili ministr Vlastimil Válek (TOP 09) a předseda Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko. 
Zisk německého výrobce luxusních aut Mercedes-Benz před úroky a zdaněním klesl meziročně o 4️⃣8️⃣ procent na 2,52 miliardy eur (63,6 miliardy korun). Mohl za to hlavně slabý výkon na důležitém čínském trhu.  Číst více
Ruská centrální banka na dnešním zasedání k měnové politice 📈 zvýšila svoji hlavní úrokovou sazbu z 19 na 21 procent. To je nejvyšší úroveň od roku 2013, kdy byla tato sazba zavedena. Ve svém oznámení centrální banka dále uvedla, že inflace v září stoupla ze 7,5 na 9,8 procenta.
Policie obvinila jednu firmu a dva lidi za dotační podvod při žádosti o dotaci na inovační linku pro výrobu toastového chleba. Škodu vyčíslila na 1️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun, informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, jména stíhaných neuvedl. 
Ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj uvedl, že podle rozvědky Rusko začne od 27. či 28. října nasazovat severokorejské vojáky na bojišti. Vyzval západní spojence bránící se země k reakci. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR dříve uvedla, že první severokorejské jednotky, které prošly výcvikem v Rusku, se dostaly do Kurské oblasti na západě země, kam na počátku srpna vpadly ukrajinské síly. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme