Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bára Nesvatbová - informace o tématu

Reklama

News box

Americký výrobce počítačových her Epic Games 👨‍⚖️ obvinil americkou internetovou společnost Google a jihokorejského výrobce elektroniky Samsung Electronics z konspirace s cílem ochránit obchod s aplikacemi Google Play před konkurencí. Informovala o tom agentura Reuters.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže  povolil skupině PPF převzít prostřednictvím operátora O2 Czech Republic poskytovatele internetového připojení Nordic Telecom. Aby nedošlo k narušení hospodářské soutěže, musí O2 splnit stanovené podmínky. Týkají se i investicí do rozvoje pokročilejší technologie. 
Ostravská strojírenská společnost Gearworks ze skupiny Witkowitz se prodala v dražbě za 5️⃣3️⃣,6️⃣ milionu korun. Částku musí zájemce doplatit do 60 dnů. Firma je kvůli zadlužení v konkurzu, uvedla Ludmila Šturmová z insolvenční kanceláře Langmeier & Co, která má konkurz zadlužené firmy na starost. Možného nového majitele zatím nemůže zveřejnit.
Firmy, které postihly záplavy a nestihnou kvůli tomu zaplatit daň,  nebudou platit penále. Po dnešní návštěvě Krnova na Bruntálsku to novinářům řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Podle krnovského starosty Tomáše Hradila (Krnovští patrioti) je pomoc firmám a živnostníkům zásadní.
Poslanci už mají na stolech 📜 návrh státního rozpočtu na příští rok. Vláda jim ho předložila dnes, v poslední termín, který stanoví zákon. Rozpočet počítá se schodkem 241 miliard korun, zatímco pro letošek počítá rozpočet při navýšení o 30 miliard korun na povodňové škody se schodkem 282 miliard korun. Návrh počítá s rychlejším růstem ekonomiky, spotřeby domácností i nižší inflací.
Nevýhodnost investic do rezidenčních nemovitostí se 📉 snížila také v září, vyplývá z dat UniCredit Bank. Její ukazatel, který představuje čistou roční výnosnost nájemného, od které se odečte průměr úrokových sazeb hypoték a vládních dluhopisů, stoupl o 12 procentních bodů na minus 2,54 procenta. V červenci a srpnu to bylo o 20 procentních bodů.
V čele Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) zůstane podle informací Zdravotnického deníku další čtyři roky dosavadní ředitel Zdeněk Kabátek. Největší zdravotní pojišťovnu, která hospodaří s více než 300 miliardami korun z veřejného zdravotního pojištění a má 5️⃣,9️⃣ milionu pojištěnců, vede čtyřiapadesátiletý Kabátek po třetí období od roku 2012.
Téměř čtyři desítky poslanců německého Spolkového sněmu se chystají předložit návrh, aby ústavní soud  zakázal stranu Alternativa pro Německo (AfD) označovanou za pravicově populistickou až krajně pravicovou. Informovala o tom německá média. Podle nich nemá ale plán jednoznačnou podporu celých frakcí parlamentních stran a naděje na úspěch jsou relativně malé.
V posledních třech letech uvažovalo 56 procent drobných podnikatelů o  ukončení podnikání. Čtyři z deseti malých firem by svým blízkým nedoporučily podnikání jako zdroj obživy. Vyplývá to z dotazníkového průzkumu, které na tiskové konferenci k prvnímu ročníku akce Velký týden malých firem představila společnost Mastercard a byznys hub Opero.
Čínská společnost ByteDance, která je vlastníkem sociální sítě 📱 TikTok, chystá vývoj modelu umělé inteligence (AI) trénovaný primárně s čipy od čínské společnosti Huawei Technologies. S odkazem na informované zdroje to uvedla agentura Reuters. Firma tím reaguje na americké restrikce, které jí znemožňují využívat některé pokročilé technologie původem ze Spojených států.
Reklama
Reklama
Doporučujeme