Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

akční kamery - informace o tématu

Akcie GoPro jsou prohraná hra. Od svého vrcholu ztrácejí 95 procent

Byly časy, kdy si akční kamery GoPro podmanily svět. Staly se běžnou výbavou adrenalinových sportovců, influencerů i prostých dovolenkářů, kteří s nimi natáčeli třeba podmořský svět při bezpečném šnorchlování. Ke spokojeným uživatelům se při vstupu firmy na burzu v roce 2014 přidali také spokojení investoři. Dnes je všemu jinak. Společnost je ztrátová, cestu k trvalým ziskům hledá jen obtížně a akcie od svého historického maxima ztrácejí už 95 procent.  

Přečíst článek
Reklama

News box

V předčasných parlamentních volbách v Bulharsku zvítězila středopravá strana Občané za evropský rozvoj Bulharska, vyplývá z odhadů. Společnost Alpha Research uvádí, že GERB si zajistil 26,4 procenta hlasů, podle jiných odhadů má tato strana o trochu méně. Na druhém místě skončila proreformní centristická strana Pokračujeme ve změně se ziskem kolem 15 procent.
V Česku dnes meteorologové zaznamenali dva teplotní rekordy, oba na horách. Na šumavské Horské Kvildě je nové maximum pro 27. říjen po dnešku 18,6 stupně Celsia, na krkonošské Labské boudě 15,2 stupně
Bolivijský exprezident Evo Morales tvrdí, že se stal terčem atentátu. Na jeho vůz podle něj při útoku "mužů v kuklách" směřovalo 14 kulek. Vyvázl živ, zranění ale utrpěl řidič auta. Informují o tom agentury AFP a Reuters. 
Druhý nejbohatší muž světa Jeff Bezos čelí kritice ze strany redaktorů svého listu The Washington Post kvůli rozhodnutí deníku poprvé za 36 let nepodpořit žádného kandidáta v prezidentských volbách ve Spojených státech. Volby, v nichž proti sobě kandidují demokratka a viceprezidentka Kamala Harrisová a republikánský exprezident Donald Trump, se uskuteční 5. listopadu; na mnoha místech již Američané hlasují v předstihu.
Bývalý americký prezident a kandidát Republikánské strany do listopadových voleb Donald Trump a viceprezidentka za Demokratickou stranu Kamala Harrisová v sobotu promluvili ke svým stoupencům v Michiganu, který je v prezidentských volbách pokládán za klíčový stát a kde se podle průzkumů očekává těsný výsledek. Po boku Harrisové v rámci kampaně poprvé vystoupila bývalá první dáma Michelle Obamová, přičemž varovala, že další Trumpovo prezidentství by ohrozilo práva a zdraví žen. Trump na svém mítinku pozval na pódium zástupce místních muslimů.
Čas na obnovení mezivládních konzultací se Slovenskem podle ministra zahraničí Jana Lipavského ještě nenadešel. Musí to podle něj být rozhodnutí a dohoda premiérů obou zemí, řekl v diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové. Podle místopředsedy hnutí ANO Radka Vondráčka bylo zrušení konzultací hloupé, bylo to gesto.
Ruské síly dobyly vesnici Izmajlivka, která leží jižně od strategicky významného Pokrovsku na východě Ukrajiny. S odvoláním na ruskou armádu o tom dnes bez bližších podrobnosti informovala agentura AFP. Agentura Reuters poznamenala, že nedokáže vývoj na bojišti bezprostředně ověřovat.
Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Reklama
Reklama
Doporučujeme