Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

komerční spolupráce - informace o tématu

Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie, která sdružuje významné vinařské producenty v České republice, zveřejnila výsledky svého nejnovějšího průzkumu. Ten odhaluje, že vinaři čelí závažným problémům se získáváním sezonních pracovníků, zejména traktoristů, potřebných pro práci ve vinicích.

Přečíst článek
Jak vykouzlit dokonalý svatební make-up?

Jak vykouzlit dokonalý svatební make-up? Přinášíme odbornou radu

Svatební make-up je tak trochu věda a málokterá nevěsta si s ním ví rady. Správně zvolené svatební líčení totiž vyzdvihne její přirozenou krásu, bude vypadat pěkně na denním světle i na fotografiích a odolá letnímu horku i slzám dojetí. Máme pro vás několik tipů a triků, jak docílit toho nejlepšího efektu.

Přečíst článek
Vítěz ceny Reborn Design - Motmal deodorační eko puky od Václava Matyáše

Difuzér, eko puky, frisbee i hodiny. Ceny eko-designérské výzvy Reborn Design 2024 vyhlášeny

Osmnáctého června byly slavnostně uděleny ceny za ekodesign v třetím ročníku výzvy Reborn Design 2024. Tento inovativní projekt je zaměřen na podporu mladých designérů, architektů a kreativců při vytváření smysluplných produktů z druhotných surovin. Díky kreativitě účastníků získávají materiály nový život. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Eva Bučová se stala novou generální ředitelkou banky ING v Česku

Eva Bučová se stala novou generální ředitelkou banky ING v Česku

Stávající ředitelka pro korporátní klienty a předsedkyně výboru pro udržitelnost v ING Česká republika Eva Bučová přebírá od 1. července 2024 funkci po Eriku Fortgensovi, který byl v červnu 2024 jmenován ředitelem korporátního bankovnictví pro region střední a východní Evropy.

Přečíst článek
Letní dovolená s Falkensteiner

K moři nebo do hor? Prohlédněte si tipy na letní dovolenou

Letní dovolená je obdobím, kdy si každý zaslouží odpočinek a relaxaci podle svých představ. I když je otázkou, co si pod těmi slůvky přesně vybaví.

Přečíst článek
Slavný šipkař Phil Taylor

Šipky: Hra o miliony, která přitahuje i velké investory

Šipky, sport, který se může zdát jednoduchý a přístupný, je ve skutečnosti obrovským odvětvím s miliony fanoušků po celém světě a s finančními toky, které mohou konkurovat tradičním sportovním gigantům. Odměny pro hráče, sponzoři a mediální práva – to vše vytváří dynamický a lukrativní svět šipek, který přitahuje jak hráče, tak investory.

Přečíst článek
Petra Korlaar, místostarostka Mikulova

Korlaar: Přeshraniční spolupráce má obrovský potenciál

Věnuji se kultuře a vzdělávání, a to je něco, čemu bych se chtěla věnovat i v Evropském parlamentu. Kulturu považuji za jednu ze základních hodnot, která se přímo odráží do kvality našich životů, vzdělání vidím jako obrovskou příležitost pro ekonomický růst Evropy, líčí Petra Korlaar, místostarostka Mikulova, bývalá manažerka ve Velké Británii s profesionální znalostí francouzštiny a trojka na kandidátce STAN.

Přečíst článek
Luděk Niedermayer, dosavadní poslanec za TOP 09 a STAN, trojka vládní kandidátky SPOLU

Niedermayer: Evropa se musí zaměřit na bezpečnost a hospodářskou transformaci

Rád bych pokračoval v práci v hospodářském a měnovém výboru, kde se řeší sice ne až tak známé, ale o to více důležité věci. A také bych si rád ponechal silné slovo ve skupině EPP, k němuž jsem se dopracoval, říká Luděk Niedermayer, dosavadní poslanec za TOP 09 a STAN, trojka vládní kandidátky SPOLU. Volební štáb ho nominoval do obou rozhovorů pro ČTK Connect, pro tento (natáčeno on-line) i předešlý dubnový, svou povahou bilanční.

Přečíst článek
David Mejsnar

Když firmy nezačnou včas reportovat své udržitelné aktivity, může to pro ně být likvidační, říká David Mejsnar z Deloitte

Od loňska platí evropská směrnice CSRD, která firmám ukládá povinnost reportovat nefinanční aktivity v oblasti udržitelnosti. Zatím se vztahuje jen na největší korporace, v dalších letech pak přímo zasáhne i malé a střední podniky. „Je ale třeba zmínit, že velké firmy včetně bank spadnou do povinného reportování už velmi brzy, takže i malé a střední podniky tím budou ovlivněny mnohem dříve, než si dnes myslí. Kromě bank to po nich budou požadovat třeba i odběratelé, nebo dokonce zákazníci,“ vysvětluje David Mejsnar, ředitel pro udržitelnost v poradenské a technologické společnosti Deloitte.

Přečíst článek
Bývalý europoslanec za SPD a generál v záloze Hynek Blaško

Blaško: Doba pro jednání o míru na Ukrajině se blíží mílovými kroky

Bylo by od věci, kdyby se do tohoto procesu zapojily světové mocnosti a snažily se dohodnout na zastavení palby. Že vojska zůstanou tam, kde jsou – a že nastává doba pro diplomatická vyjednávání. Jsou tady velcí hráči jako Čína, Indie, Brazílie a další, které by měla Evropská unie respektovat. A ne sázet na to, že to vyřeší Spojené státy, nabádá lídr kandidátky Aliance za nezávislost České republiky – proti přijetí eura, bývalý europoslanec za SPD a generál v záloze Hynek Blaško.

Přečíst článek
Markéta Gregorová

Gregorová: Z první mise EP na Tchaj-wan, kterou jsem si vydupala, čerpám dodnes

To, že lidé nadávají na politiky, je normální. Bazální důvěra společnosti v to, že máme nějaké instituce a ty fungují, přesto zpravidla existuje. Jenže v covidu, kdy lidi umírali a byl chaos, lidé tuto bazální důvěru ztratili a začali se obracet k alternativní realitě. A je z toho problém, líčí europoslankyně za Pirátskou stranu, dvojka letošní kandidátky a specialistka na dezinformace, kyberhrozby a sledovací technologie Markéta Gregorová.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tropická bouře Beryl postupuje Mexickým zálivem, nachází se asi 7️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ kilometrů od města Corpus Christi v americkém státu Texas, kde podle předpovědí meteorologů udeří v pondělí večer středoevropského letního času. Úřady připravují obyvatele pobřežních oblastí k evakuaci a celý jih státu na silný vítr, záplavy a přívalový déšť.
V uprchlickém táboře Nusajrát ve středu Pásma Gazy dnes zahynulo 13 lidí při izraelském 🚀 bombardování školy, kde se ukrývali vysídlení Palestinci. Informovala o tom palestinská agentura Wafa, podle níž jsou po úderu také desítky zraněných, většina z toho ženy a děti. Informace o průběhu bojů nelze bezprostředně ověřit; izraelská armáda se k útoku nevyjádřila.
Na 1️⃣1️⃣ místech ze 165 dlouhodobě měřících stanic v Česku dnes padly teplotní rekordy. Nová maxima teploměr ukázal zejména v Praze a ve středních Čechách, nejtepleji bylo v pražské Libuši, kde naměřili 34,3 stupně Celsia. Po vedrech se od západu do Česka rozšířily silné bouřky.
Palestinské hnutí Hamás slevilo ze svého požadavku, aby se Izrael nejprve zavázal k eventuálnímu uzavření trvalého příměří, než podepíše 📜 dohodu o klidu zbraní. Dnes o tom píše agentura Reuters, podle jejíchž zdrojů Hamás přijal americký návrh na pokračování rozhovorů o příměří. 
Nový labouristický premiér Británie 👨 Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Potvrdil, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále podporovat Ukrajinu v obraně proti ruské invazi.
Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.
Francouzi žijící v zámořských územích začali hlasovat ve druhém kole parlamentních voleb 🗳. Jako první začali odevzdávat hlasy obyvatelé souostroví Saint-Pierre a Miquelon v Atlantském oceánu u kanadských břehů. V kontinentální Francii začne druhé kolo voleb v neděli. V prvním kole zvítězila nacionalistická strana Národní sdružení (RN). Poslední průzkumy nicméně naznačují, že strana nezíská v parlamentu většinu.
Situace s odbavením zavazadel 🎒 na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.
Americká technologická společnost Apple  schválila výrobci videoher Epic Games evropský obchod s hrami na chytrých telefonech iPhone a počítačových tabletech iPad. Firma Apple to podle agentury Reuters oznámila krátce poté, co ji Epic v pátek obvinil, že mu ve spuštění obchodu dál svévolně brání.
Pouze s příručními zavazadly ✈️ létají lidé zejména na kratších letech po Evropě a na cesty kratší než jeden týden. Na delší trasy, převážně do asijských destinací, se jen s kabinovým zavazadlem vydávají převážně mladí lidé, řekl ředitel prodejce letenek, portálu Letuška.cz Josef Trejbal. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme