Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Keir Starmer - informace o tématu

Britského premiéra Starmera kritizují za dary v přepočtu za tři miliony korun

Brýle za milion i lístky na fotbal. Starmer přijímá hodnotné dary a čelí za to kritice

Britský premiér a šéf labouristů Keir Starmer čelí kritice za přijetí darů od sponzora Labouristické strany v hodnotě 100 tisíc liber (2,98 milionu korun). Ve srovnání s dary pro dřívější lídry stran byly ty pro Starmera nejdražší. Opoziční konzervativci požadovali vyšetřování, parlament se tím ale zabývat nebude, uvedl dnes deník The Guardian.

Přečíst článek

Britský premiér Starmer: Zdědili jsme díru ve financích, některé daně se zvýší

Přečíst článek
eir Starmer při první příležitosti udeřil na levicovou rebelii

Karel Pučelík: Keir Starmer při první příležitosti udeřil na levicovou rebelii. Jeho přísnost je však zbytečná

Obavy kritiků, že po nástupu labouristů nastane levicová smršť, se v prvních týdnech nepotvrdila. Naopak, malou levicovou rebelii premiér Starmer potlačil s nebývalou tvrdostí. Šlo přitom o zachování katastrofální politiky konzervativců, o jejíž pokračování nikdo nestojí.

Přečíst článek
Británie je nově majákem stability v Evropě, Francie míří k chaosu

Britský historik: Francie míří k chaosu, novým majákem stability je Velká Británie

Překvapivý výsledek nedělních voleb ve Francii vyvolal ve světě úlevu, ale riskantní hra prezidenta Emmanuela Macrona oslabila jeho i Evropu, píše v komentáři pro deník The Guardian britský historik Timothy Garton Ash.

Přečíst článek
Rishi Sunak

Britští konzervativci nad propastí? Zdecimovaná strana hledá lídra i směr

Britská Konzervativní strana utrpěla ve čtvrtečních parlamentních volbách velký debakl. Nyní je v bezprecedentní krizi. Konzervativce čeká volba nového lídra, což bude ve ztenčeném poslaneckém klubu bez mnoha známých tváří nelehký úkol. Trnitá cesta za znovunabytím důvěry tím však teprve začíná.

Přečíst článek
Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer

Nový britský premiér Starmer: Služba národu je hlavní prioritou

Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany.

Přečíst článek
Lídr labouristů Keir Starmer

Starmer slaví drtivé vítězství labouristů v britských volbách. Sunak přiznal porážku

Britská opoziční Labouristická strana drtivě vyhrála čtvrteční parlamentní volby a po 14 letech vystřídá ve vládě konzervativce. Ti sklízí frustraci Britů ze stavu země a utrpěli nejhorší porážku v dějinách strany, zatímco labouristé obsadí v dolní komoře parlamentu přes 400 ze 650 křesel. Sčítání hlasů stále pokračuje, konzervativní premiér Rishi Sunak však již pogratuloval lídrovi labouristů Keiru Starmerovi, který se dnes stane novým premiérem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov (69) ukončil své působení ve Washingtonu a vrací se do vlasti, oznámily ruské tiskové agentury s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí a velvyslanectví ve Washingtonu. Jeho nástupce dosud není znám, poznamenal list Kommersant na svém webu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme