Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Huť Liberty Ostrava

Liberty Ostrava předložila nerealistický restrukturalizační plán

Restrukturalizační plán Liberty Ostrava, který byl 10. března předložen věřitelům Liberty Ostrava k hlasování, vyvolává vážné obavy.

Přečíst článek
video

Čistý zisk skupiny ČEZ loni meziročně klesl o více než 63 procent

Energetická skupina ČEZ v loňském roce vydělala 29,6 miliardy korun, čistý zisk společnosti tak meziročně klesl o více než 63 procent. Hlavní příčinou byly mimořádné daně a odvody, na kterých podnik odvedl kolem 40 miliard korun.

Přečíst článek
Raiffeisen Bank International

Washington tlačí na Raiffeisen Bank International, aby nekupovala Strabag od ruského oligarchy

Spojené státy naléhají na rakouskou Raiffeisen Bank International (RBI), aby upustila od plánu koupit za 1,5 miliardy eur (37,8 miliardy korun) podíl sankcionovaného ruského oligarchy Olega Děripasky v rakouské stavební firmě Strabag. S odvoláním na informované zdroje to napsala agentura Reuters. Intervence Washingtonu podle ní tuto největší západní transakci v Rusku od počátku války na Ukrajině patrně zmaří.

Přečíst článek
Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Trinity Bank zvýšila úrok u spořicího účtu. Mezi tuzemskými bankami je výjimkou

Pokles úrokových sazeb ČNB zohledňují tuzemské bankovní domy ve svých spořicích produktech. Některé snížily základní sazby či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Ne však Trinity Bank, která naopak úrok na spořicím účtu zvyšuje. Nově u vkladů do 250 tisíc nabízí bezkonkurenčních 6,31 procenta.

Přečíst článek

Škoda Auto loni zvýšila zisk po zdanění na více než 33 miliard

Automobilka Škoda Auto loni zvýšila zisk po zdanění z 520 milionů eur na 2,5násobek, tedy na 1,32 miliardy eur, což je v přepočtu zhruba 33,3 miliardy korun. Na hospodaření mělo vliv zvyšování nákladů kvůli růstu cen surovin a dílů, složitá geopolitická situace i obecné zpomalení zájmu o elektromobily. Pozitivní vliv naopak mělo zvýšení dostupnosti vozů pro zákazníky i vhodná skladba nabízených modelů. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti za loňský rok.

Přečíst článek
Krypto láká nové hráče. Je mezi nimi i Tipsport

Krypto láká nové hráče. Je mezi nimi i Tipsport

Největší česká sázková kancelář umožní ve spolupráci s českou kryptoburzou Coinmate nákup kryptoměn. Noví i zavedení hráči se z nedávného růstu digitálních měn snaží marketingově vytěžit maximum. Peníze se jen valí.

Přečíst článek

Ostravská huť Liberty žádá soud o prodloužení moratoria

Hutní firma Liberty Ostrava požádala soud o prodloužení všeobecného moratoria, které ji chrání před věřiteli a jehož platnost vyprší ve čtvrtek. Soud o žádosti rozhodne prioritně během několika dní, uvedl mluvčí Krajského soudu Ostrava Igor Krajdl.

Přečíst článek
Ilustrační snímek

Biden přislíbil Intelu mnohamiliardový grant

Vláda Spojených států je připravena poskytnout americkému výrobci čipů Intel subvence a půjčky v hodnotě téměř 20 miliard dolarů (více než 466 miliard korun).

Přečíst článek

Zvýšení nájmu: Kdy ho může majitel navrhnout? Odpovídají právníci

Nejnovější díl podcastu Právo k Ranní Kávě se zaměří na problematiku nájmu a plateb s ním spojených. I zvýšení nájmu má totiž přísná pravidla. Jak a kdy k němu může majitel nemovitosti přistoupit, vysvětlují právníci.

Přečíst článek
Google ve Francii zaplatí šestimiliardovou pokutu ve sporu s vydavateli

Google ve Francii zaplatí šestimiliardovou pokutu ve sporu s vydavateli

Původně měl Google ve sporu s předními francouzskými zpravodajskými organizacemi zaplatit dvojnásobek. Nyní francouzský antimonopolní úřad pokutu snížil na 250 milionů eur.

Přečíst článek

V severních Čechách vzniká unikátní kulturní platforma COZY STUDIO Liberec

Spojením několika projektů pod jednu střechu vzniká jedinečná umělecko-kulturní platforma, která si dává za cíl propojit interiérový design a umění s každodenním životem. Lukáš Šoltys a Jakub Šulc, kteří za projektem stojí, nápaditým propojením kreativního interiérového studia, showroomu a galerie současného výtvarného umění, vytváří zajímavé a inspirativní místo pro všechny zájemce o současný design, umění a kulturu obecně.

Přečíst článek

News box

Spojené státy vyzvaly Teherán, aby  neopětoval útok po úderech, které na vojenské objekty v Íránu provedl v noci na dnešek Izrael. Podobně reagoval i britský premiér Keir Starmer a německý kancléř Olaf Scholz. Izraelský útok na Írán se očekával již několik týdnů, předpokládalo se ale, že jej Izrael uskuteční až po amerických prezidentských volbách 5. listopadu, napsal v této souvislosti zpravodajský web BBC.
Koncové ceny elektřiny a plynu v Česku jsou i přes prudké zdražování během energetické krize nyní stále 📉 mírně pod průměrem většiny evropských států. Vyplývá to z odborné studie poradenské společnosti ENA. U elektřiny jsou oproti průměru vybraných zemí zhruba o tři procenta nižší, u plynu přibližně o deset procent. 
Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Izraelská armáda uvedla, že provedla útoky na vojenské cíle v Íránu. Íránskou metropolí opakovaně zněly 💥 výbuchy. Izraelský útok se v posledních dnech očekával, neboť Izrael sliboval odvetu za rozsáhlý íránský útok na Izrael z 1. října. Také Írán prohlásil, že na současný útok odpoví. Exploze hlásil v noci také Damašek, informovaly světové agentury.
Dotační podporu na výstavbu cenově dostupného nájemného bydlení by využilo 7️⃣0️⃣ procent obcí. O využití naopak zatím neuvažuje 22 procent samospráv. Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo první výzvu v programu výstavby dostupného bydlení 1. října.
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová při své návštěvě Bělehradu na poslední chvíli  zrušila plánované setkání se srbským premiérem Milošem Vučevičem. Důvodem byla jeho předchozí schůzka s ruským ministrem hospodářského rozvoje Maximem Rešetikovem, informovala agentura AFP a místní média.
Reklama
Reklama
Doporučujeme