Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

eobuv - informace o tématu

Reklama

News box

Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji 👉 odchází do opozice. Odmítla návrh vítězného hnutí ANO na trojkoalici s SPD. ČTK to dnes řekl lídr ODS Dalibor Horák. ANO oznámí výsledek povolebního vyjednávání o sestavení krajské koalice v sobotu. Hnutí ANO stačí k většině v zastupitelstvu dva hlasy. 
Izraelská armáda oznámila, že dnes podnikla 🚀 cílený útok na hlavní ústředí Hizballáhu na jižním předměstí Bejrútu. Podle médií blízkých tomuto libanonskému šíitskému hnutí série mohutných úderů zničila čtyři budovy. Informují o tom tiskové agentury.
Pražská burza v uplynulém týdnu podruhé v řadě posílila. Index PX během něj 📈 stoupl o 1,4 procenta na 1609,9 bodu. Nejvíc si v týdnu připsaly akcie Komerční banky, největší ztráty naopak zaznamenala společnost Philip Morris. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX vzrostl o 0,4 procenta.
Novináři z mezinárodní skupiny médií, ve které byla i německá stanice ZDF či rakouský deník Der Standard, objevili na sociální síti 📱 Telegram profil nabízející peníze za sabotáže prováděné v Pobaltí. Píše to dnes deník Le Monde. Profil se propagoval na kanále Grey Zone, který má blízko k ruské žoldnéřské Wagnerově skupině. 
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti)  zkrátí cestu po Spojených státech, do Česka se vrátí v neděli namísto úterý. Řekl to České televizi. V pondělí se sejde s premiérem Petrem Fialou (ODS), zároveň rezignuje na svůj post ve vládě.
Ceny ropy na závěr týdne rostou, za celý týden však 📉 ztrácejí. Nová čínská opatření na podporu ekonomiky a příznivá statistika z USA přinášejí naději na vyšší poptávku. Růst ale brzdí očekávání, že Libye a skupina OPEC+ zvýší těžbu.
Vítězné hnutí ANO 🤝 vytvoří na Vysočině krajskou vládu s koalicí SPD, Trikolory a PRO a se SOCDEM, která byla v koalici i dosluhujícího krajského vedení. O dohodnuté spolupráci dnes v Jihlavě informovali zástupci politických stran, koaliční smlouvu už podepsali. Nová koalice bude mít 23 zastupitelů v pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu. 
Izrael usiluje o mír, ale na válečných frontách, jež organizuje Írán, je nucen bránit svou existenci před „divokými nepřáteli“, kteří touží po jeho zničení. Pokud Írán na Izrael zaútočí, Izrael mu úder vrátí, a to kdekoli na jeho území, uvedl izraelský premiér 👴 Benjamin Netanjahu ve všeobecné rozpravě na 79. zasedání Valného shromáždění OSN.
Irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC) vyměřil americké internetové společnosti Meta Platforms pokutu 91 milionů eur (2️⃣,3️⃣ miliardy korun) za to, že měla hesla uživatelů svých sociálních sítí uložená bez dostatečné ochrany a bez adekvátního šifrování. Úřad to uvedl v dnešním sdělení. 
V Česku začalo dnes ve 14:00 druhé kolo letošních senátních voleb. Lidé ve finálových duelech rozhodnou nejen o 2️⃣2️⃣ budoucích senátorech, ale také o míře posílení hnutí ANO, které by si poprvé v historii mohlo nárokovat místo ve vedení Senátu. Hlasovat se bude dnes do 22:00, po noční přestávce pak v sobotu od 08:00 do 14:00.
Reklama
Reklama
Doporučujeme