Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Demokratická strana - informace o tématu

Reklama

News box

Odborový svaz pozemní a letecké dopravy (OSPLD), který působí na pražském Letišti Václava Havla, vyhlásil stávkovou pohotovost. Platí ode dneška do odvolání nebo do případného přechodu na jinou formu protestu.  Číst více
Americký prezident Joe Biden v dopise adresovaném demokratickým zákonodárcům uvedl, že se bude nadále ucházet o znovuzvolení 🗳 a neukončí svou kampaň. Je podle něj načase skoncovat s vnitrostranickými debatami a semknout se. 
Členy nové europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu jsou i dva čeští europoslanci z Přísahy a Motoristů Filip Turek a Nikola Bartůšek. Dalšími českými členy frakce je sedm europoslanců hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše. Frakce vznikla dnes v Bruselu a má 8️⃣4️⃣​​​​​​​ členů z dvanácti zemí.
V Bruselu vznikla europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), do jejího čela byl zvolen šéf francouzského krajně pravicového Národního sdružení Jordan Bardella, informoval bruselský zpravodaj serveru Euronews. Místopředsedkyní se stala europoslankyně za ANO Klára Dostálová.👏
Americká farmaceutická společnost Eli Lilly koupí za 3,2 miliardy dolarů (74,3 miliardy korun) vývojáře léků Morphic Holding. 💊 Eli Lilly tak získá přístup k experimentálnímu léku na zánětlivá onemocnění střev.
Rozsáhlé ruské vzdušné útoky z dnešního rána si v Kyjevě a Dněpropetrovské oblasti vyžádaly celkem 28 mrtvých ✝ a 112 zraněných. O zvýšení bilance  odpoledne informovalo ukrajinské ministerstvo vnitra. 
Odbor stavebního řádu pražského magistrátu zastavil přezkum stavebního povolení k přestavbě a rozšíření Schieszlovy vily 🏡 na Hřebenkách. Povolení ponechal v platnosti a ukončil jeho pozastavení. Vyplývá to z usnesení, které odbor zveřejnil na úřední desce. Proti přestavbě domu protestují místní obyvatelé a někteří odborníci.

Společnost Czechoslovak Group (CSG) Michala Strnada se dohodla na zvýšení částky, kterou by měla zaplatit za převzetí divize sportovního vybavení a zbraní Kinetic Group americké firmy Vista Outdoor, a to o 100 milionů dolarů 💵, tedy zhruba 2,3 miliardy korun. 

Číst více
Francouzský premiér Gabriel Attal přijel do Elysejského paláce podat po prohraných volbách 🗳 demisi. Prezident Emmanuel Macron ji však odmítl, ponechal Attala zatím ve funkci a požádal ho, aby nadále zajišťoval chod země. 
K nově vznikající europarlamentní frakci Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe) se připojí francouzské krajně pravicové Národní sdružení , 💪 uvedl podle agentury Reuters maďarský vládní mluvčí.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme