Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EP Group - informace o tématu

Daniel Křetínský

Křetínský zvýšil nabídku na převzetí britské firmy IDS, vlastníka Royal Mail

Investiční společnosti EP Group miliardáře Daniela Křetínského zvýšila svou předběžnou nabídku na převzetí firmy International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. Nová nabídka firmu ohodnocuje na 3,5 miliardy liber (přes 100 miliard korun), oznámila společnost ID, ve které už Křetínský vlastní podíl 27,56 procenta prostřednictvím svého podniku VESA Equity Investment.

Přečíst článek
Reklama

News box

Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.
Francouzi žijící v zámořských územích začali hlasovat ve druhém kole parlamentních voleb 🗳. Jako první začali odevzdávat hlasy obyvatelé souostroví Saint-Pierre a Miquelon v Atlantském oceánu u kanadských břehů. V kontinentální Francii začne druhé kolo voleb v neděli. V prvním kole zvítězila nacionalistická strana Národní sdružení (RN). Poslední průzkumy nicméně naznačují, že strana nezíská v parlamentu většinu.
Situace s odbavením zavazadel 🎒 na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.
Americká technologická společnost Apple  schválila výrobci videoher Epic Games evropský obchod s hrami na chytrých telefonech iPhone a počítačových tabletech iPad. Firma Apple to podle agentury Reuters oznámila krátce poté, co ji Epic v pátek obvinil, že mu ve spuštění obchodu dál svévolně brání.
Pouze s příručními zavazadly ✈️ létají lidé zejména na kratších letech po Evropě a na cesty kratší než jeden týden. Na delší trasy, převážně do asijských destinací, se jen s kabinovým zavazadlem vydávají převážně mladí lidé, řekl ředitel prodejce letenek, portálu Letuška.cz Josef Trejbal. 
Sněmovna by mohla příští týden v úterý naplnit členy vyšetřovací komisi, kterou z podnětu opozičního hnutí ANO založila k objasnění loňské tragické střelby na 🏛️ Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V pátek by plénum mohlo volit předsedu, bez kterého komise nemůže zahájit činnost. Vyplývá to z předběžného programu jednání dolní komory.
Nově zvolený britský premiér Keir Starmer slíbil ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, že Londýn bude nadále 🤝 podporovat Ukrajinu, která se už třetím rokem brání rozsáhlé ruské vojenské agresi. Zelenskyj na síti X napsal, že státníci spolu mimo jiné projednali přípravu stoleté dohody o partnerství mezi zeměmi.
V druhém kole íránských prezidentských voleb zvítězil reformní kandidát 👨 Masúd Pezeškján. Oznámilo to íránské ministerstvo vnitra, podle kterého volební účast v druhém kole předčasného hlasování dosáhla bezmála 50 procent. 
Nejméně 5️⃣ mrtvých si dnes vyžádal ruský útok na město Selydove ve východoukrajinské Doněcké oblasti. Na telegramu to večer uvedl šéf oblastní správy Vadym Filaškin, podle kterého ruská armáda na město nedaleko frontové linie svrhla dvě naváděné letecké pumy.
Reklama
Reklama
Doporučujeme