Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dana Pavlousková - informace o tématu

Dana Pavlousková, oděvní banka
video

Podcast dobré společnosti: Oceněním je záštita první dámy Evy Pavlové, říká šéfka Oděvní banky

Zakladatelka Oděvní banky Dana Pavlousková byla další z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). „Lidé v nouzi oblečení potřebují a krizový balíček, který rozesíláme, obsahuje zhruba pět kilogramů kompletní sady oděvů bez spodního prádla," popisuje činnost neziskovky Dana.

Přečíst článek
Reklama

News box

Korejská společnost KHNP odmítla, že by od korejské vlády obdržela dotace či jejich příslib, které by mohly ovlivnit výsledek českého jaderného tendru. Podle firmy se navíc na tuzemský tendr nevztahují aktuální pravidla EU o zahraničních subvencích. KHNP tak reagovala tak na stížnost francouzské společnosti EDF k Evropské komisi.
Francouzská vláda kvůli nepříznivému počasí opět snížila odhad letošní produkce vína 🍇🍷 ve Francii. Její nejnovější prognóza předpokládá, že produkce bude činit 37,5 milionu hektolitrů, což by bylo o 22 procent méně než v loňském roce. Informovala o tom agentura Reuters.
Přehrada v Nových Heřminovech na Bruntálsku, která má před povodněmi výrazně ochránit Krnov, Opavu a další obce na řece Opavě, se podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) začne stavět v roce 2027. Pokud se příprava podaří urychlit, tak možná i o rok dříve. Výborný to dnes řekl při návštěvě zaplavených obcí na Bruntálsku.
Čína manipuluje s cenou lithia. Záměrně s cílem zbavit se konkurentů dodává na světový trh příliš mnoho tohoto vzácného kovu, v důsledku čehož jeho cena klesá. Na brífinku v Portugalsku to prohlásil činitel americké vlády Jose Fernandez. Cena lithia, které se využívá například při výrobě baterií pro elektromobily, se za poslední rok snížila o více než 80 procent.

Evropská komise napadne u Světové obchodní organizace čínská cla na dovoz brandy 🍷 z Evropské unie. Čína dnes oznámila, že zavádí prozatímní antidumpingová cla 30,6 až 39 procent na dovoz brandy ze zemí EU.

Americké společnosti PepsiCo ve třetím čtvrtletí klesl 📉 čistý zisk o pět procent na 2,9 miliardy dolarů (66,8 miliardy korun). Překvapivě klesly i tržby. Firma zároveň zhoršila výhled na letošní rok, zejména kvůli slabším výdajům spotřebitelů v Severní Americe. 
Stížnost francouzské firmy EDF k Evropské komisi (EK) nebude mít zásadní vliv na dokončení českého jaderného tendru, myslí si nový ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček (STAN). Ve funkci chce pohlídat maximální zapojení českého průmyslu do projektu. Vlček to dnes řekl novinářům po svém dopoledním jmenování do úřadu ministra. Česká vláda v létě pověřila stavbou nových reaktorů v Dukovanech korejskou společnost KHNP. Francouzská EDF, která se o projekt rovněž ucházela, proti tomu nyní podala stížnost k EK. Číst více
Od začátku roku do konce září bylo v Česku vyhlášeno 10 510 osobních bankrotů, o osm procent více než ve stejném období loni. Insolvenčních návrhů bylo podáno 11 085, meziročně o desetinu více. Vyplývá to z analýzy dat portálu Informace o firmách. 
Skupina Aures Holdings za tři čtvrtletí prodala 83 219 ojetých vozů 🚗, což je nárůst o 11 procent proti stejnému období loňského roku. Za celý letošní rok plánuje prodat až 110 tisíc aut, což je zhruba o 12 tisíc vozidel více než loni.  Aures zastřešuje značky AAA Auto, Mototechna, Driverama a Auto Diskont. Většinovým vlastníkem Auresu je fond Abris Capital Partners.
Nobelovu cenu za fyziku letos získali Američan John Hopfield a britsko-kanadský vědec Geoffrey Hinton za objevy umožňující strojové učení a umělé neuronové sítě. Ve Stockholmu to oznámila Královská švédská akademie věd. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme