Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bombardéry - informace o tématu

Reklama

News box

Nárůst naděje dožití se značně zpomalil. Pokud se v budoucnu má stát standardem, že lidé se dožijí 100 let, jako to dnes platí u věku 80 let, je zapotřebí nových radikálních léků 💊 a lékařských postupů 👨‍⚕️, které by zpomalily samotný proces stárnutí. Předcházet takovým nemocem, jako jsou rakovina, demence nebo srdeční choroby, už nestačí. Ukazuje to studie, na kterou upozornil list The Guardian. 

Meta se dohodla s hollywoodskou filmovou společností Blumhouse Productions na spolupráci při testování svého nástroje pro tvorbu videí pomocí AI, píše Reuters.
Čínská ekonomika ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostla o 4,6 procenta, uvedl to čínský statistický úřad. Výkon tak mírně tak překonal očekávání analytiků oslovených agenturou Reuters, kteří předpovídali meziroční růst o 4,5 procenta. Ve druhém čtvrtletí se hospodářství meziročně zvýšilo o 4,7 procenta.
Provozovatel alternativní taxislužby Uber zkoumá možnost nabídky na převzetí americké internetové cestovní platformy Expedia, jejíž hodnota činí 20 miliard dolarů (466,1 miliardy korun). Byla by to největší akvizice firmy Uber, která se snaží rozšířit své aktivity a najít nové možnosti pro růst. Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na informované zdroje.
Italská bankovní skupina UniCredit se dohodla s odborovým svazem, že 1000 jejích zaměstnanců odejde do předčasného důchodu. Zároveň banka najme 500 nových zaměstnanců. Oznámil to podle agentury Reuteres odborový svaz FABI. Rozhodnutí je součástí strategie generálního ředitele Andrey Orcela, jejímž cílem je snížit počet zaměstnanců v centrále v době, kdy banka posiluje své digitální schopnosti.
Reklama
Reklama
Doporučujeme