Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bydlení - informace o tématu

Budova Victoria Palace na Vítězném náměstí v Praze je zkolaudovaná.

Po téměř 100 letech na pražském Vítězném náměstí stojí nová budova. Má fasádu za miliony a 25 let starý strom

Pozemek na Vítězném náměstí desítky let zel prázdnotou. Až nyní se podařilo dokončit městský blok navržený urbanistou Antonínem Engela.

Přečíst článek
Ruské okupační úřady chtějí zabavit 13 300 bytů, tvrdí ruský nezávislý list

Ruský recept na realitní krizi. Úřady v okupovaných územích hodlají zabavit tisíce bytů

Přečíst článek
Bývalá kasárna v Plzni se mají do roku 2041 změní ve čtvrť s byty

Tisíce bytů, škola i obchody. V Plzni se chystá nová čtvrť

Bývalá plzeňská kasárna Slovany o rozloze 35 hektarů se mají do roku 2041 změnit v moderní zelenou čtvrť s 3200 byty, školou, dvěma školkami, obchody a kancelářemi. Více než třetinu má tvořit zeleň.

Přečíst článek
Mladí Češi dají za nájem skoro 40 procent ze mzdy

Západ opět uniká. Mladí Češi dají za nájem skoro 40 procent ze mzdy

Mladí Češi od 25 do 35 let zaplatí za nájemné ze své mzdy více než ve většině vybraných států západní Evropy. Za nájemné bytu o velikosti 60 metrů čtverečních vynaloží necelých 40 procent z mediánu hrubé mzdy. To je procentuálně o polovinu více, než mladí lidé zaplatí v Německu, Rakousku nebo Francii. Poměr se ale může lišit podle lokality, například v hlavních a velkých městech jsou nájmy výrazně vyšší. Více než Češi dají ze svého výdělku na bydlení mladí lidé například v Itálii.

Přečíst článek
Místo brownfieldu stojí na kopci v Brdech nový rezidenční komplex.

I vesnické brownfieldy mají potenciál. Jako ten v Brdech, místo truhlárny jsou luxusní byty

Stávala tu škola, truhlářská dílna a sklad. Nevyužívané budovy brownfieldu v Brdech se ale proměnily na atraktivní rezidenční komplex.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Janem Šulcem, šéfem společnosti EBM.

Úprk z Prahy do levnějšího Kladna? I tam se bydlení prodraží, říká developer

Největší středočeské město se dostalo do hledáčku tuzemských developerů. Kladno jako lokalitu budoucnosti objevila i společnost EBM. Rozvíjí tam hned dva developerské projekty nedaleko nádraží. Proč vsadila na rozvoj Kladna a jak se budou ceny v novostavbách, které jsou aktuálně významně nižší než v Praze, vyvíjet? O tom jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club s ředitelem společnosti EBM Janem Šulcem.

Přečíst článek
Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento

Cena nájemného v Česku stoupá. Nejvíce vzrostlo na Moravě

Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční.

Přečíst článek
Dušan Kunovský, Central Group

Modleme se, aby nedošlo ke kolapsu schvalování nových bytů, říká Dušan Kunovský

Po dvou letech zamrzlého trhu s nemovitostmi se letos, počínaje jarem, čeká zlom. S poklesem úrokových sazeb a po stagnaci prodeje bytů, kdy lidé s nákupem nemovitostí vyčkávali, přichází přelomový rok. „Očekáváme, že letos budeme mířit k tisícovce prodaných bytů,“ říká Dušan Kunovský, majitel největšího developera v zemi, který se soustředí na pražský trh.

Přečíst článek
Nové byty v Rezidenci u Šárky

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Kousek od ruchu velkoměsta, přesto v přírodě. V Praze 6, v docházkové vzdálenosti od Divoké Šárky, vyrostou nové byty v projektu Rezidence u Šárky developerské společnosti Finep.

Přečíst článek
Módní návrhář Karl Lagerfeld

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun), tedy téměř dvojnásobek vyvolávací ceny, napsal list Le Parisien. Futuristické luxusní sídlo někdejšího uměleckého ředitele značky Chanel má výhled na Seinu a muzeum Louvre. Kdo si jej ale jako nový majitel vychutná, organizátor aukce nezveřejnil.

