Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dům pro Julii - informace o tématu

Reklama

News box

Antimonopolní úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil investiční skupině Jet Investment prodej třebíčského výrobce kogeneračních jednotek Tedom japonské Yanmar Group. Jet Investment o prodeji informoval na začátku září, výši transkace neuvedl, podle odhadů médií by mohla dosáhnout až pěti miliard korun.
Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) chce navrhnout dřívější přezkum dopadů zákazu prodeje nových aut se spalovacími motory v EU. Namísto původně plánovaného roku 2026 by se opatření mělo revidovat již v příštím roce. Důvodem je snaha o udržení konkurenceschopnosti evropského automobilového průmyslu, zachování pracovních míst a zajištění dostupnosti dopravy. 
Čínská centrální banka ode dneška snížila 📉 úrokové sazby. Sedmidenní repo sazba klesla o 0,2 procentního bodu na 1,50 procenta, další tři sazby klesly také o 0,2 bodu. V úterý centrální banka oznámila největší opatření na podporu hospodářského růstu od pandemie covidu-19 a uvedla, že sníží sazby, tehdy ale neupřesnila, kdy se tak stane. Cílem opatření je dostat ekonomiku z deflační stagnace a nasměrovat ji zpět k vládnímu cíli růstu.
Hladina Odry v jižní části německo-polské hranice klesá⤵, na žádném úseku řeky už neplatí čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň povodňového nebezpečí. Vyplývá to z dnešních údajů braniborského zemského povodňového centra. Záplavová vlna, která přišla z Česka a Polska, v Braniborsku velké škody nenapáchala, zaplavené byly většinou jen zahrady🏡, garáže či silnice.
Celosvětový odbyt takzvané nositelné elektroniky, jako jsou například chytré hodinky a chytrá sluchátka, se v letošním roce zvýší o asi šest procent na téměř 538 milionů přístrojů. Předpověděla to analytická společnost International Data Corporation (IDC) na svých internetových stránkách.
Bývalý americký prezident Donald Trump oznámil, že se dnes dopoledne v New Yorku setká s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, který je ve Spojených státech. Informovaly o tom světové agentury.
V Číně se potopila její nejnovější útočná ponorka s jaderným pohonem. S odvoláním na nejmenované americké představitele to napsal list The Wall Street Journal (WSJ) a agentura Reuters. Plavidlo se podle nich odebralo ke dnu v květnu nebo počátkem června u mola v loděnici poblíž města Wu-chan a úřady se to zřejmě snažily zatajit. Mluvčí čínské ambasády ve Washingtonu uvedl, že nemá informace, které by mohl poskytnout. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme