Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Česká zbrojovka

Podezřelé nákupy zbraní budou prodejci hlásit, zasáhnout bude moci i policie

Prodejci by mohli mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela zákona o zbraních, kterou příští týden ve středu projedná vláda.

Přečíst článek
Xiaomi SU7

Nadšení kolem elektromobilu Xiaomi SU7 neopadá. Prodej je až pětkrát vyšší, než se očekávalo

Prodej prvního elektromobilu čínského výrobce chytrých telefonů Xiaomi je třikrát až pětkrát vyšší, než se očekávalo. Podle agentury Reuters to řekl generální ředitel a zakladatel firmy Lej Ťün při živém vysílání na douyin, což je čínská obdoba sociální sítě TikTok.

Přečíst článek
Pěstitelé jahod překrývají ochrannou fólií tři hektary kvetoucích ranných odrůd před mrazy na jahodové plantáži v Olomouci-Slavoníně

Ovocnáři trpí. Mrazivá noc v Česku snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce

Mrazivá noc na dnešek snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce. S každou další mrazivou nocí ovocnáři o část úrody přijdou. Mráz v noci na dnešek z pěstitelských oblastí zasáhl hlavně východní Čechy a částečně i Moravu, uvedl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.

Přečíst článek

Generali Česká pojišťovna je v mnoha ohledech chytrou volbou

Největší tuzemská pojišťovna se dlouhodobě etabluje jako klientsky nejdostupnější pojišťovna. Cíle být pro své klienty celoživotním partnerem dosahuje díky kombinaci osobního přístupu, rozsáhlé sítě poboček i poradců a digitálních technologií.

Přečíst článek
V Rumunsku roste nová největší základna NATO

NATO buduje v Rumunsku svou dosud největší základnu. Obývat ji mají tisíce vojáků

Nová vzletová dráha a armádní zázemí, ale také výstavba obchodů, školek či bytů čeká v rámci rozšíření rumunskou základnu Mihail Kogalniceanu poblíž černomořského přístavu Konstanca, kde jsou nasazení vojáci NATO.

Přečíst článek
Robotický vysavač Dreame L20 Ultra vyhoví i těm nejnáročnějším uživatelům.

Vysávání a vytírání snadno: Srovnání robotických vysavačů s mopem od Dreame

Robotické vysavače Dreame se stávají stále oblíbenějšími pomocníky v domácnosti. V našem srovnání modelů L20 Ultra, L10s Ultra, D10s a D10 Plus prozkoumáme jejich rozdíly ve funkcích a účinnosti čištění. Zjistěte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Přečíst článek
Farma Dvorce u Bruntálu

Firma Schrom Farms z Agrofertu žaluje kvůli dotacím ministerstvo zemědělství

Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO), informovaly weby iROZHLAS.cz a Český rozhlas-Radiožurnál.

Přečíst článek
Stáčírna Budějovický Budvar, ilustrační foto

Budvar má za sebou rekordní rok. Místo Ruska se nově prosazuje v Africe

Budějovickému Budvaru loni vzrostly tržby meziročně o 11 procent na rekordních 3,37 miliardy korun. Posílil jak domácí prodej piva, tak export, který tvoří 72 procent z celkové produkce.

Přečíst článek
Elon Muska a indický premiér Naréndra Módí

Musk dravě zainvestuje v Indii. Pro Teslu je to velmi slibný trh

Šéf společnosti Tesla Elon Musk při své návštěvě Dillí, kde se příští týden setká s indickým premiérem Naréndrou Módím, oznámí investici v Indii za dvě až tři miliardy dolarů (47,4 až 71,1 miliardy korun), především do výstavby nového závodu. S odvoláním na dva obeznámené zdroje o tom ve středu informovala agentura Reuters. Tesla se o indický trh zajímá už několik let a její zástupci tuto zemi loni několikrát navštívili.

Přečíst článek
Elon Musk

Tesla se znovu bije za bilionovou odměnu pro Muska

Americká automobilka Tesla ve středu požádala akcionáře, aby znovu schválili dohodu o rekordním balíku odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě až 56 miliard dolarů (zhruba 1,3 bilionu korun). Dohodu, která vznikla v roce 2018, začátkem letošního roku zrušil soud ve státu Delaware, připomíná agentura Reuters.

Přečíst článek

Schváleno. Síť obchodů Hruška ovládnou Maďaři

Antimonopolní úřad povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního řetězce Hruška, který má prodejny hlavně na Moravě, a společnosti Sempronemo, která se zabývá správou a pronájmem nemovitostí.

Přečíst článek

News box

Ceny ropy se v závěru týdne 📈 zvyšují. Investoři sledují vývoj konfliktu na Blízkém východě a zvažují možnost obnovení rozhovorů o příměří v Pásmu Gazy v nadcházejících dnech.
Nejméně 1️⃣2️⃣ osob dnes zemřelo při útoku izraelských dronů na skupinu lidí čekajících na humanitární pomoc na severu Pásma Gazy, uvedla podle agentury AFP palestinská civilní obrana. Stalo se to v uprchlickém táboře Šatí u města Gaza. Izraelská armáda se k tomu na dotaz AFP bezprostředně nevyjádřila.
Pražská burza v závěru týdne stagnovala. Index PX dnes zůstal na 1647,72 bodu. Dařilo se zejména akciím energetické společnosti ČEZ, rosta i Erste Bank nebo zbrojovka Colt CZ. Ztrácely naopak Moneta Money Bank a Komerční banka. Celkem si za celý týden index PX 👍 polepšil o 1,25 procenta.
Česká měna dnes 📉 oslabila k euru o devět haléřů na 25,27 koruny za euro, vrátila se tak na úroveň pondělního závěru. Vůči dolaru koruna v dnešním obchodování ztratila haléř a týden zakončila na 23,33 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.
Nejvíce  nejlepších cenových nabídek v miliardovém lesnickém tendru 2025+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) podal Uniles z koncernu Agrofert. Z 12 soutěžených jednotek má šanci uspět na šesti jednotkách. Ze soutěžených prací v odhadované hodnotě 1,2 miliardy by Uniles mohl získat objem zhruba dvě třetiny. 
Ordinace v úterý a ve středu příští týden  nezavřou ani ambulantní specialisté, dohodli se s ministerstvem zdravotnictví (MZd) a zdravotními pojišťovnami, po celém týdnu jednání potvrdili ministr Vlastimil Válek (TOP 09) a předseda Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko. 
Zisk německého výrobce luxusních aut Mercedes-Benz před úroky a zdaněním klesl meziročně o 4️⃣8️⃣ procent na 2,52 miliardy eur (63,6 miliardy korun). Mohl za to hlavně slabý výkon na důležitém čínském trhu.  Číst více
Ruská centrální banka na dnešním zasedání k měnové politice 📈 zvýšila svoji hlavní úrokovou sazbu z 19 na 21 procent. To je nejvyšší úroveň od roku 2013, kdy byla tato sazba zavedena. Ve svém oznámení centrální banka dále uvedla, že inflace v září stoupla ze 7,5 na 9,8 procenta.
Policie obvinila jednu firmu a dva lidi za dotační podvod při žádosti o dotaci na inovační linku pro výrobu toastového chleba. Škodu vyčíslila na 1️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun, informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, jména stíhaných neuvedl. 
Ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj uvedl, že podle rozvědky Rusko začne od 27. či 28. října nasazovat severokorejské vojáky na bojišti. Vyzval západní spojence bránící se země k reakci. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR dříve uvedla, že první severokorejské jednotky, které prošly výcvikem v Rusku, se dostaly do Kurské oblasti na západě země, kam na počátku srpna vpadly ukrajinské síly. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme