Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kinetic Group - informace o tématu

Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group

Strnadova CNC chce minoritní podíl v podniku Revelyst, nabízí 150 milionů dolarů

Zbrojovka Czechoslovak Group (CSG) českého podnikatele Michala Strnada nabídla americké společnosti Vista Outdoor, že by kromě divize sportovního vybavení a zbraní Kinetic Group za 2,15 miliardy dolarů (48,74 miliardy korun) koupila za 150 milionů dolarů 7,5 procenta podniku Revelyst, jak se má Vista po odprodeji Kinetic Group nově jmenovat. Navrhovaná transakce by celý podnik Revelyst ohodnotila na dvě miliardy dolarů (45,3 miliardy korun), uvedla Vista.

Přečíst článek
Reklama

News box

Slovensko 👍 bude pokračovat v ochraně vlastního trhu před dovozem zemědělských produktů z Ukrajiny, řekl slovenský premiér Robert Fico. Jeho nynější vláda loni na podzim rozšířila jednostranný slovenský zákaz dovozu vybraného zboží z Ukrajiny.
České veřejné finance směřují k  udržitelnějšímu stavu v budoucnu. Stane se tak ale za předpokladu, že se udrží nastolené trendy a schválené změny uskuteční. Vyplývá to ze Zprávy o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí, kterou dnes vydala Národní rozpočtová rada (NRR), společně se Zprávou o plnění pravidel rozpočtové odpovědnosti za rok 2023.
Ministerstvo financí připraví kvůli povodním novelu letošního státního rozpočtu, deficit se zvýší o 3️⃣0️⃣ miliard korun na 282 miliard korun. O deset miliard korun by se měly zvýšit i výdaje státního rozpočtu na příští rok, jeho schodek by měl být 240 miliard korun. Novelu i příští rozpočet by měla vláda schválit příští týden, řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
Polská obchodní skupina Allegro, která působí rovněž v České republice, 📈 zvýšila v letošním druhém čtvrtletí hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 32,7 procenta na 726,9 milionu zlotých (zhruba 4,3 miliardy korun). Čtvrtletní tržby společnosti vzrostly o 12,5 procenta na téměř 2,7 miliardy zlotých.
Skupině České dráhy v pololetí klesl zisk před zdaněním o 30 procent na 6️⃣9️⃣4️⃣​​​​​​​ milionů korun. Tržby se naopak zvýšily o 1,1 miliardy na 25,4 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA stoupl o 600 milionů na 7,1 miliardy korun.
Maďarsko požádá o trvalou výjimku z nově dohodnutých pravidel migrační a azylové politiky, která mají v Evropské unii vstoupit v platnost do poloviny roku 2026. Řekl to maďarský ministr pro unijní záležitosti János Bóka, podle kterého si 🛑 omezení nelegální migrace žádá „drastické“ kroky. Vyjádření přišlo jen několik hodin poté, co o výjimku požádalo Nizozemsko.
V Moravskoslezském kraji zůstává v evakuačních centrech po ničivých povodních 5️⃣6️⃣0️⃣ lidí, kteří se stále nemohli vrátit do svých domovů. Z nich 400 je v Ostravě, řekl hejtman Josef Bělica (ANO). V kraji bylo během povodní evakuováno přes 12 tisíc lidí, většina z nich šla k příbuzným. Policie v regionu zaznamenala další tři případy rabování, celkem jich už je šest.
Polský premiér Donald Tusk  varoval před „neopodstatněnou úlevou“ v souvislosti s očekávanou povodňovou vlnou ve Vratislavi a uvedl, že je stále příliš brzy na to, aby bylo možné prohlásit záplavy za překonané. Starosta dolnoslezské metropole Jacek Sutryk mezitím uvedl, že očekává kulminaci hladiny Odry na úrovni 650 centimetrů. 
U Tržnice v Karlových Varech ráno po nehodě spadl 🚌 autobus z mostu do železničního kolejiště. Pádu podle dopravních informací předcházela srážka s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. 
Jižní Korea je přesvědčena, že dokáže 🤝 překonat jakékoliv překážky v projektu stavby dvou nových bloků v jaderné elektrárně Dukovany, a to včetně žalob neúspěšných uchazečů v českém jaderném tendru. Před dnešním začátkem návštěvy České republiky to agentuře Reuters sdělil prezident východoasijské země Jun Sok-jol.
Reklama
Reklama
Doporučujeme