Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filmový průmysl - informace o tématu

Zemřel slavný francouzský herec Alain Delon

Filmový svět truchlí. Zemřel slavný francouzský herec Alain Delon

V neděli nad ránem zemřel v kruhu rodiny legendární francouzský herec Alain Delon, bylo mu 88 let. Zahrál si téměř ve stovce filmů, proslavili ho snímky Černý tulipán, Dva muži ve městě či Rocco a jeho bratři. Delonovy nekrology plní titulní strany zpravodajských serverů ve Francii i jinde ve světě, píší o legendě a filmové ikoně. Ohlasy na Delonovu smrt přicházejí od osobností z politického a filmového světa, včetně francouzského prezidenta nebo českých dabérů.

Přečíst článek
Filmová režisérka Zora Cejnková po slavnostním ohlášení nové filmové ceny Česká Leonarda speciálně určené pro filmové tvůrkyně,

Jak najít budoucí držitelky Oscara. Režisérka Zora Cejnková má na to recept

Přečíst článek

Ve sportu i filmu si dávám vysoké cíle. Proto musím umět přijímat i prohry, říká režisér Petr Jákl

Přečíst článek

Proč nebyly tvůrkyně filmu Barbie nominovány na Oskary? A co to vypovídá o filmovém byznysu

Přečíst článek
Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Film Barbie režisérky Grety Gerwigové utržil od své premiéry před více než dvěma týdny přes miliardu dolarů. Podle agentury Reuters to dnes oznámila společnost Warner Bros. Gerwigová se tak stala první ženou, které se jako samotné režisérce podařilo překonat miliardovou hranici, dodala agentura AFP.

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Vedení odborového svazu amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA) se rozhodlo zahájit stávku poté, co se vyjednavači odborů nedohodli se studii na nové kolektivní smlouvě. Informují o tom americká média, podle nichž krok prakticky znamená ochromení hollywoodského zábavního průmyslu.

Přečíst článek
Jedním z hlavních hostů letošního filmového festivalu v Karlových Varech byl herec Russell Crowe

Stanislav Šulc: Vary se vydařily. Přijeli ti správní

Karlovarský festival je v plném proudu. Již nyní je ale znát, že jde o velmi povedený ročník. Vedle až neskutečného množství lidí, které na kolonádě a ve festivalových ulicích nebylo vidět již roky, jsou toho důkazem zejména články v prestižním magazínu Variety, kterých je letos výrazně více než v předchozích ročnících. Důvod? Přijeli opravdu skvělí hosté, kteří mají co říct.

Přečíst článek
Australský herec Russell Crowe

Russell Crowe uvedl na festivalu v Karlových Varech film Master & Commander

Australský herec Russell Crowe osobně uvedl v Karlových Varech film Master&Commander: Odvrácená strana světa z roku 2003. V epickém příběhu z období napoleonských válek si zahrál roli kapitána Jacka Aubreyho, která patří mezi jeho neoceňovanější. Publikum zaplněného velkého sálu hotelu Thermal herci, který v pátek obdržel cenu festivalu za mimořádný přínos světové kinematografii, aplaudovalo ve stoje.

Přečíst článek
Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Přečíst článek
Italská filmová ikona Gina Lollobrigida zemřela, bylo jí 95 let.

Zemřela herečka Gina Lollobrigida, sexsymbol 50. a 60. let

Ve věku 95 let zemřela italská herečka Gina Lollobrigida, patřila k nejznámějším tvářím italské poválečné kinematografie a k sexsymbolům 50. a 60. let 20. století. Kromě filmu se věnovala také fotografii, charitě a modelingu, ale i politice.

Přečíst článek
Avatar 2
video

Lístky na premiéru Avatara mizí. Ceny v pražských kinech začínají na rekordních třech stovkách

Očekávané pokračování megahitu z roku 2009 se do kin dostane již za necelé dva týdny. Vstupenky do kin se prodávají již od pondělí. Zájemci však sáhnou do kapsy pořádně hluboko. V závislosti na typu kina totiž za druhého Avatara zaplatí od tří set korun výš.

Přečíst článek
Snímek z filmu Avatar (2009)

Avatar po třinácti letech stále láká, podruhé ovládl tržby tuzemských kin

Obnovený Avatar z roku 2009 režiséra Jamese Camerona vystřídal v čele víkendové návštěvnosti kin historický snímek Jan Žižka od režiséra Petra Jákla. Na Avatar, dobrodružný sci-fi příběh ze vzdálené planety Pandora, dorazilo uplynulý víkend téměř 10 tisíc návštěvníků. O filmy Jan Žižka, Úsměv a Spolu byl sice větší divácký zájem, ale o pořadí rozhodují tržby, které měl Avatar nejvyšší. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Přečíst článek
Kevin Costner v seriálu Yellowstone

Kdo bere v americké televizi nejvíc? Kevin Costner a Mahershala Ali

Pryč jsou doby, kdy filmové hvězdy pobíraly obří honoráře ve výši desítek milionů dolarů. V současnosti sice podobné mzdy nejsou neobvyklé, ale většinou se pojí s producentskou rolí. A tak se stále častěji děje, že více berou seriálové hvězdy. Ty nejlepší si přijdou i na milion dolarů (asi 24 milionů korun) za epizodu. A pak tu jsou oscaroví herci Kevin Costner a Mahershala Ali, kteří podle magazínu Variety berou ještě víc.

Přečíst článek
Goeffrey Rush, Boleslav Bolek Polívka, Benicio del Toro

Z Varů si Nadějné léto odnese přes půl milionu. S prázdnou neodejde ani Polívka

Velkou cenu v Hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu dostal kanadsko-íránský film Nadějné léto režisérky Sadaf Forúghíové. Za sociální drama o chlapci, který se za pomoci nového trenéra připravuje na důležitý plavecký závod, převzala Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Gratuloval jí také další čerstvý držitel Křišťálového glóbu, australský herec Geoffrey Rush.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme