Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kolostrum - informace o tématu

Reklama

News box

Spojené státy nasadí v Izraeli 🎯🎯🎯protiraketové obranné systémy THAAD i s příslušnou americkou vojenskou posádkou. Uvedl to Pentagon, podle kterého tím chce Washington posílit izraelskou protivzdušnou obranu po íránských raketových útocích.
Společnost Job Air Technic, která se na ostravském letišti v Mošnově zabývá 🔩🔩🔩údržbou letadel, zvýšila v loňském roce své tržby o 264,8 milionu, tedy o 28 procent, na 1,13 miliardy korun. Miliardu překročily poprvé v historii firmy. Čistý zisk ale společnosti výrazně klesl, činil 4,6 milionu korun, o rok dříve to bylo 81,2 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Obří dopravní systém🚀🚀🚀 Starship americké společnosti SpaceX vzlétl k pátému testovacímu letu. Loď odstartovala z kosmodromu v texaském Boca Chica. V červnu loď Starship při čtvrtém pokusu poprvé dokončila zkušební let. Na rozdíl od třetího testu se vesmírná loď nerozpadla při klesání atmosférou a přistála v Indickém oceánu, byť s poškozeným křídlem. Nosič kosmické lodi Starship společnosti SpaceX se úspěšně vrátil na místo startu, kde ho zachytily mechanické paže na startovací rampě.

Starship
Starship profimedia.cz
Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) navrhne politikům pro příští rok 🔼🔼🔼růst platů o 6,9 procenta. Debatu chce vést i o tom, aby se výdělek soudců a státních zástupců zvedal stejným tempem jako ostatním ústavním činitelům a nenavyšoval se případně výrazněji. Navyšovat by se měly stejně jako platy a mzdy v zemi. Řekl to v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News. Podle původního návrhu by se odměňování ústavních činitelů mělo příští rok upravit o téměř 14 procent. Opozice či odbory to kritizovaly. Vláda by měla o navýšení znovu jednat ve středu.
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu  vyzval OSN k okamžité evakuaci příslušníků mírové mise OSN v Libanonu UNIFIL z oblastí bojů. Stali se prý rukojmími libanonského militantního hnutí Hizballáh. V posledních dnech bylo zraněno několik příslušníků UNIFIL na jihu Libanonu, kde Izrael od minulého týdne provádí operaci proti šíitskému hnutí.

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná neplánuje sloučení strany se SOCDEM ani žádnou jinou stranou, řekla v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Devadesátiletý Giorgio Armani plánuje, že za dva nebo tři roky odejde do důchodu. V noci sní zakladatel stejnojmenné italské módní značky o tom, že už nebude muset být ten, který o věcech rozhoduje a musí říkat "ano" nebo "ne". Armani to řekl italskému deníku Corriere della Sera.
Giorgio Armani na snímku z 11.10.2024
Giorgio Armani na snímku z 11.10.2024 profimedia.cz
Společnost 🪨🪨🪨Českomoravský štěrk, která sídlí v Mokré-Horákově na Brněnsku, v loňském roce zvýšila tržby o 3,7 procenta na 2,14 miliardy korun, její zisk po zdanění vzrostl o 47 procent na 618 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy zveřejněné ve Sbírce listin.
Češi letos na období podzimních prázdnin nakoupili meziročně o 12 procent až pětinu ✈️✈️✈️letenek více. Nejvíce cestovatelů z Česka odletí v pátek 25. října. Roste například zájem o destinace ve Španělsku nebo v Asii. Průměrná cena letenek na období podzimních prázdnin meziročně vzrostla zhruba o deset procent, ceny dálkových letů klesají. Vyplývá to z informací prodejců letenek.
Stavební spořitelny poskytly za první tři čtvrtletí úvěry za 36,7 miliardy korun. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to znamená ⏫⏫⏫nárůst o 40,2 procenta. Počet nově uzavřených smluv o stavebním spoření vzrostl o 4,8 procenta na 339 721, zvýšila se i cílová částka, na kterou lidé spoří. Vyplývá to z údajů všech pěti stavebních spořitelen na českém trhu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme