Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Devítiletá nadějná klavíristka a stipendistka Nadace KKFF Vivi Nguyen.

Akce Piana do škol podpoří mladé české muzikanty. Ti dostanou nové nástroje i stipendium

Stát se globální klavíristkou, hrát lidem krásnou hudbu a sdílet svou vášeň k ní to jsou sny pětice talentovaných mladých českých muzikantů. Té nejmladší je 9 let a nejstarší už dosáhl plnoletosti. Díky novému stipendijnímu programu Nadace Karel Komárek Family Foundation (KKFF), který provází další ročník akce Piana do škol, se ale sny mladých muzikantů mohou jednou i opravdu splnit. Oba tyto své projekty tento týden odstartovala nadace KKFF s prvním benefičním koncertem 20.března v prostoru Artium na pražské Bořislavce.

Přečíst článek
Zdeněk Kovář

Kovář povede českou pobočku Drees & Sommer

Společnost Drees & Sommer, evropský hráč v oblasti řízení stavebních projektů a realitního poradenství, jmenovala na pozici výkonného ředitele pro Českou republiku Zdeňka Kováře.

Přečíst článek
Čínská společnost Leapmotor

Číňané si našli další místo, kde budou montovat svá elektroauta. Je kousek od Česka

Čínská automobilka Leapmotor začne vyrábět v továrně společnosti Stellantis v polských Tychách malé elektromobily. S odvoláním na dva nejmenované zdroje to uvedla agentura Reuters. Leapmotor a Stellantis před časem vytvořily společný podnik, což čínské firmě umožní vyrábět a prodávat elektrická vozidla mimo Čínu.

Přečíst článek
Akcie Applu druhý den klesají kvůli omezení v Číně

Propad firmy Apple. Zásah regulátorů smazal biliony z její tržní hodnoty

Tržní hodnota americké technologické společnosti Apple se po čtvrtečním zásahu regulátorů snížila o 113 miliard dolarů (2,65 bilionu korun), a vzdálila se tak maximu z loňského léta, kdy se Apple stal první veřejně obchodovanou firmou s tržní hodnotou více než tři biliony dolarů. Část analytiků vidí v současné kauze paralelu s firmou Microsoft, kde tažení regulátorů v roce 1998 vyústilo v rozhodnutí, které změnilo způsob, jak Microsoft podniká a jak si buduje postavení na trhu.

Přečíst článek
Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německým politikům se nelíbí, že fotbalová reprezentace od roku 2027 nebude hrát v dresech vyráběných domácí firmou Adidas. Rozhodnutí Německého fotbalového svazu (DFB) dát přednost americkému výrobci sportovní módy Nike považují za nevlastenecké, napsal deník Die Welt na svých internetových stránkách.

Přečíst článek

Meta lhala o zásahu reklamy. Její inzerenti mohou žádat stovky miliard odškodnění

Americká internetová společnost Meta Platforms bude muset ve Spojených státech čelit hromadné žalobě ze strany inzerentů. Rozhodl o tom ve čtvrtek odvolací soud v San Francisku. Žaloba tvrdí, že firma inzerentům účtovala nadměrné ceny, protože podvodně nadhodnocovala počet lidí, které může reklamou oslovit. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
Boeing 737 Max 8

Letenky asi zdraží a může za to Boeing

Problémy Boeingu se vrší jeden na druhý. Americký výrobce čelí výzvám, které se nevyřeší přes noc. Letecký průmysl i aerolinky však jeho problémy pocítí také. A možná i peněženky pasažérů.

Přečíst článek
Christoph Mainusch

PPF má jasno. Do dozorčí rady německé ProSiebenSat.1 chce bývalého šéfa TV Nova

Bývalý generální ředitel TV Nova Christoph Mainusch by mohl usednout v dozorčí radě společnosti ProSiebenSat.1. Jako svého favorita, pro kterého bude hlasovat, jej označila skupina PPF.

Přečíst článek
Apple

Apple je v USA pod palbou. Firmu žaluje ministerstvo spravedlnosti i některé státy

Americké ministerstvo spravedlnosti a 15 amerických států žalují firmu Apple. Výrobce smartphonů si podle něj u chytrých telefonů udržuje nezákonný monopol na úkor spotřebitelů, vývojářů a konkurenčních výrobců telefonů. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Apple se proti žalobě ohradil.

Přečíst článek
Zleva právník Tomáš Sokol a obžalovaný moravskoslezský hejtman Jan Krkoška u soudu

David Ondráčka: Případ hejtmana Krkošky poukázal na korupci ve zdravotnictví. Změnilo se něco?

Hejtman v Ostravě Krkoška za ANO stanul před soudem za uplácení českých lékařů a jejich „motivování“ za preskripci léků. Politická rovina je jasná, hejtman okamžitě skončí, o tom není sporu. I když se u soudu nakonec přiznal a asi vyvázne bez podmínky, jen s pokutou, jako odsouzený politik nemůže dál reprezentovat kraj.

Přečíst článek
Škoda 1000 MB

FOTOGALERIE: Legendární „embéčko“ slaví kulaté výročí. U Čechů je stále oblíbené

Češi mají stále ve svých garážích přes 16 tisíc exemplářů populárního vozu Škoda 1000 MB. Jejich průměrné stáří je 56,5 roku. V posledních deseti letech je počet „embéček“ v registru vozidel zhruba konstantní. Vyplývá to ze statistiky ministerstva dopravy. Od představení vozu uplynulo 60 let.

Přečíst článek

News box

Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Izraelská armáda uvedla, že provedla útoky na vojenské cíle v Íránu. Íránskou metropolí opakovaně zněly 💥 výbuchy. Izraelský útok se v posledních dnech očekával, neboť Izrael sliboval odvetu za rozsáhlý íránský útok na Izrael z 1. října. Také Írán prohlásil, že na současný útok odpoví. Exploze hlásil v noci také Damašek, informovaly světové agentury.
Dotační podporu na výstavbu cenově dostupného nájemného bydlení by využilo 7️⃣0️⃣ procent obcí. O využití naopak zatím neuvažuje 22 procent samospráv. Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo první výzvu v programu výstavby dostupného bydlení 1. října.
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová při své návštěvě Bělehradu na poslední chvíli  zrušila plánované setkání se srbským premiérem Milošem Vučevičem. Důvodem byla jeho předchozí schůzka s ruským ministrem hospodářského rozvoje Maximem Rešetikovem, informovala agentura AFP a místní média.
Reklama
Reklama
Doporučujeme