Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dům pro Julii - informace o tématu

Radka Vernerová, ředitelka Domu pro Julii, prvního kamenného hospice pro děti

Zakladatelka dětského hospice Radka Vernerová: Snažím se dělat věci tak, jak nejlíp dovedu

„To nejde.“ Tuhle větu slyšela Radka Vernerová, zakladatelka prvního dětského hospice v Česku, nesčetněkrát. Tvrdili jí, že v 21. století, kdy lidstvo přemýšlí o osídlení Marsu, je nemožné sehnat peníze na centrum určené dětem s nevyléčitelnými nemocemi a jejich rodinám.

Přečíst článek
Reklama

News box

Hladina Odry v jižní části německo-polské hranice klesá⤵, na žádném úseku řeky už neplatí čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň povodňového nebezpečí. Vyplývá to z dnešních údajů braniborského zemského povodňového centra. Záplavová vlna, která přišla z Česka a Polska, v Braniborsku velké škody nenapáchala, zaplavené byly většinou jen zahrady🏡, garáže či silnice.
Celosvětový odbyt takzvané nositelné elektroniky, jako jsou například chytré hodinky a chytrá sluchátka, se v letošním roce zvýší o asi šest procent na téměř 538 milionů přístrojů. Předpověděla to analytická společnost International Data Corporation (IDC) na svých internetových stránkách.
Bývalý americký prezident Donald Trump oznámil, že se dnes dopoledne v New Yorku setká s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, který je ve Spojených státech. Informovaly o tom světové agentury.
V Číně se potopila její nejnovější útočná ponorka s jaderným pohonem. S odvoláním na nejmenované americké představitele to napsal list The Wall Street Journal (WSJ) a agentura Reuters. Plavidlo se podle nich odebralo ke dnu v květnu nebo počátkem června u mola v loděnici poblíž města Wu-chan a úřady se to zřejmě snažily zatajit. Mluvčí čínské ambasády ve Washingtonu uvedl, že nemá informace, které by mohl poskytnout. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme