Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čermák - informace o tématu

Podnikatel Jan Čermák získal od Soukupa celou TV Barrandov

Firmy kupuji hlavně kvůli pozemkům a budovám, říká majitel TV Barrandov Čermák

Areál po TV Barrandov v Braníku je na poměrně pěkném místě vedle jižní spojky v Praze, říká Jan Čermák, který je nyní majitelem TV Barrandov. Pozemek získal po Jaroslavu Soukupovi a jeho skupině Empresa Média. Po „mediálním magnátovi,“ který svou společnost zadlužil a přišel o ni, ji Čermák převzal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Desetitisíce proevropských ✊✊✊demonstrantů se v neděli sešly v gruzínské metropoli Tbilisi týden před parlamentními volbami. Informovala o tom agentura AFP s tím, že volby jsou klíčové pro budoucnost demokracie a jsou považovány za referendum o orientaci země na EU, nebo na Rusko.
Předseda ANO Andrej Babiš považuje květnovou cestu poslance svého hnutí Marka Nováka do Číny za chybu. Bude chtít, aby návštěvu vysvětlil. Babiš to řekl Radiožurnálu, který zjistil, že se Novák před několika měsíci v Číně setkal s vedením firmy Huawei. Na tuto společnost by přitom mohl dopadnout v současnosti projednávaný zákon o kybernetické bezpečnosti, který Novák kritizuje. Poslanec ANO už dříve řekl, že cestu do Číny za problematickou nepovažuje.
Podle úřadů na 25 tisíc lidí a podle organizátorů akce 400 tisíc se v neděli v centru Madridu zúčastnilo demonstrace, kterou uspořádala pravicová a krajně pravicová hnutí a která vyzývala k demisi socialistické vlády Pedra Sáncheze a k předčasným volbám. Informovala o tom místní média.
Společnosti Semperflex Optimit, která v Odrách na Novojičínsku vyrábí průmyslové a hydraulické hadice, klesly v loňském roce 🫰🫰🫰tržby o 1,61 miliardy, tedy více než o třetinu, na 3,13 miliardy korun. Čistý zisk firmy se snížil o 408,3 milionu na 126,4 milionu korun, což byla oproti předchozímu roku necelá čtvrtina. Společnost to uvedla ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.
Způsob, jakým vláda postupovala v otázce💸💸💸 platů ústavních činitelů, byla chyba. V diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Kabinet neměl podle něj s řešením čekat na poslední chvíli. Rozhodnutí Ústavního soudu, v souvislosti s nímž se politici platy ústavních činitelů znovu zabývají, padlo před několika měsíci, čas byl podle Vystrčila promarněn.
Hodonínskému výrobci 🪵🪵🪵překližek Dyas.eu od covidového roku 2020 setrvale rostou tržby. Tehdy na tom byl nejhůře od roku 2014. Loni tržby rostly meziročně o 77 milionů korun na 457 milionů a proti zmíněnému roku 2020 se zvýšily o 50 procent. Zisk byl loni meziročně trojnásobně vyšší a činil přes 20 milionů korun, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin. Do budoucna firma počítá se zvyšováním produkce.
Předsedkyně Sociální demokracie (SOCDEM) Jana Maláčová a předseda ČSSD Jiří Paroubek se🤝🤝🤝 shodují v nutnosti vytvoření široké spolupráce levicových stran včetně koalice Stačilo!, v níž je KSČM. Podle Paroubka je potřeba vytvořit jednotný postup před volbami do Poslanecké sněmovny, které se mají konat za rok. Maláčová je připravená spolupracovat s každým levicovým subjektem, který nesouhlasí se současnou vládou. Shoda panuje v názoru na konflikt na Ukrajině, kde je podle nich v zájmu České republiky co nejdříve zahájit mírová jednání. Maláčová a Paroubek to řekli v debatě televize Nova.
Volby 🗳️🗳️🗳️do Poslanecké sněmovny by v říjnu s náskokem vyhrálo hnutí ANO, které by podle aktuálního volebního modelu agentury Kantar pro Českou televizi získalo 35,5 procenta hlasů. S odstupem druhá by skončila ODS s podporou 14,5 procenta voličů. Oproti červnovému průzkumu výrazně posílilo hnutí STAN s 13 procenty, následuje SPD se ziskem 6,5 procenta hlasů. Do Sněmovny by se dostali ještě Piráti, kteří po zářijovém odchodu z vlády výrazně oslabili. Model jim přisoudil rovných pět procent hlasů.
Izrael v neděli ráno znovu bombardoval dvě čtvrti v Bejrútu, kde podle své armády zasáhl velící středisko zpravodajské služby libanonského hnutí Hizballáh a jeho výrobnu zbraní. Informoval o tom server BBC, podle něhož dostali předtím obyvatelé těchto čtvrtí varování přes sociální sítě, aby se evakuovali. Při izraelských leteckých úderech na jihu Libanonu, kde izraelská armáda vede tři týdny i pozemní operaci, zemřeli tři místní velitelé Hizballáhu, uvedla také izraelská armáda. Rovněž Hizballáh pokračoval dnes v ostřelování severu Izraele.
Poslance čeká příští středu první čtení návrhu státního 💰💰💰rozpočtu na příští rok. Jeho plánovaný schodek má proti letošnímu navýšenému schodku klesnout o 41 miliardy na 241 miliard korun. V prvním čtení budou poslanci schvalovat základní parametry, tedy příjmy, výdaje, schodek a způsob jeho vypořádání. Poté už je měnit nemůžou. Rozpočet není možné zamítnout, je možné ho pouze vrátit vládě k přepracování. Vládní koalice má však i po odchodu Pirátů dostatek hlasů pro to, aby rozpočet prosadila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme