Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bělobrádek - informace o tématu

Předseda STAN Vít Rakušan

Babiš dostal kopačky, Bělobrádek radí jak na děti, a Rakušan rozhodně nemlží

Zatímco spoustu rodin už minulý týden zaměstnávaly přípravy na prázdniny dětí a na dovolené, politici se stále rochnili – no, řekněme v politické lázni. Odpočinek od aktivní politiky plánovala jen eurokomisařka Věra Jourová, a tak dala Babišovi kopačky. Tedy rozhodla se pro přátelský rozchod s hnutím ANO, říká. Působit chce v akademické sféře.

Přečíst článek
Reklama

News box

Federální úřad pro letectví nařídil inspekci 2600 strojů Boeing 737 ✈ kvůli nebezpečí selhání kyslíkových masek. Inspekce se týká modelů 737 MAX a 737 NG, u nichž lidé opakovaně nahlásili, že se generátory kyslíku pro cestující posouvají z předepsané polohy, což může mít za následek jejich selhání. 

Hurikán Beryl 🌬 doprovázený větry o rychlosti až 130 kilometrů v hodině dnes dorazil k pobřeží amerického Texasu a jen v oblasti Houstonu připravil o dodávky elektřiny více než dva miliony domácností a firem. Na dvou letištích v Houstonu bylo zrušeno přes 1000 letů, na četných místech jsou hlášeny záplavy.
Pražská burza posílila šestý den v řadě ↗, dnes index PX stoupl o 0,22 procenta na 1575,58 bodu. Z předních emisí rostly mírně akcie energetické společnosti ČEZ, pojišťovny VIG a Monety Monety Bank, cenné papíry Erste Bank a Komerční banky spíše stagnovaly. 
Podle premiéra Petra Fialy (ODS) slouží frakce Patrioti pro Evropu vědomě či nevědomě zájmům Ruska, a ohrožuje tak bezpečnost a svobodu Evropy. Proti vyjádření se na tiskové konferenci 🎤 ohradil šéf hnutí ANO Andrej Babiš, podle něhož je Fiala patologický lhář. Číst více
Odboráři huti Liberty Ostrava, která je od června v úpadku ⬇, žádají vládu, poslance, senátory a europoslance o větší iniciativu při řešení situace podniku. Navrhují, aby stát jako významný věřitel firmy jednal razantněji a připravil se na její převzetí a prodej. 
Odborový svaz pozemní a letecké dopravy (OSPLD), který působí na pražském Letišti Václava Havla, vyhlásil stávkovou pohotovost. Platí ode dneška do odvolání nebo do případného přechodu na jinou formu protestu.  Číst více
Americký prezident Joe Biden v dopise adresovaném demokratickým zákonodárcům uvedl, že se bude nadále ucházet o znovuzvolení 🗳 a neukončí svou kampaň. Je podle něj načase skoncovat s vnitrostranickými debatami a semknout se. 
Členy nové europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu jsou i dva čeští europoslanci z Přísahy a Motoristů Filip Turek a Nikola Bartůšek. Dalšími českými členy frakce je sedm europoslanců hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše. Frakce vznikla dnes v Bruselu a má 8️⃣4️⃣  členů z dvanácti zemí . Číst více
V Bruselu vznikla europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), do jejího čela byl zvolen šéf francouzského krajně pravicového Národního sdružení Jordan Bardella , informoval bruselský zpravodaj serveru Euronews. Místopředsedkyně se stala europoslankyně za ANO Klára Dostálová. 👏 Číst více
Americká farmaceutická společnost Eli Lilly koupí za 3,2 miliardy dolarů (74,3 miliardy korun) vývojáře léků Morphic Holding. 💊 Eli Lilly tak získá přístup k experimentálnímu léku na zánětlivá onemocnění střev.
Reklama
Reklama
Doporučujeme