Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

čínská armáda - informace o tématu

Si Ťin-pching, čínský prezident

Čína stupňuje tlak u Tchaj-wanu. Země zahájila vojenské manévry, vede je ze všech směrů

Čína zahájila další vojenské cvičení v okolí Tchaj-wanu a označila je za varování před „separatistickými činy“ tohoto ostrova.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pojišťovny vyplatily za povodně, které zasáhly Česko před měsícem, přes 3️⃣,3️⃣ miliardy korun. Klienti jim nahlásili 81 800 pojistných událostí za 16,6 miliardy korun. Odhad pojištěných škod mírně zvýšily na 18,2 miliardy korun, uvedla Česká asociace pojišťoven.
Pražská burza uzavřela nejvýše za téměř dva týdny. Index PX vzrostl o 0️⃣,3️⃣9️⃣ procenta na 1600,16 bodu. Vzhůru šly akcie bank, lehce ztrácely cenné papíry energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes mírně posílila k euru a oslabila vůči dolaru.
Ukrajinští vojáci pátým dnem drží frontové linie proti útočícím ruským silám v Kurské oblasti, uvedl ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj. Moskva mezitím oznámila dobytí vesnice v Záporožské oblasti. Zprávy obou bojujících stran není možné ověřit z nezávislých zdrojů.
Pražská burza uzavřela 📈 nejvýše za téměř dva týdny. Index PX vzrostl o 0,39 procenta na 1600,16 bodu. Vzhůru šly akcie bank, lehce ztrácely cenné papíry energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně posílila k euru a oslabila vůči dolaru.
Česká měna si na začátku týdne 📈 polepšila vůči euru o čtyři haléře na 25,25 koruny za euro, k dolaru dnes klesla o tři haléře na 23,13 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů zveřejněných kolem 17:00 na serveru Patria Online.
Americké technologické společnosti ServiceNow, CyrusOne, CloudHQ a CoreWeave investují v Británii do datových center dohromady 6️⃣,3️⃣ miliardy liber (přes 190 miliard korun). Chtějí tak podpořit rozvoj umělé inteligence. Uvedla to britská vláda. Je to dobrá zpráva pro premiéra Keira Starmera, který se snaží přilákat zahraniční investice,připomněly agentury.
Maďarská vláda  zvažuje zavedení moratoria na vydávání nových licencí pro krátkodobé pronajímatele bytů přes internetovou platformu Airbnb v hlavním městě Budapešti. Podle agentury Reuters to dnes řekl ministr národního hospodářství Márton Nagy. Vláda podle něj také chce zvýšit zdanění krátkodobých pronájmů.
Senátor a vsetínský starosta 👨 Jiří Čunek bude kandidovat na předsedu lidovců. Strana se odklonila od své konzervativní filozofie, řekl Čunek. Na jeho kandidaturu upozornil server Novinky.cz. Volební sjezd lidovců se uskuteční 18. a 19. října v Olomouci.
Soud v Moskvě uložil francouzskému badateli Laurentu Vinatierovi trest 3️⃣ let odnětí svobody za to, že se v Rusku neregistroval jako zahraniční agent. Informovala o tom ruská státní agentura TASS.
Hasiči zvýšili odhad škody, která vznikla při nočním rozsáhlém požáru pekáren v Berouně, na 1️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Uchráněné hodnoty jsou 400 milionů korun. Zásah odpoledne ukončili, příčinu vyšetřovatelé nadále zjišťují, řekl mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička.
Reklama
Reklama
Doporučujeme