Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EUDR - informace o tématu

Podzimní mlhavé počasí kolem zchátralého kostela sv. Mikuláše

David Ondráčka: Potěmkinova vesnice v Bruselu. Nová směrnice povede ke korupci

EU vymyslela směrnici o odlesňování pod zkratkou EUDR, a povedl se jí těžký nesmysl. Je to tažené záměrem chránit přírodu a bránit úbytku lesů ve světě, ale prakticky to je neproveditelný předpis. Povede to jen ke zbytečné byrokracii firem (velkých i malých), masivnímu švindlování, korupci a hře na ochranu přírody. Tisíce firem v celé EU i Česku budou muset prokazovat, že nepřispívají k odlesňování na druhém konci světa, když dováží suroviny z Asie, Afriky nebo Jižní Ameriky. Ale to reálně nepůjde, reporty se budou falšovat. Dopadne to jako úplně zbytečný „bruselský potěmkin“.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve vedení lidovců skončí po sjezdu v Olomouci i dosavadní první místopředseda strany Jan Bartošek. Před volbou řadových místopředsedů, do které byl nominován, uvedl, že se hlásí k odpovědnosti za chyby dosavadního předsednictva a chce dát prostor novým tvářím.
Aukční síň Art Capital na aukci 10. listopadu ve velkém sále pražské Výstavní síně Mánes nabídne poprvé v Česku dílo britského umělce Banksyho s originálním certifikátem pravosti. Vyvolávací cena jeho barevného sítotisku na papíře s názvem Zlatá vlajka (Gold Flag) je jeden milion korun
Jeden z útočných dronů vyslaných dnes ráno na Izrael zasáhl budovu ve městě Caesarea, nikdo při tom nebyl zraněn, oznámila izraelská armáda. V tomto městě severně od Tel Avivu má soukromou rezidenci i izraelský premiér Benjamin Netanjahu
Pražský dopravní podnik je ve sporu s firmou Akvo Praha ohledně pozemků na Palmovce, kde developerská společnost plánuje stavět novou čtvrť. Podle svého vyjádření firma splnila všechny podmínky pro dříve dohodnutý odkup pozemků a uhradila DPP jejich cenu. Dopravní podnik k tomu však uvedl, že podmínky splněny nebyly, kupní smlouva uzavřena nebyla a parcely jsou stále jeho.
Reklama
Reklama
Doporučujeme