Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

částečné úvazky - informace o tématu

Kristýna Cejnarová a Lucie Bášová z MUMDOO

Po narození dětí jste pro firmy neviditelné. To chceme změnit, říkají zakladatelky platformy Mumdoo

Kristýna Cejnarová a Lucie Bášová jsou bývalé kolegyně z nadnárodní korporace, aktivní třicátnice a hlavně mámy, které se i na rodičovské „dovolené“ chtěly profesně realizovat. Když se ale snažily najít práci odpovídající jejich specializaci a volné kapacitě, tvrdě narazily. Frustraci z neúspěšného hledání a řady odmítnutí přetavily ve vznik platformy Mumdoo, která spojuje zkušené profesionálky s malými a středními firmami.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pojišťovny měly k dnešnímu dni nahlášeno z rozsáhlých povodní, které zasáhly Česko předminulý víkend, 60 800 pojistných události za téměř 1️⃣1️⃣ miliard korun. Celkový odhad pojištěných škod však činí 19,3 miliardy korun. Lidé škody stále hlásí, pojišťovny již zhruba čtvrtinu případů vyřešily. 
Ropa ztrácí zhruba dvě procenta kvůli vyhlídce na vyšší dodávky od Organizace zemí vyvážejících ropu a jejích spojenců OPEC+. Deník Financial Times napsal, že Saúdská Arábie, která je největším světovým vývozcem ropy, se spolu s členy a spojenci OPEC vzdá svého cenového cíle 100 dolarů za 🛢️ barel.
Americký dolar dnes 📉 oslabuje vůči euru. Relativně příznivé údaje o vývoji ekonomiky Spojených států by totiž podle analytiků mohly přimět americkou centrální banku (Fed) k pomalejšímu snižování úrokových sazeb. Kolem 18:30 středoevropského letního času si jednotná evropská měna připisovala zhruba 0,3 procenta a pohybovala se v blízkosti 1,1170 dolaru.
Fakultní nemocnice Bulovka vyplatila pacientce, které byl kvůli záměně proveden potrat, odškodné ve výši 2️⃣,3️⃣5️⃣ milionu korun. Napsal to server iDNES.cz s odkazem na materiál, který získala advokátka Zuzana Candigliota věnující se zastupování poškozených pacientů proti nemocnicím. Nemocnice částku nepotvrdila.
Premiér Petr Fiala (ODS) se v nejbližších dnech 🤝 setká s kandidátem Starostů a nezávislých (STAN) na ministra průmyslu Lukášem Vlčkem. Vlček má podle nominace STAN ve vedení ministerstva (MPO) nahradit Jozefa Síkelu (STAN), který se chystá ujmout funkce eurokomisaře. 
Izrael, který odmítá plnit rezoluce OSN,  není hoden členství v této organizaci, prohlásil předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás. Ve svém projevu na 79. zasedání Valného shromáždění OSN také vyzval státy světa, aby se zasadily o ukončení „genocidní války“ v Pásmu Gazy mezi Izraelem a hnutím Hamás.
Cena akcií francouzského výrobce videoher Ubisoft Entertainment se dnes propadla na 📉 nejnižší úroveň za více než deset let, protože firma odložila vydání nejnovějšího dílu populární herní série Assassin's Creed a zhoršila výhled.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve druhém čtvrtletí v přepočtu na celý rok 📈 zvýšil o tři procenta. Ve své zprávě to oznámilo americké ministerstvo obchodu, které tak potvrdilo odhad z konce srpna. Růst zrychlil z tempa 1,6 procenta v prvním čtvrtletí.
Švédská společnosti Northvolt se měla stát evropskou odpovědí na úspěch společností, jako je Tesla a rychle rostoucí čínští výrobci elektromobilů. Místo toho výrobce baterií pro elektromobily ☝ bojuje o přežití. Firma čelí krizi likvidity a v pátek se sejdou věřitelé, aby rozhodli o uvolnění finančních prostředků, které jsou pro její přežití klíčové. Uvedla to agentura Bloomberg.
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová zaplatila z veřejných peněz téměř 1️⃣5️⃣0️⃣ tisíc eur (asi 3,7 milionu korun) najatému historikovi za vypracování zprávy, která měla komisi pomoci v nedávném sporu s evropskými farmáři. Odměna téměř 1000 eur denně je na úrovni platu nejvyšších úředníků unijní exekutivy, což je u některého z najatých poradců nezvykle vysoká částka, napsal bruselský web Politico.
Reklama
Reklama
Doporučujeme