Přečíst článek
Růst cen meziročně zmírnil na dvě procenta, je nejnižší od prosince 2018

Růst cen meziročně zmírnil na dvě procenta, je nejnižší od prosince 2018

Meziroční růst spotřebitelských cen v Česku v únoru zpomalil na dvě procenta z lednových 2,3 procenta. Meziroční inflace zmírňuje až na jednu výjimku od loňského února, kdy dosahovala 16,7 procenta. Nyní se dostala na dvouprocentní cíl České národní banky (ČNB), naposledy na dvou procentech byla na konci roku 2018. Údaje veřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). V porovnání s lednem spotřebitelské ceny stouply o 0,3 procenta.

Přečíst článek
Ministerstvo pro místní rozvoj spustí na podzim program Dostupné bydlení, čeká na potvrzení Evropské komise

Snadněji k vlastnímu domovu. Ministerstvo spustí program Dostupné bydlení, čeká se jen na eurokomisaře

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) plánuje letos na podzim spustit program Dostupné bydlení zřízený Státním fondem podpory investic (SFPI). Čeká zatím na potvrzení od Evropské komise, využívat na něj chce evropské a státní finance.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americké akcie dnes převážně rostly. Údaje signalizující ochabování ekonomiky Spojených států totiž podpořily očekávání, že americká centrální banka (Fed)🏦 v září zahájí snižování úrokových sazeb. Akciové indexy S&P 500 a Nasdaq tak uzavřely na nových rekordních maximech, Dow Jonesův index však mírně klesl. Kvůli oslavám Dne nezávislosti dnes obchodování skončilo dříve než obvykle a ve čtvrtek se na amerických finančních trzích nebude obchodovat vůbec.
Euro💶 se dnes vyšplhalo na třítýdenní maximum vůči americkému dolaru💵 a na dosavadní rekord k japonskému jenu. Na dolar měly negativní vliv slabé údaje o ekonomice Spojených států, zatímco japonská měna zůstává pod tlakem kvůli nízkým úrokovým sazbám v Japonsku.
Koruna💹 dnes zpevnila vůči dvojici hlavních světových měn. K euru💶 si od úterního podvečera do dnešních 17:00 polepšila o tři haléře na 25,15 Kč/EUR, k dolaru za stejnou dobu posílila o 17 haléřů na 23,27 Kč/USD.
Reuters: Příjmy ruského rozpočtu z ropy🛢 a plynu se v letošním prvním pololetí meziročně zvýšily zhruba o 41 procent na 5,698 bilionu rublů (asi 1,5 bilionu korun). Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ruské 🏛. Za růstem příjmů stojí vyšší ceny ropy a slabší kurz ruského rublu.
Bankám a spořitelnám v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 4,75 miliardy korun, tedy o 22 procent, na 25,9 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka🏦. Bilanční suma bank ke konci března činila 10,512 bilionu korun, což je meziroční nárůst↗ o 767 miliard korun.
Izrael podle izraelské nevládní organizace Peace Now schválil největší zábor půdy na okupovaném Západním břehu Jordánu🔏za posledních více než 30 let. Izraelské úřady podle dnešního sdělení Peace Now schválily zabrání půdy o rozloze 12,7 kilometru⛰ čtverečního v údolí Jordánu. 
Zástupci členských zemí Severoatlantické aliance se dohodli, že NATO příští rok poskytne Ukrajině vojenskou pomoc za 40 miliard eur💶 (přes bilion korun). Nenašli ale shodu na plánu poskytovat zemi napadené Ruskem i v dalších letech minimálně stejně vysokou pomoc💰, jak navrhl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Americká technologická společnost Microsoft investuje 2️⃣,2️⃣ miliardy eur (přes 55 miliard korun) do nových datových center ve Španělsku. Dnes to podle agentury AFP uvedla místní vláda v Aragonii. Na severovýchodě země tak vzniká centrum cloudového inženýrství. Podle šéfa aragonské vlády Jorgeho Azcóna se objem plánovaných investic Microsoftu v regionu zvýší na 6,7 miliardy eur.
Česko poslalo od předloňského začátku ruské invaze do konce letošního května Ukrajině z armádních skladů vojenský materiál v hodnotě 6️⃣,7️⃣5️⃣ miliardy korun, sdělilo ministerstvo obrany. Kabinet poskytnutí techniky a munice schvaluje postupně v utajeném režimu, dnes na návrh ministryně Jany Černochové (ODS) seznam darované pomoci odtajnil.
Prodej nových osobních aut se v letošním prvním pololetí 📈 zvýšil o 3,2 procenta na 119 221 vozů. V červnu trh rostl o devět procent na 22 334 automobilů. Výsledky registrací dnes oznámil Svaz dovozců automobilů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme