Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Boston Dynamics - informace o tématu

Asistent, uklízeč i záchranář. Výzkumníci vyvinuli všestranného robota

Dnes řeknete robotovi běžným hlasem: „Najdi rozházené prádlo a přines je k pračce.“ Příště mu záchranáři na místě zříceného domu řeknou: „Najdi zasypané lidi a pomoz jim.“ Nebo jej dělník v továrně pár slovy pošle udělat něco neplánovaného. To je představa, jak by měl fungovat kvalitativně nový robotický systém, který vyvinuli na Massachusettské technice.

Přečíst článek
Reklama

News box

Celková poptávka po pražských kancelářích v letošním prvním pololetí 📈 vzrostla meziročně o pětinu. Činila 327 300 metrů čtverečních. Nové smlouvy firmy uzavřely na pronájem 183tisíc metrů čtverečních, tedy o třetinu více než ve stejném období loňského roku. Poptávka po kancelářích v Praze na metráž překonala v regionu střední a východní Evropy například Varšavu a Budapešť
Libanonské šíitské hnutí Hizballáh disponuje v západní 🌍 Africe silnou základnou finančních sítí. V Pobřeží slonoviny a v Guineji se totiž nachází důležitá libanonská komunita, o kterou se Hizballáh opírá. Jde o propracovaný mafiánský systém, který pere špinavé peníze především z prodeje drog, napsal list Le Monde.
Na jižním předměstí libanonského hlavního města Bejrútu byla brzy ráno slyšet série 💥 výbuchů, informovala agentura AFP. Explozím předcházely výzvy izraelské armády, aby se obyvatelé z dané oblasti evakuovali. Libanonské šíitské hnutí Hizballáh mezitím oznámilo, že bojuje s izraelskými jednotkami na jihu Libanonu.
Americký prezident 👴 Joe Biden dal najevo obavu, že nadcházející volby ve Spojených státech by nemusely být pokojné. Vyjádřil se takto při překvapivém vystoupení v sále pro tiskové brífinky v Bílém domě, kde jako prezident před novináře nikdy předtím nepředstoupil. Podle agentury AP jeho tisková konference přinesla také tvrdá slova na adresu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.
Ukrajinské úřady mají informace o tom, že ruští vojáci přímo na bojišti zabili nejméně 9️⃣3️⃣ ukrajinských válečných zajatců, uvedl v televizi Jurij Belousov z ukrajinské generální prokuratury, kde vede odbor zabývající se válečnými zločiny. Čtyři z pěti uvedených případů byly zaznamenány v letošním roce, uvedl Belousov podle ukrajinských médií.
Reklama
Reklama
Doporučujeme