Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeruzalém - informace o tématu

Íránský premiér Masúd Pezeškján

Írán odpálil rakety na Izrael. Zemřel Palestinec

Írán odpálil balistické rakety na Izrael, kde se lidé v celé zemi museli dočasně uchýlit do krytů. Asi po hodině civilní obrana informovala, že je možné tyto prostory opustit, a armáda oznámila, že v daném okamžiku další nebezpečí ze strany Íránu nehrozí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská civilní obrana informovala, že lidé v celé zemi po dnešním večerním íránském raketovém útoku 👍 mohou opustit kryty. Podle armády zatím ze strany Íránu další hrozba není. Výzva, aby lidé zůstali v krytech, platila asi hodinu po dobu, kdy Írán na Izrael útočil balistickými raketami.
Americká nápojová a potravinářská společnost PepsiCo koupí za 1️⃣,2️⃣ miliardy dolarů (27,4 miliardy korun) potravinářskou společnost Siete Foods. Oznámila to PepsiCo v dnešním prohlášení. Pro PepsiCo je to první nákup potravinářské firmy za posledních zhruba pět let.
Teroristický útok v ulicích čtvrti Jaffa v Tel Avivu si dnes podle izraelské policie vyžádal 8️⃣ mrtvých a několik zraněných, píše server The Times of Israel. Předchozí policejní bilance uváděla čtyři zabité a sedm zraněných. Policie uvedla, že dvojici útočníků zneškodnila. Prověřuje také informace o dalším útoku ve městě Herzlija, které se nachází u Tel Avivu.
Írán 🚀 odpálil balistické rakety směrem na Izrael, uvedla dnes večer izraelská armáda. Obyvatele Jeruzaléma a středního a jižního Izraele před útokem varují sirény, mají se schovat, píší agentury Reuters a AP. Mluvčí izraelské armády Daniel Hagari nedlouho před odpálením raket uvedl, že ze strany Íránu očekává rozsáhlý útok.
Sněmovna schválila zvýšení výdajů a schodku letošního státního rozpočtu o 3️⃣0️⃣ miliard korun. Peníze půjdou na odstraňování škod po povodních, které postihly v polovině září především Moravskoslezský a Olomoucký kraj. Rozpočtovou novelu, kterou poslanci přijali zrychleně ve stavu legislativní nouze i opozičními hlasy, nyní dostane k podpisu prezident. Senát rozpočet neprojednává.
Na obří deficit francouzského rozpočtu a na „kolosální“ zadlužení země  upozornil ve svém vystoupení před francouzskými zákonodárci nový premiér Michel Barnier. Zlepšení financí je proto jednou z klíčových priorit jeho menšinové vlády, společně s investicemi do jaderné energetiky, či obnovením diskuse s odbory o reformě francouzského penzijního systému.
Ministr pro legislativu Michal Šalomoun (za Piráty) předal dnes odpoledne premiéru Petru Fialovi (ODS) svou  demisi. Informoval o tom na síti X. Funkci opouští v souvislosti s odchodem Pirátů do opozice. S Fialou se dohodl, že ve vládě skončí příští pátek 11. října. Představitelé koalice už dříve uvedli, že funkci ministra pro legislativu nebudou po odchodu Pirátů obsazovat.
Energetická společnost emirátu Abú Zabí ADNOC uzavřela dohodu o koupi německého výrobce chemikálií Covestro za 1️⃣4️⃣,7️⃣ miliardy eur (371,3 miliardy korun), včetně dluhu. Akvizice je dosud největším převzetím realizovaným arabskou firmou a přichází v době, kdy se Spojené arabské emiráty snaží snížit svoji závislost na ropě v souvislosti s celosvětovým přechodem na čistší energii, uvedla agentura Reuters.
Írán se podle nejmenovaného zdroje z Bílého domu bezprostředně chystá zaútočit na Izrael balistickou 🚀 raketou. Na svých internetových stránkách o tom informuje americká televize CNN. Washington podle nejmenovaných představitelů upozornil Teherán, že přímý vojenský útok na Izrael bude mít pro Írán závažné důsledky.
Vegetariánská jídla aktuálně v ČR nabízí 📈 dvojnásobný počet podniků oproti roku 2019. Vyplývá to z dat, která poskytl pokladní systém Dotykačka. Z vegetariánských pokrmů je podle ředitele Dotykačky Petra Menclíka nejoblíbenější smažený sýr s bramborami a tatarskou omáčkou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme