Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bangladéš - informace o tématu

Bangladéšský nositel Nobelovy ceny míru Muhammad Júnus

Rozbouřený Bangladéš jde zklidnit nový premiér a nositel Nobelovy ceny za mír Júnus

Bangladéšský nositel Nobelovy ceny míru Muhammad Júnus, který se vrátil do vlasti, složil přísahu jako šéf prozatímní vlády, informují tiskové agentury. Předchozí vládu smetly nepokoje. Mezi nejdůležitější úkoly nového premiéra bude patřit uklidnění situace v zemi a příprava voleb po týdnech násilí a chaosu.

Přečíst článek
Reklama

News box

U Tržnice v Karlových Varech ráno po nehodě spadl 🚌 autobus z mostu do železničního kolejiště. Pádu podle dopravních informací předcházela srážka s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. 
Jižní Korea je přesvědčena, že dokáže 🤝 překonat jakékoliv překážky v projektu stavby dvou nových bloků v jaderné elektrárně Dukovany, a to včetně žalob neúspěšných uchazečů v českém jaderném tendru. Před dnešním začátkem návštěvy České republiky to agentuře Reuters sdělil prezident východoasijské země Jun Sok-jol.
Povodně v Česku již mají 5️⃣ oběť. Bez dalších podrobností to dnes večer v debatě na CNN Prima News řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Nadále se podle něj pohřešuje osm lidí. Čtvrtou obětí se stala sedmdesátiletá žena, jejíž tělo nalezli policisté v Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku.
Reklama
Reklama
Doporučujeme