Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hamburk - informace o tématu

Park Planten un Blomen v Hamburku

Kam v létě? Park Planten un Blomen je zelená oáza v centru Hamburku s bohatou kulturní i gastronomickou nabídkou

Park s názvem Rostliny a květiny se rozkládá na ploše asi 47 hektarů od Dammtor po Reeperbahn. V létě zde tráví volný čas při relaxaci mnoho obyvatel. Park díky své poloze a rozlehlosti nabízí prostor k procházkám, gastronomickým zážitkům a hudební produkci. Je ukázkou toho, jak má městská zeleň vypadat. Kdo by chtěl vidět krom parkových květin, travin a stromů poznat i exotické rostliny, může navštívit botanickou zahradu, která je součástí parku.

Přečíst článek
Fronta na nezbytné pivo

REPORTÁŽ: Vlakem na Turky. České dráhy nezvládly počet vagónů na cestu do Hamburku

Přečíst článek
Reklama

News box

V Černém moři začala operace s cílem odstranit plovoucí námořní miny 💣, a tím zlepšit bezpečnost lodní dopravy, zejména pro vývoz obilí z Ukrajiny. Napsala to  agentura Bloomberg, podle níž se na likvidaci min podílí společně trojice zemí: Turecko, Rumunsko a Bulharsko.
Životní úroveň vlastní domácnosti považují za dobrou téměř tři pětiny Čechů. Při hodnocení aktuální ekonomické situace země jsou ale lidé výraznější kritičtější, jako špatnou 👎 ji vnímá téměř polovina obyvatel. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění. 
Při turbulencích během letu ze Španělska do Uruguaye se zranilo nejméně 30 lidí. Stroj společnosti Air Europa 🛬​​​​​​​ přistál nouzově v Brazílii, zranění jsou v nemocnici, uvedla brazilská stanice BandNews. 
Nejvyšší soud USA vrátil nižší instanci otázku, zda má exprezident Donald Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za snahu zvrátit poslední prezidentské volby . 🗳 Rozhodl, že bývalí prezidenti mají jistou imunitu spojenou s činy vykonanými v úřadu, Trumpův případ ale definitivně nerozsoudil, informují americká média. Číst více
 Zaměstnanci ministerstva spravedlnosti vstoupí ve středu do stávkové pohotovosti kvůli nízkým platům a neuspokojivé personální situaci. Upozornil na to server Seznam Zprávy. Úředníci 👩‍💼 se chystají stávkovat, pokud se do konce srpna nedočkají změn. 
Polsko převzalo od Česka 👉  roční předsednictví ve Visegrádské skupině (V4), kde je také Slovensko a Maďarsko. Prioritami polského vedení jsou podle Varšavy bezpečnost, propojení energetiky, silniční a digitální infrastruktury nebo spolupráce v akademické, kulturní i turistické oblasti.
Ztráty ovocnářů na tržbách z úrody, kterou zničily mrazy, budou kolem 1,3 miliardy korun. Kritické bude pro ovocnáře 1. pololetí příštího roku, kdy jim budou chybět tržby za jablka 🍎, řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.  Číst více
Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš uvedl v majetkovém oznámení 📃 za loňský rok příjmy více než 130 milionů korun a pohledávky za zhruba 1,68 miliardy korun, napsal server Seznam Zprávy. Bývalému premiérovi Babišovi plynou přes svěřenské fondy příjmy z koncernu Agrofert, který dříve vlastnil přímo. 
Kopřivnická společnost Tatra Defence Vehicle se bude podílet na výrobě švédských pásových transportérů BvS10 výrobce BAE Systems Hägglunds . Informace zveřejnil portál Informačního centra o NATO v Praze. Zakázku v hodnotě okolo miliardy korun obě strany podle portálu stvrdily podpisem smlouvy. ✍ Číst více
Státní rozpočet skončil v prvním pololetí ve schodku 178,6 miliardy korun , deficit se tak zmírnil oproti květnovým 210,4 miliardy korun. Informovalo o tom ministerstvo financí. Výsledek hospodaření je nejlepší v posledních pěti letech , zároveň je ale schodek pátý nejhlubší v dějinách Česka 👎.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme