Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Filip Turek - informace o tématu

Reklama

News box

Insolvenční správce zadluženého Energetického Holdingu Malina navrhl ukončení provozu závodu🏭. Firma, která se zabývala instalacemi fotovoltaických panelů na střechy, podle správce dokončila rozpracované zakázky a propustila téměř všechny pracovníky👷.
Česká měna na závěr pracovního týdne posílila vůči euru💶 i dolaru💰 shodně o dva haléře. Obchodování dnes zakončila na 25,13 Kč/EUR a 23,25 Kč/USD. Dál se tak vzdaluje z nejslabších úrovní za poslední dva měsíce, kam sestoupila v úterý. 
Zisk holdingu Agrofert, působícího v zemědělství, potravinářství🥐 či chemii, loni meziročně klesl o 84 procent na 2,09 miliardy korun. Tržby se snížily o 14 procent na 212 miliard, hlavně v chemii a zemědělství👨‍🌾.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes vyhlásil osmou elektronickou aukci na prodej rozlehlého areálu Hanáckých kasáren v centru Olomouce. V novém kole dražby, které je naplánováno na 30. a 31. července, minimální cena 📉 klesla na 111 milionů korun ze 149 milionů korun.
Španělská opoziční Lidová strana (PP), největší opoziční formace v zemi, dnes vyzvala socialistickou vládu, aby použila 🚢 námořnictvo proti plavidlům, na kterých plují migranti do Španělska. Letos se počet migrantů, kteří připluli do Španělska bez povolení, zdvojnásobil. Nárůst se týká především trasy ze západní Afriky na Kanárské ostrovy, píše španělský tisk. 
Zakladatel amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos se rozhodl prodat dalších 2️⃣5️⃣ milionů akcií podniku v hodnotě téměř pět miliard dolarů (zhruba 116 miliard korun). Vyplývá to podle médií ze zprávy pro regulační úřad. Již začátkem roku Bezos prodal akcie Amazonu za zhruba 8,5 miliardy dolarů.
Francouzské úřady při nedělních volbách nasadí 3️⃣0️⃣ tisíc policistů, aby zabránili možným nepokojům mezi příznivci krajní pravice a levice. Oznámil to dnes ministr vnitra Gérald Darmanin, podle něhož se Francie nesmí smířit s rostoucím počtem násilností spjatých s politikou. Zároveň odsoudil středeční útok na mluvčí vlády Prisku Thevenotovou, po němž byli zadrženi čtyři lidé, informují média.
Policie zřejmě neobviní finanční ředitelku společnosti Agrofertu Petru Procházkovou a bývalého manažera kongresového areálu Čapí hnízdo Františka Šlingra z  křivé výpovědi. Kriminalisté případ odložili, podle nich nejde o podezření z trestného činu, uvedla dnes Česká televize.
Ukrajinské ozbrojené síly dnes  potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.
Japonský akciový 🏛️ index Nikkei 225 uzavřel dnešní obchodování na rekordu 40,913,65 bodu, když si připsal 0,8 procenta. Následuje tak americké indexy S&P 500 a Nasdaq, jež ve středu rovněž uzavřely na maximech. Dosavadního rekordního závěru Nikkei dosáhl letos v březnu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme