Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hyundai Mobis - informace o tématu

Reklama

News box

O bývalou provozovnu🏫 varhanářského podniku Organa v Kutné Hoře mají zájem dva kupci. Rada města doporučila schválit prodej jednomu z nich za sedm milionů korun. Firma chce objekt přestavět na bytový dům🏠. Prodej společnosti doporučené radou města musí ještě 12. listopadu schválit zastupitelstvo,
Zisk amerických finančních ústavů Bank of America a Citigroup ve třetím čtvrtletí klesl, konkurenční banka Goldman Sachs naopak zisk 📈 zvýšila. Výsledky všech tří firem ale překonaly očekávání analytiků, podobně jako výsledky konkurenční bank JPMorgan Chase & Co a Wells Fargo zveřejněné v minulém týdnu.
Dočasný šéf libanonského hnutí Hizballáh Naím Kásim  vyzval Izrael k uzavření příměří. Dodal však, že Hizballáh je odhodlán dále bojovat s Izraelem a útočit na celé jeho území, uvádí libanonský deník L´Orient Le Jour. Kásim řekl, že Hizballáh se zotavuje z předchozích izraelských úderů a sílí. 
Americký výrobce letadel Boeing potřebuje až 3️⃣5️⃣ miliard dolarů (810 miliard korun). Firma se potýká s výrobními problémy, které v poslední době zhoršuje stávka zaměstnanců ve Spojených státech. Kromě toho se jí blíží splatnost některých dluhopisů. Firma v dokumentech pro Komisi pro cenné papíry uvedla, že 25 miliard dolarů si chce zajistit z prodeje akcií a dluhopisů, dalších deset miliard dolarů jí formou úvěru poskytnou banky.
V Německu zbývá méně než rok do spolkových voleb, politické strany proto již pracují na přípravě 📜 kampaně. Podle magazínu Focus jsou ale strany pod větším tlakem než obvykle, protože kvůli nejisté soudržnosti současné vlády kancléře Olafa Scholze musí pracovat i se scénářem předčasných voleb.
Albánský premiér Edi Rama uvedl, že Tirana  odmítla řadu žádostí ze zemí Evropské unie na umístění migrantů na albánském území. Jedinou výjimku učinila v případě Itálie, vůči níž cítí historický dluh. Informovala o tom agentura AP.
Poslanec hnutí ANO Marek Novák jednal při květnové návštěvě Číny se zástupcem společnosti Huawei, na kterou by mohl dopadnout nový český zákon o kybernetické bezpečnosti. Novák návrh ☝ ostře kritizuje a připravuje k němu pozměňovací návrhy. O setkání dnes informoval Český rozhlas-Radiožurnál. Novák cestu do Číny za problematickou nepovažuje. Uvedl, že při návštěvě nevystupoval politicky.
Průmyslová výroba v zemích Evropské unie se v srpnu vrátila k 📈 růstu, proti předchozímu měsíci se podle sezonně přepočtených údajů zvýšila o 1,3 procenta. Ve své zprávě to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. Růst v České republice byl vyšší a činil 1,7 procenta, růst v eurozóně pak činil 1,8 procenta.
Novým velvyslancem v Moskvě bude 👨 Daniel Koštoval, bývalý náměstek na ministerstvu obrany. Úřadu by se měl ujmout v prvních měsících roku 2025, uvedlo ministerstvo zahraničí. Předchozí český velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka skočil ve funkci ke konci května.
V Británii přibývá stížností na platební platformu Revolut. Stanice BBC popsala případ klienta, kterému z podnikatelského účtu za hodinu zmizelo 1️⃣6️⃣5️⃣​​​​​​​ tisíc liber (4,9 milionu korun) a který je přesvědčen, že bezpečnostní opatření v Revolutu nedokázala zabránit krádeži v on-line prostoru. Revolut klientovi odmítl peníze vrátit.
Reklama
Reklama
Doporučujeme