Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kamala Harrisová - informace o tématu

Trump: Duel s Harrisovou jsem vyhrál, žádná další debata nebude

Bývalý americký prezident Donald Trump se nezapojí do žádné další předvolební debaty, uvedl v příspěvku na své sociální síti. Jeho prohlášení přišlo dva dny po prvním televizním duelu s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, která podle předních médií slavila úspěch se svou strategií vyprovokovat Trumpa k rozhořčeným reakcím. Trump ale trvá na tom, že v úterním střetu měl navrch on.

Přečíst článek

Karel Pučelík: Harrisová vyhrála debatu. Vykolejený Trump jen opakoval staré lži

Přečíst článek
Liz Cheneyová

Republikánka Liz Cheneyová: Trump představuje nebezpečí, budu volit Harrisovou

Liz Cheneyová, přední kritička bývalého prezidenta Spojených států Donalda Trumpa v řadách jeho Republikánské strany, uvedla, že v nadcházejících prezidentských volbách bude hlasovat pro demokratku Kamalu Harrisovou, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Kamala Harrisová

Harrisová boduje. V průzkumu stáhla náskok Trumpa v oblasti ekonomiky

Kamale Harrisové se podařilo výrazně stáhnout náskok Donalda Trumpa, pokud jde o její vnímanou schopnost poradit si ekonomikou a zaměstnaností, ukazuje nový průzkum veřejného mínění agentury Ipsos. Zatímco ještě v červenci demokratická kandidátka na prezidentku na svého republikánského soupeře ztrácela jedenáct procentních bodů, nyní byl poměr 40 ku 43 procentům v její neprospěch, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Radim Pařík: Kamala zavedla demokraty do slepé uličky, teď je vede ven

Tento týden se uskutečnil celonárodní sjezd Demokratické strany v Chicagu. Kamala Harrisová byla očekávaně potvrzena jako prezidentský kandidát. Jako viceprezidentka se stala logickým nástupcem odstoupivšího Joe Bidena. Ale nenechala nic náhodě.

Přečíst článek
Harrisová přijala nominaci demokratů do voleb v USA

Harrisová přijala nominaci demokratů do voleb v USA, nabídla novou cestu vpřed

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová v projevu na závěr sjezdu demokratů formálně přijala nominaci své strany do listopadových prezidentských voleb a voličům vzkázala, že mají šanci vytyčit „novou cestu vpřed".

Přečíst článek

Harrisová už na svou kampaň vybrala půl miliardy dolarů

Kampaň kandidátky demokratů na prezidentku USA Kamaly Harrisové vybrala od dárců za měsíc na 500 milionů dolarů (téměř 12,6 miliardy korun), sdělily informované zdroje Reuters, podle níž jde o bezprecedentní výběr peněz reflektující nadšení dárců před prezidentskými volbami 5. listopadu.

Přečíst článek
Donald Trump

Íránští hackeři se zaměřili na Donalda Trumpa. Napadli jeho kampaň

Kampaň amerického exprezidenta Donalda Trumpa byla terčem hackerského útoku, za který je zodpovědný Írán, sdělily podle agentury AP americké zpravodajské služby včetně Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Íránští hackeři se podle prohlášení pokoušeli infiltrovat také okolí viceprezidentky Kamaly Harrisové, která kandiduje proti Trumpovi.

Přečíst článek

Trump šíří lži, že Harrisová "přifukuje" davy stoupenců

Donald Trump lživě obvinil viceprezidentku Kamalu Harrisovou z používání technologie umělé inteligence k vytváření obrázků o velikosti davů na jejích shromážděních a papouškoval tak nepodloženou konspiraci, která koluje mezi členy republikánského hnutí MAGA (Make America Great Again), píše server CNBC.

Přečíst článek

Průzkum: Harrisová vede nad Trumpem už o pět procentních bodů

Očekávaná kandidátka demokratů na prezidentku a nynější viceprezidentka USA Kamala Harrisová vede v průzkumu společnosti Ipsos pro agenturu Reuters o pět procentních bodů nad republikánským kandidátem a exprezidentem Donaldem Trumpem, upozorňují světové agentury.

Přečíst článek
Kamala Harrisová

Špatné zprávy pro Trumpa? Zvítězí Kamala, otáčejí bookmakeři

Donald Trump byl od jara jasným favoritem bookmakerů sázkových kanceláří. To se teď obrací, Harrisová vede.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Walzova „pročínskost“ už je minulost?

Tim Walz, parťák do kampaně Kamaly Harrisové, možný příští viceprezident USA, ještě v roce 2019 veřejně vyzýval Donalda Trumpa, ať ukončí obchodní válku s Čínou. Na síti X, tehdy Twitter, v srpnu 2019 v rámci kritiky tehdejšího Trumpova úřadování v Bílém domě uvedl, že by prezident měl konečně „začít dělat svoji práci a ukončit obchodní válku s Čínou.“

Přečíst článek
Reklama

News box

Exprimátora Chomutova Marka Hrabáče (zvolen za ANO) obviněného v kauze machinací s veřejnými zakázkami nahrazuje primátorův náměstek 👨 Milan Petrilák (ANO). Na dnešním jednání ho zvolili zastupitelé. Náměstkem zůstává Milan Märc (Nový Sever). Dalšího ještě zastupitelé budou volit. Hrabáčovi hrozí až 12 let vězení. Je ve vazbě.
Kdyby nebylo možné zajistit  regulérnost voleb ve všech místech, pak by to byl asi dobrý argument pro jejich odložení, pokud by se k tomu nalezla právní cesta. Před schůzí vlády to novinářům řekl prezident Petr Pavel, který se zasedání kabinetu k povodňové situaci účastní. 
Prezident a dalších šest zástupců státu, církve a města Prahy dnes otevřelo Korunní komoru ve svatovítské katedrále, kde se uchovávají české 👑 korunovační klenoty. Přesunou se do konce září do Vladislavského sálu Pražského hradu, kde je zdarma bude moct zhlédnout i veřejnost.
Pražská burza v úvodu týdne oslabila, index PX klesl o 0️⃣,2️⃣5️⃣ procenta na 1576,51 bodu. Z předních emisí ztratily akcie Erste Bank, energetické společnosti ČEZ a pojišťovny VIG, cenné papíry Monety Money Bank stagnovaly a Komerční banka posílila. Z menších emisí odepsala nápojářská Kofola přes čtyři procenta a zbrojař Colt CZ procento a půl.
Muž podezřelý z nedělního pokusu o atentát na amerického exprezidenta 👴 Donalda Trumpa si u federálního soudu na Floridě vyslechl dvě obvinění týkající se nelegálního držení střelné zbraně. Ryan Wesley Routh čelí podle agentury AP obvinění, že vlastnil střelnou zbraň, přestože byl v minulosti odsouzen za zločin, a že tato zbraň měla odstraněné výrobní číslo. 
Z Ostravy-Přívozu, kde dopoledne začala evakuace, hasiči zachránili už téměř 5️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí včetně dětí. Stále zasahují. Pomáhá tam několik člunů a nasazen byl i vrtulník, uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová. Voda se do lokality dostala kvůli trhlinám v hrázi na pravém břehu řeky Odry. Pro město je řešení situace prioritou, uvedl primátor Jan Dohnal (ODS). 
Írán se nikdy nevzdá svého 🚀 raketového programu, který má odstrašující charakter, řekl íránský prezident Masúd Pezeškján na své první tiskové konferenci poté, co se v červenci ujal úřadu. Dodal, že Írán povede se Spojenými státy přímé rozhovory pouze tehdy, pokud v praxi prokážou, že vůči Teheránu nejsou nepřátelské. Informovala o tom agentura Reuters.
Běloruský autoritářský vůdce Alexandr Lukašenko omilostnil dalších 3️⃣7️⃣ lidí, které soudy východoevropské země dříve uznaly vinnými z extremismu, uvedla běloruská státní agentura Belta. Lidskoprávní organizace Vjasna je označila za politické vězně odsouzené za protesty. Od začátku července se podle ní jedná o čtvrtou vlnu amnestií pro odsouzené z politických důvodů, přičemž z věznic vyšlo 115 lidí.
Na zvládnutí škod způsobených záplavami bude v Rakousku zatím k dispozici 3️⃣0️⃣0️⃣ milionů eur (7,5 miliardy korun). Bude-li potřeba, může se částka navýšit, sdělil podle agentury DPA kancléř Karl Nehammer. Celkový rozsah škod je v Rakousku zatím nejasný.
Podnikatel Milan Gánik a architekt Antonín Kanta půjdou za dotační podvod při výstavbě vědecko-technického parku Nupharo Park na 6,5 a 5,5 roku do vězení. Odvolací 👨‍⚖️ soud jim pobyt za mřížemi zkrátil každému o rok. Uložil jim ale navíc peněžité tresty. Gánik musí zaplatit 1,5 milionu korun a Kanta milion. Muži v žádosti o dotaci uvedli nepravdivé údaje, a způsobili tak škodu téměř 300 milionů korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme