Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

letecká společnost - informace o tématu

Boeing 787-9 aerolinek China Southern Airlines

Boeing: Čína bude už za 20 let největším trhem letecké dopravy na světě

Čína bude v příštích dvaceti letech potřebovat 8830 dopravních letadel a do roku 2043 se její letecká flotila proti současnosti více než zdvojnásobí.

Přečíst článek

Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha

Přečíst článek
Šéf Boeingu David Calhoun se omluvil pozůstalým po obětech pádů letadel

Pozůstalí po obětech leteckých katastrof letadel Boeing požadují rekordní odškodné

Výkonný ředitel amerického výrobce letadel Boeing David Calhoun se při slyšení v americkém Senátu omluvil pozůstalým po obětech zřícení dvou letadel 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian Airlines, uvedla agentura DPA. Právní zástupci 15 rodin ale požádali ministerstvo spravedlnosti o zahájení trestního řízení a peněžní trest ve výši 24,8 miliardy dolarů (574,8 miliardy korun).

Přečíst článek
Boeing 787 Dreamliner

Podivná úmrtí v Boeingu. Po krátké nemoci zemřel další whistleblower společnosti

Po krátké nemoci zemřel bývalý auditor kvality u dodavatele společnosti Boeing, který vůči letecké společnosti vznesl vážná obvinění. Pětačtyřicetiletý Joshua Dean, který upozorňoval na výrobní vady letadel 737 MAX, se tak stal druhým whistleblowerem společnosti Boeing, který letos zemřel, uvedl list The Guardian.

Přečíst článek
Smartwings se vrací pod českou kontrolu

Smartwings se vrací pod českou kontrolu. Šimáně a spol. vykoupili Číňany

Smartwings se plně vrací pod kontrolu českých akcionářů v čele s miliardářem Jiřím Šimáněm, kteří od čínské skupiny Citic odkoupí necelou polovinu letecké společnosti.

Přečíst článek
Lufthansa (ilustrační foto)

Rekordní léto pro Lufthansu. Dopravci vzrostl meziroční zisk o 31 procent, pomohly dražší letenky

Návrat chuti cestovat a dražší letenky zařídily německé letecké společnosti Lufthansa druhé nejlepší čtvrtletí v historii. Provozní zisk firmy za období od července do konce září vzrostl meziročně o 31 procent na 1,47 miliardy eur (36,3 miliardy korun) a byl mírně nad odhady. Firma uvedla, že má před rušnou vánoční sezonou dostatek rezervací. Potvrdila také výhled na letošní a příští rok.

Přečíst článek
Rijád spouští nové aerolinky Riyadh Airlines

Saúdové uvedli do provozu nové aerolinky Riyadh Airlines, létat budou do více než stovky zemí

Saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán oznámil zahájení provozu nové národní letecké společnosti Riyadh Airlines. Informovala o tom saúdskoarabská agentura SPA. Letecká společnost má do roku 2030 obsluhovat více než stovku destinací po celém světě, chce přitom těžit z polohy království mezi Evropou, Asií a Afrikou.

Přečíst článek
8. Výhled ze salonku United a 24 let starý Boeing 737 v popředí

United Airlines: Americká nenaleštěná bída

Po mé cestě do Spojených států se zastávkou v Dubaji jsem potřeboval koupit jednosměrnou letenku zpět do Prahy. Vzhledem k tomu, že ceny jednosměrných letenek většinou stojí více než zpáteční, sáhl jsem po koupi letenky za míle. V takovém případě se platí stejná cena za jeden směr ať je letenka pouze jednosměrná nebo zpáteční.

Přečíst článek
Burdž Chalífa
video

Adrenalin v oblacích. Emirates natočily reklamu z vrcholu Burdž Chalífy

Letecká společnost Emirates natočila odvážnou reklamu. Letuška v ní stojí na úplném vrcholu nevyšší budovy světa, na špici dubajské Burdž Chalífy. Ta je vysoká 828 metrů. Podívejte se na adrenalinové záběry.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská firma Tencent Holding a rodina Guillemotových zvažují odkup francouzského výrobce videoher Ubisoft Entertainments. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Podle nich Tencent a firma zakladatelů Ubisoftu Guillemot Brothers zvažují, jak zvýšit hodnotou výrobce hry Assassin's Creed a stabilizovat ho. Akcie firmy reagovaly na zprávu růstem o více než 30 procent.

Ceny ropy 🛢 pokračují v růstu 📈 a za celý týden by si mohly připsat zisk až devět procent. Investoři se obávají širšího konfliktu na Blízkém východě, který by mohl narušit dodávky ropy. Cena severomořské ropy Brent přidává 1,3 procenta na 78,65 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI si připisuje 1,5 procenta, když se obchoduje se za 74,84 dolaru za barel.

Americký dolar 💲 posiluje 💪 ke koši měn a vyšplhal se až na nejvyšší hodnotu za sedm týdnů. Reaguje tak na nejnovější statistiku z amerického trhu práce, po které obchodníci snížili sázky na to, že centrální banka USA (Fed) počátkem listopadu opět sníží úrokové sazby až o půl procentního bodu.
Česká měna zpevnila 💪 vůči euru o dva haléře na 25,34 koruny za euro. K dolaru naopak od čtvrtečního podvečera o deset haléřů oslabila na 23,10 koruny za dolar. 
Pražská burza dnes stagnovala. Index PX sice stoupl, ale o 0,09 procenta na 1591,73 bodu. Polepšily si například akcie Komerční banky či bankovní skupiny Erste. Oslabily naopak cenné papíry energetické skupiny ČEZ. 
Německý průmyslový konglomerát Thyssenkrupp neuspěl v boji proti pět let starému rozhodnutí Evropské komise (EK) zablokovat spojení jeho ocelářských aktivit s aktivitami indické firmy Tata Steel v Evropě. Soudní dvůr EU se postavil na stranu EK a zamítl odvolání Thyssenkruppu. Thyssenkrupp následně uvedl, že se teď dál soustředí na vytvoření společného ocelářského podniku s českým podnikatelem Danielem Křetínským, ve kterém by každá strana vlastnila 50 procent. Číst více
Slovenský Protimonopolní úřad (PMÚ) potvrdil pekárenské skupině Penam 🍞 z holdingu Agrofert pokutu 21 milionů eur 💶 (532 milionů korun) za porušení antimonopolních pravidel. Informaci potvrdil mluvčí Agrofertu Pavel Heřmanský. Agrofert s rozhodnutím nesouhlasí, považuje ho za nezákonné a chce se proti němu bránit u soudu. Číst více
Premiér Petr Fiala (ODS) odeslal na Pražský hrad návrh na jmenování Lukáše Vlčka (STAN) ministrem průmyslu a obchodu a Petra Kulhánka (za STAN) ministrem pro místní rozvoj. Uvedla to mluvčí kabinetu Lucie Ješátková. Prezident Petr Pavel by podle dřívějšího vyjádření předsedy vlády mohl nové ministry jmenovat v úterý dopoledne poté, co se s oběma kandidáty o den dříve setká.

Peking vyzval Evropskou unii, aby odložila zavedení dodatečných cel na dovoz elektromobilů z Číny, a zabránila tak eskalaci napětí ve vzájemném obchodě. Informují o tom čínská státní média. Evropská komise (EK) dnes k zavedení dodatečných cel dostala zelenou od členských zemí EU. Čínská obchodní komora následně Evropskou unii kritizovala za prosazování protekcionistických opatření, uvedla agentura Reuters.

Technická závada v systému řízení letového provozu ✈✈ dnes způsobila problémy ve vzdušném prostoru nad celým Německem. S odvoláním na úřad pro leteckou bezpečnost (DFS) o tom informovala agentura DPA. Chybu se už podle úřadu podařilo opravit, se zpožděním letů a jejich rušením je ale třeba nadále počítat na letištích po celé zemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme