Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hnutí ANO - informace o tématu

Jourová odchází z politiky, ukončila členství v hnutí ANO

Jourová končí v hnutí ANO. Bude se věnovat akademické dráze.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Padre Babiš a jeho věrní. Na videu vidíme příští vládu

Přečíst článek
Andrej Babiš zůstává poslancem i šéfem ANO

Babiš zůstává poslancem i předsedou ANO. Chce být ale méně vidět

Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš zůstane poslancem a také předsedou opozičního ANO. Řekl to po jednání předsednictva hnutí. Hlavními tvářemi ANO ale podle něj budou šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová a první místopředseda Karel Havlíček, který nově bude řídit stínovou vládu.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala na schůzi Poslanecké sněmovny k vyslovení nedůvěry kabinetu, kterou iniciovalo hnutí ANO.í

Fiala: Důvěru si zasloužíme, Česko úspěšně dostáváme z krize. Ústupky Rusům nepřipustím

Česko prochází krizí podle premiéra Petra Fialy (ODS) úspěšně. Kabinetu se daří plnit dlouhodobé plány a důvěru si zaslouží, řekl ministerský předseda ve sněmovně, která jedná z podnětu opozičního ANO.

Přečíst článek
Zleva Jiří Pospíšil (TOP09), předseda zastupitelů Spolu Zdeněk Zajíček, lídr koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda a Tomáš Kaplan (KDU-ČSL).

V Praze možná vznikne dočasná menšinová rada. Tři měsíce po volbách

Zástupci pražského ANO v neděli předložili koalici Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) programové body, za kterých by tolerovali dočasnou menšinovou radu hlavního města. Mezi nimi je například aktivní řešení energetické krize nebo fungování města. Svá rozhodnutí si strany vzájemně sdělí v úterý, oznámili vyjednavači Spolu a ANO.

Přečíst článek
Výstavba bytů Praha, ilustrační foto

Přehledně: Jak chtějí strany zajistit dostupné bydlení pro každého

Bydlení levné, dostupné, na hypotéku nebo se státním příspěvkem. Pokud lze považovat předvolební programy za základ politického programu, příští vláda rozhodně pomůže lidem k bytu či domu.

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Viliam Buchert: Bartoš si jde na Ústecko pro symbolickou porážku

Politika je i hra symbolů. Když člověk získá vítězství, nebo utrpí porážku, má to velký symbolický význam pro veřejnost i média. Je ale nepochopitelné, že si jde někdo pro porážku dobrovolně. Jako šéf Pirátů Ivan Bartoš na Ústecku, kde téměř jistě prohraje v říjnových volbách s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Přečíst článek
Andrej Babiš (ANO), představení volebního programu

ANO je na výsluní, ČSSD na dně

Letošní volební sezóna je krajně nejistá. První tři volební formace – ANO, Spolu a PirStan, mají zhruba stejný volební potenciál. Téměř polovina lidí se ale ještě nerozhodla, koho bude volit, a tak se podpora stran a hnutí může dynamicky měnit až do říjnového finále. Na výsledku se pak podepíše každý získaný hlas.

Přečíst článek
Andrej Babiš (ANO), představení volebního programu

Lukáš Kovanda: Babiš nechce euro ani superhrubou mzdu. Neříká, kde na to vezme

Dnes zveřejněný program hnutí ANO v ekonomické oblasti více slibuje, než aby sděloval, kde na sliby vezme finanční prostředky. To je ale zásadní neduh i všech dalších programů, které dosud relevantní politické strany a uskupení pro říjnové volby představily.

Přečíst článek
Andrej Babiš a Ivan Bartoš se utkají na Ústecku

Viliam Buchert: Epická bitva na Ústecku. Babiš má proti Bartošovi víc nabito

Říjnové volby do Poslanecké sněmovny bude provázet přímý souboj šéfů dvou nejsilnějších volebních formací a možných budoucích premiérů Andreje Babiše a Ivana Bartoše v Ústeckém kraji. Navrch by zde ale měl mít Babiš.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Babiš povede kandidátku ANO v Ústeckém kraji, utká se s Bartošem

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš povede kandidátní listinu hnutí pro říjnové sněmovní volby v Ústeckém kraji, kde se utká s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký dolar 💰dnes táhnou dolů ekonomické statistiky ze Spojených států. Díky parlamentním volbám v Británii posiluje libra, zatímco nadcházející druhé kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii pomáhá euru. Dolarový💵 index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 18:30 SELČ odepisoval 0,3 procenta na 105,11 bodu.
Cena severomořské ropy Brent🛢 se dnes vyšplhala na nejvyšší úroveň od letošního dubna, za jejím růstem stojí hlavně středeční zpráva o překvapivě prudkém poklesu zásob ropy ve Spojených státech. Kolem 18:30 SELČ si Brent připisoval 0,2 procenta a pohyboval se v blízkosti 87,50 dolaru💰 za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) vykazovala nárůst o 0,1 procenta a nacházela se nedaleko 84 dolarů za barel.
Insolvenční správce zadluženého Energetického Holdingu Malina navrhl ukončení provozu závodu🏭. Firma, která se zabývala instalacemi fotovoltaických panelů na střechy, podle správce dokončila rozpracované zakázky a propustila téměř všechny pracovníky👷.
Česká měna na závěr pracovního týdne posílila vůči euru💶 i dolaru💰 shodně o dva haléře. Obchodování dnes zakončila na 25,13 Kč/EUR a 23,25 Kč/USD. Dál se tak vzdaluje z nejslabších úrovní za poslední dva měsíce, kam sestoupila v úterý. 
Zisk holdingu Agrofert, působícího v zemědělství, potravinářství🥐 či chemii, loni meziročně klesl o 84 procent na 2,09 miliardy korun. Tržby se snížily o 14 procent na 212 miliard, hlavně v chemii a zemědělství👨‍🌾.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes vyhlásil osmou elektronickou aukci na prodej rozlehlého areálu Hanáckých kasáren v centru Olomouce. V novém kole dražby, které je naplánováno na 30. a 31. července, minimální cena 📉 klesla na 111 milionů korun ze 149 milionů korun.
Španělská opoziční Lidová strana (PP), největší opoziční formace v zemi, dnes vyzvala socialistickou vládu, aby použila 🚢 námořnictvo proti plavidlům, na kterých plují migranti do Španělska. Letos se počet migrantů, kteří připluli do Španělska bez povolení, zdvojnásobil. Nárůst se týká především trasy ze západní Afriky na Kanárské ostrovy, píše španělský tisk. 
Zakladatel amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos se rozhodl prodat dalších 2️⃣5️⃣ milionů akcií podniku v hodnotě téměř pět miliard dolarů (zhruba 116 miliard korun). Vyplývá to podle médií ze zprávy pro regulační úřad. Již začátkem roku Bezos prodal akcie Amazonu za zhruba 8,5 miliardy dolarů.
Francouzské úřady při nedělních volbách nasadí 3️⃣0️⃣ tisíc policistů, aby zabránili možným nepokojům mezi příznivci krajní pravice a levice. Oznámil to dnes ministr vnitra Gérald Darmanin, podle něhož se Francie nesmí smířit s rostoucím počtem násilností spjatých s politikou. Zároveň odsoudil středeční útok na mluvčí vlády Prisku Thevenotovou, po němž byli zadrženi čtyři lidé, informují média.
Policie zřejmě neobviní finanční ředitelku společnosti Agrofertu Petru Procházkovou a bývalého manažera kongresového areálu Čapí hnízdo Františka Šlingra z  křivé výpovědi. Kriminalisté případ odložili, podle nich nejde o podezření z trestného činu, uvedla dnes Česká televize.
Reklama
Reklama
Doporučujeme