Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Eva Hlavsová - informace o tématu

Pavel Řehák, Direct

Manželé Hlavsovi prodali Fondee českému miliardáři

Skupina Direct Pavla Řeháka kupuje stoprocentní podíl v investiční aplikaci Fondee od Evy a Jana Hlavsových.

Přečíst článek

Eva Hlavsová (Fondee): Mladým jsme vzali jistotu důstojného důchodu, naučme je alespoň investovat

Přečíst článek
Reklama

News box

Senátorský klub ANO a SOCDEM nepřijme nezařazenou senátorku 👩 Janu Zwyrtek Hamplovou (za hnutí Nezávislí). Místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček to dnes řekl serveru iROZHLAS.cz a Českému rozhlasu-Radiožurnálu. Advokátka a senátorka zvolená před dvěma lety za Kroměřížsko o členství v klubu požádala v úterý.
K úternímu útoku v Tel Avivu se dnes  přihlásilo ozbrojené křídlo palestinského teroristického hnutí Hamás, uvedla agentura Reuters. Izrael čin dvojice ozbrojenců označil za teroristický. Zemřelo při něm sedm lidí a další utrpěli zranění. Dvojici útočníků se podařilo zneškodnit.
Pražská burza podruhé po sobě klesla. Index PX se 📉 snížil o 0,49 procenta na 1596,65 bodu. Dolů šly akcie bank a zbrojovky Colt CZ, rostly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. Česká koruna oslabila zhruba o desetník vůči euru i dolaru.
V kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic dnes začala mezi vedením firmy a odbory vyjednávání o nové kolektivní 📜 smlouvě. Aktuální dokument, který upravuje zejména mzdové a pracovní podmínky zaměstnanců, je platný do konce roku. Kolínská automobilka zaměstnávala loni podle výroční zprávy přes 3200 lidí.
V nejistých časech, které nyní celý svět prožívá, je podle předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové potřeba posilovat 🤝 spolupráci mezi Evropskou unií a Británií. Von der Leyenová to uvedla dnes v Bruselu před setkáním s britským premiérem Keirem Starmerem. Oba politici rovněž ostře odsoudili íránský útok na Izrael.
Japonská automobilka Toyota investuje 5️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ milionů dolarů (téměř 11,5 miliardy korun) do amerického start-upu Joby Aviation, který chce vyrábět a provozovat létající taxi s elektrickým pohonem podobné helikoptérám. 
Lidé budou v budoucnu odcházet do starobního důchodu nejpozději v 6️⃣7️⃣ letech věku, řekl poslancům ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Horní limit má podle něj zavést poslanecká úprava vládní reformy penzí, která počítá s prodlužováním věku odchodu do penze i po 65 letech v návaznosti na prodlužování průměrného věku dožití.
Ministerstvo obrany nakoupí dva střední transportní ✈️ letouny Embraer C-390 Millennium. Celková cena zakázky včetně doplňkového vybavení umožňující hašení požárů nebo evakuaci zraněných je 11,3 miliardy korun bez DPH. 
Úřady na jihovýchodě Spojených států už evidují nejméně 1️⃣6️⃣6️⃣​​​​​​​ mrtvých v souvislosti s bouří Helene, která minulý týden napáchala rozsáhlé škody napříč několika státy. Americká média o tom informují v den, kdy se zasažené oblasti chystají navštívit prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová. 
Zkrachovalou společnost Tameh Czech, která dodávala energie 🏭 Liberty Ostrava, kupuje skupina UCED miliardáře Pavla Hubáčka. Smlouvu podepsaly v úterý. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). 
Reklama
Reklama
Doporučujeme