Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

AFI - informace o tématu

Reklama

News box

Ruská prokuratura pro dvaasedmdesátiletého amerického penzistu 👴 Stephena Jamese Hubbarda, který čelí obžalobě ze žoldnéřství a účasti v bojích na straně Ukrajiny, požaduje sedmiletý trest vězení. Napsala to dnes agentura Reuters, podle níž se verdikt očekává 7. října.
Celková poptávka po pražských kancelářích v letošním prvním pololetí 📈 vzrostla meziročně o pětinu. Činila 327 300 metrů čtverečních. Nové smlouvy firmy uzavřely na pronájem 183tisíc metrů čtverečních, tedy o třetinu více než ve stejném období loňského roku. Poptávka po kancelářích v Praze na metráž překonala v regionu střední a východní Evropy například Varšavu a Budapešť
Libanonské šíitské hnutí Hizballáh disponuje v západní 🌍 Africe silnou základnou finančních sítí. V Pobřeží slonoviny a v Guineji se totiž nachází důležitá libanonská komunita, o kterou se Hizballáh opírá. Jde o propracovaný mafiánský systém, který pere špinavé peníze především z prodeje drog, napsal list Le Monde.
Na jižním předměstí libanonského hlavního města Bejrútu byla brzy ráno slyšet série 💥 výbuchů, informovala agentura AFP. Explozím předcházely výzvy izraelské armády, aby se obyvatelé z dané oblasti evakuovali. Libanonské šíitské hnutí Hizballáh mezitím oznámilo, že bojuje s izraelskými jednotkami na jihu Libanonu.
Americký prezident 👴 Joe Biden dal najevo obavu, že nadcházející volby ve Spojených státech by nemusely být pokojné. Vyjádřil se takto při překvapivém vystoupení v sále pro tiskové brífinky v Bílém domě, kde jako prezident před novináře nikdy předtím nepředstoupil. Podle agentury AP jeho tisková konference přinesla také tvrdá slova na adresu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.
Ukrajinské úřady mají informace o tom, že ruští vojáci přímo na bojišti zabili nejméně 9️⃣3️⃣ ukrajinských válečných zajatců, uvedl v televizi Jurij Belousov z ukrajinské generální prokuratury, kde vede odbor zabývající se válečnými zločiny. Čtyři z pěti uvedených případů byly zaznamenány v letošním roce, uvedl Belousov podle ukrajinských médií.
Reklama
Reklama
Doporučujeme