Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

akciové bubliny - informace o tématu

Předpovídá historie zkázu umělé inteligence?

Do nebe nebo do pekla. Předpovídá historie zkázu umělé inteligence?

Pokud někdo bude zarytě tvrdit, že umělá inteligence je zaručeně jen bublina, můžete s klidem vypustit slova druhým uchem ven nebo vypnout zvuk. O budoucím vývoji sice víme málo, ale jako obvykle je to složitější, než se na první pohled zdá, jak uvádí i magazín The Economist.

Přečíst článek
Reklama

News box

Český ministr průmyslu 👨 Jozef Síkela má být v nové Evropské komisi komisařem pro mezinárodní partnerství. Šéfka unijní exekutivy Ursula von der Leyenová to oznámila na tiskové konferenci ve Štrasburku. 
Rybník Rožmberk na Jindřichohradecku začal před 10:00 přetékat bezpečnostním přelivem. Voda se volně rozlévá do krajiny. Bude trvat několik hodin, než se řekou Lužnice dostane do první obce, kterou je Lužnice, uvedla její starostka 👩 Tereza Širhalová.
V Rumunsku dále roste počet mrtvých v důsledku 🌊 záplav způsobených tlakovou níží Boris. Sedmou oběť nalezli záchranáři v nejpostiženější župě Galatsi na východě země, informoval server Digi24.
Čína a Rusko zahájily společné vojenské námořní cvičení. Lodě čínské pobřežní stráže Mej-šan a Siou-šan připluly do ruského přístavu Vladivostok na Dálném východě. Informovala o tom agentura Reuters. Slavnostní setkání 🚢 flotil se uskutečnilo dnes, na programu jsou společná cvičení i hlídky. Společné cvičení je plánováno do 20. září.
V Česku je bez elektřiny kvůli počasí a povodním nyní asi 6️⃣1️⃣ tisíc odběratelů. Nejvíce postiženým zůstává Moravskoslezský kraj, kde je bez proudu 47 tisíc zákazníků, téměř 10 tisíc je to pak v Olomouckém kraji. Vyplývá to z údajů distributorů ČEZ a E.ON. Počty domácností bez elektřiny se snižují, v neděli večer bylo bez proudu 135 tisíc odběrných míst, v pondělí večer 68 tisíc. 
Majitel Facebooku americká společnost Meta Platforms  zakázala ruským státním médiím vysílání na své platformě. Tvrdí, že tyto stanice používaly klamavou taktiku k provádění tajných vlivových operací na internetu. S odkazem na sdělení Mety o tom informuje agentura Reuters. Očekává se, že zákaz vstoupí v platnost v několika příštích dnech.
Bývalý americký prezident 👴 Donald Trump, který v listopadových volbách usiluje o návrat do Bílého domu, během přenosu na síti X popsal, jak jej ochranka v neděli odvedla z golfového hřiště, když na jeho okraji spatřila ozbrojeného muže. Incident, který se podle vyšetřovatelů jeví jako pokus o atentát, exprezident přičetl rétorice svých politických nepřátel. Číst více
Odklad nadcházejících krajských a senátních voleb by byl  neproveditelný bez nouzového stavu a změny zákona. Takové řešení by přineslo mnoho právních problémů a ohrozilo legitimitu voleb, uvedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Vláda v pondělí večer rozhodla, že se volby v pátek a v sobotu uskuteční.
Ztráty obrněné techniky, která by měla ruské pěchotě otevřít cestu do ukrajinských měst a vesnic, přesáhly 🔟 tisíc kusů. Při tomto tempu ztrát by Rusko přibližně za rok mohlo přijít o schopnost zásobovat bojující armádu nezbytným množstvím techniky, upozornil server The Moscow Times, zakázaný ruskými úřady.
Mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) oznámila, že po 32 letech musela  ukončit svou činnost v Rusku. Stalo se tak poté, co jí ruské ministerstvo spravedlnosti v létě zrušilo registraci, bez které pobočky zahraničních nevládních organizací nesmějí v Rusku působit, uvedl list Kommersant. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme