Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Elon Musk

Elone zaplať! Bývalí manažeři sítě Twitter zažalovali Muska a požadují obří odstupné

Čtyři bývalí vysoce postavení manažeři americké internetové společnosti Twitter zažalovali miliardáře Elona Muska. Tvrdí, že jim dluží odstupné v celkové výši přes 128 milionů dolarů (zhruba tři miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters. Musk předloni v říjnu firmu Twitter koupil za 44 miliard dolarů a následně ji přejmenoval na X.

Přečíst článek
Kozy z farmy samy přeběhnou do automatizované dojírny

Obyčejný byznys: Kozí farma je trendy. Přežila covid a prosperuje

Biofarma Dora funguje v Ratibořicích na Moravě již dvaatřicátým rokem. Od skromných začátků v roce 1992, kdy zde rodina Jitky Dobrovolné a jejího manžela začínala hospodařit. Od té doby rodina vytvořila vzorový chov. Jejich výrobky z kozího mléka jsou k dostání v e-shopu, přímo na farmě v i kamenných prodejnách. 

Přečíst článek

Odpadová korupční kauza. Co k tomu říká dotčená firma

Společnost Marius Pedersen (MP) byla v posledních dnech součástí několika mediálních výstupů. Tyto informace uvádějí společnost MP v kontextu, který může poškodit její dobré jméno. Ke kauze se vyjadřuje generální ředitel společnosti Miroslav Kvapil. „Marius Pedersen je otevřená společnost řídící se etickým kodexem,“ uvedl.

Přečíst článek
Pro Chmel – umělá inteligence na chmelnici

České pivo je v ohrožení. Ječmen a chmel zachraňují vědci

Sladovnický ječmen je zásadní surovina pro výrobu piva a jeho kvalitu v posledních letech negativně ovlivňují klimatická změna a výkyvy počasí. Na pomoc se mu vydávají vědci.

Přečíst článek

Vyberte si dokonalé sváry! Vyzkoušejte svařování magickou metodou v Polsku!

Různé druhy svářečských prací dnes nachází své uplatnění napříč obory. Jelikož se jedná o vysoce kvalifikovanou práci, může být poměrně náročné najít dodavatele svařovaných dílů, který má dostatečnou kapacitu, aby vám vše potřebné dodal včas. Případná zpoždění a s tím související prostoje ve vaší výrobě pak výrazně poškozují vaši konkurenceschopnost. Nebojte se tak hledat partnera i za naší severní hranicí!

Přečíst článek
Apple dostal od Bruselu pokutu kvůli streamování hudby

Apple dostal od Evropské komise kvůli streamování hudby pokutu téměř dvě miliardy eur

Americká technologická společnost Apple dostala od Evropské komise pokutu více než 1,8 miliardy eur, tedy přes 45 miliard korun. Sankce je za to, že bránila službám pro streamování hudby informovat uživatele o možnostech platby mimo svůj obchod App Store. Pro Apple je to první pokuta, kterou od antimonopolního orgánu Evropské unie dostal. Rozhodnutí hodlá napadnout u soudu.

Přečíst článek
Zájem o elektromobily stoupá. Jejich prodej poprvé přesáhl deset milionů.

Popularita elektromobilů stoupá. Prodej loni poprvé přesáhl hranici deseti milionů

Ve světě se loni poprvé prodalo více než deset milionů elektromobilů, což znamená meziroční nárůst o čtvrtinu. Z toho 9,97 milionu prodaných elektrických aut připadá na 20 nejvyspělejších zemí. Prodeje vozů se spalovacími motory se přitom zvýšily jen o pět procent. Vyplývá to z aktuální studie PwC Electric Vehicle Sales Review.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek
Jaroslav Svoboda

Zakladatel hotelové sítě: Chceme expandovat dál na východ. V Gruzii i Arménii mají Čechy rádi

První hotel si pronajal před více než 20 lety. Dnes jich v síti Czech Inn hotels spravuje šestadvacet. Některé z nich vlastní. Většina z nich je Praze, ale před deseti lety investoval zakladatel hotelové sítě Jaroslav Svoboda také do pětihvězdičkového hotelu v Lisabonu. Za hranice bude jeho společnost expandovat i letos. Tentokrát míří na východ.

Přečíst článek
CPI Property Group

CPI Property Group zmenšuje své zahraniční portfolio nemovitostí o tři další budovy

CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka se rozhodla prodat několik dalších nemovitostí ze svého portfolia v Polsku, Velké Británii a Chorvatsku. Dokončení tří nejnovějších transakcí oznámila tento týden. Detaily ani výše jednotlivých transakcí zveřejněny nebyly. Podle oznámení společnosti se výtěžek ze všech tří prodejů blíží 80 milionům eur, tedy přibližně dvěma miliardám korun.

Přečíst článek
Tradiční hospody nenávratně mizí. Nahrazují je vietnamské obchody a restaurace

Tradiční hospody nenávratně mizí. Nahrazují je vietnamské obchody a restaurace

Příkladů proměny hospod v obchody a asijské restaurace je po celé České republice nepočítaně. Newstream se zaměřil na jednu z opomíjených oblastí. Tedy okres Louny v Ústeckém kraji.

Přečíst článek

News box

Velmi odlišné údaje nabídly první odhady výsledků parlamentních voleb, které krátce po  uzavření volebních místností zveřejnily gruzínské televizní stanice. Ty provládní uváděly na prvním místě vládní stranu Gruzínský sen, jiné naznačovaly opoziční vítězství. Také podle agentur je zřejmě ve volbách vyhrála opozice označovaná většinou jako prozápadní.
Gruzínská proevropská prezidentka Salome Zurabišviliová 👎 odsoudila násilné incidenty, které poznamenaly dnešní parlamentní volby. Hlášeno je i porušování pravidel, kvůli kterému výsledky na jednom místě budou prohlášeny za neplatné.
Izraelský útok na na vojenské objekty v Íránu  může vést podle analytika z Asociace pro mezinárodní otázky Matouše Horčičky k eskalaci napětí v regionu. Útok je podle něj v kontextu íránsko-izraelského soupeření v některých aspektech bezprecedentní, a tedy riskantní. Izrael na íránské vojenské cíle zaútočil v noci na dnešek, útok se očekával již několik týdnů.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že jej hluboce  znepokojil růst napětí mezi Izraelem a Íránem a vyzvalo ke zdrženlivosti, píše agentura Reuters. Izrael v noci na dnešek provedl údery na vojenské objekty v Íránu. Podle Teheránu, který pohrozil odvetou, útok zabil dva vojáky, ale jinak nezpůsobil rozsáhlejší škody.
Spojené státy vyzvaly Teherán, aby  neopětoval útok po úderech, které na vojenské objekty v Íránu provedl v noci na dnešek Izrael. Podobně reagoval i britský premiér Keir Starmer a německý kancléř Olaf Scholz. Izraelský útok na Írán se očekával již několik týdnů, předpokládalo se ale, že jej Izrael uskuteční až po amerických prezidentských volbách 5. listopadu, napsal v této souvislosti zpravodajský web BBC.
Koncové ceny elektřiny a plynu v Česku jsou i přes prudké zdražování během energetické krize nyní stále 📉 mírně pod průměrem většiny evropských států. Vyplývá to z odborné studie poradenské společnosti ENA. U elektřiny jsou oproti průměru vybraných zemí zhruba o tři procenta nižší, u plynu přibližně o deset procent. 
Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme